چطور نان تنوری بپزم؟

نان تنوری

آیا تا به حال تجربه خوردن نان تنوری خوش عطر و تازه را داشته اید؟ احتمالا برخی مواقع برایتان پیش آمده که نانی از نوع تنوری هوس کرده اید و امکان تهیه برایتان مقدور نبوده است. پس بهتر است خودتان بهترین طرز تهیه را آموخته و برای پخت نان بخصوص در تنور خانگی یا فر دست به کار شوید. کلا این نان ها پختشان در تنور یک چیز دیگر است. پس برای این منظور حتما از تنورهای لاوا مارکت دیدن کرده و با خرید مدلی که می خواهید، این نان خوشمزه را برای خود و اعضای خانواده بپزید.

 

مواد لازم برای تهیه نان تنوری

به طور کلی اندازه هر یک از این مواد بستگی به تعداد نفراتی دارد که می خواهند از نان استفاده کنند. ولی شما بر اساس تعداد نانی که می خواهید بپزید، میزان مواد را بیشتر کنید.

مواد لازم نان تنوری

  • آرد سفید داریم به میزان ۳ پیمانه
  • آرد گندم سبوس دار به میزان ۱ پیمانه
  • آب گرم به اندازه سه چهارم پیمانه
  • روغن مایع به میزان ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک به اندازه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر فقط به میزان ۱ قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه فوری فقط ۱ قاشق غذاخوری
  • شیر به اندازه ۲ قاشق غذاخوری

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

روش پخت نان به شیوه تنوری در منزل

  • برای آماده سازی خمیر برای پخت انواع نان باید ظرفی گود و بزرگ را در نظر بگیرید.
  • ابتدا آب گرم، شیر و نمک را درون ظرف ریخته، بعد شکر و خمیر مایع را نیز به مواد بیفزایید.
  • حالا می توانید کم کم آرد را به ظرف حاوی بقیه مواد، اضافه کرده و هر بار خوب ورز دهید.
  • در اینجا دقت داشته باشید که خمیر نباید خیلی سفت بوده و البته شل نیز نباشد.
  • حالا میزان روغن مایعی که داریم را به خمیر اضافه کرده و تا جایی آن را ورز می دهیم که روغن به خورد خمیر برود و کاملا با آن مخلوط شود.

 

آماده سازی خمیر نان تنوری

 

  • یک کاسه خالی و جدید آماده کرده، سطح داخلی آن را به خوبی چرب کنید.
  • خمیر آماده شده را بصورت چونه چونه و گرد به داخل ظرف جدید منتقل کنید و درون ظرف با فاصله بچینید.
  • برای ور آمدن خمیر باید روی آن را با سلفون یا پارچه بپوشانید.
  • اجازه دهید تا خمیر یک ساعت در یک محیط معمولی استراحت کند.
  • بعد از گذشت زمان ذکر شده، هر یک از چونه ها را روی سطح سینی که کمی آرد پاشیده اید، با وردنه یا حتی دست به میزان دلخواه پهن کنید.
  • با چنگال یا هر وسیله ای که خواستید روی سطح خمیر نان طرح ایجاد کنید. حتی این کار را می توانید با انگشتان دست بصورت نقطه نقطه، نقش دلخواه را ایجاد کنید.
  • اگر از تنور گازی از نوع مکعبی استفاده می کنید، خمیر را روی سطح دیواره قرار داده و درب آن را ببیندید و تا زمان طلایی شدن و پخت کامل نان، زمان لازم را بدهید.
  • استفاده از تنورهای لاوا مارکت از نوع استوانه ای نیز برای این کار کاربردی است. می توانید پس از داغ شدن دیواره ها خمیر آماده شده را درون آن بچسپانید.
  • پف کردن و تغییر رنگ خمیرها، خبر از پخته و آماده شدن نان ها می دهد.

 

چانه خمیرهای نان تنوری

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

۶ نکته مهم پخت بهتر نان تنوری

همچون نکاتی که در نان بربری توضیح دادیم، اینجا هم نکات مهمی را بهتر است رعایت کنید:

  • ابتدا هر دو آرد را با هم مخلوط کرده و آن را ۲ الی ۳ مرتبه از الک رد کنید، سپس در دستور بالا مورد استفاده قرار دهید.
  • وقتی آرد را به بقیه خمیر اضافه کردید، باید در انتهای کار یک خمیر نرم آن هم با کمترین میزان چسپندگی بدست بیاید.
  • اگر احتمال می دهید این میزان آرد ممکن است کم یا زیاد باشد، با توجه به نتیجه ای که بدست می آورید اندازه آن را متعادل کنید.
  • بهتر است تنور گازی را از یک ربع قبل از طبخ نان ها، روشن کنید تا دیواره های تنور به خوبی داغ شوند.
  • یکی از ویژگی های منحصر به فرد وجود این نوع از محصولات در منزل این است که می توان بعد از پخت کامل نان ها، از تازگی اش استفاده کرده و بصورت تازه و داغ آنها را با صبحانه یا غذا بخورید.
  • برای جلوگیری از سوختن دست هنگام چسباندن خمیرها به سطح دیواره مدل استوانه ای تنور، می توانید ابتدا خمیر را روی وسیله گرد و سفتی که با پارچه پوشانده شده پهن کنید و بعد نان ها را بوسیله آن به درون سطح تنور بچسبانید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد مدل ها و قیمت تنور گازی کلیک کنید.

 

پخت نان تنوری در تنور گازی

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

خرید تنور برای مصارف خانگی

در لاوا مارکت هم تنور مکعبی موجود است و هم تنور گرد. می توانید از یکی از این محصولات برای پخت نان استفاده کنید. مدل استوانه ای این محصولات شامل ۴ سایز ۴۰، ۴۵، ۷۰*۶۰ و ۵۰*۶۰ است.
همچنین مدل مکعبی تنور نیز در چهار طرح از جمله البرز، دوسینی، گالوانیزه دوسینی و تنور گازی ساج دار مکعبی به بازار عرضه می شوند. می توانید با مراجعه به صفحه انواع تنور این سایت، مشخصات کامل هر یک را بخوانید. تمامی این محصولات بصورت رایگان به سرتاسر ایران ارسال می گردد. هرگونه سوال بیشتری در این زمینه دارید می توانید با شماره های درج شده در صفحه تماس با لاوا ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

تنور مناسب برای پخت نان تنوری چیست؟

هم از تنور گازی مکعبی و هم از تنور گرد لاوا مارکت می تونید استفاده کنید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.