نان بربری خانگی در تنور گازی

پخت نان بربری در تنور

اگر پخت نان با تنور گازی در منزل را بدرستی بیاموزید، می توانید بسیاری از نان ها را خودتان به کمک لوازم نان پزی در منزل آماده کنید. این موضوع برای خیلی از خانم ها بسیار کاربردی است، زیرا نان یکی از مهم ترین و اصلی ترین محصولات غذایی در کنار خیلی از غذاها محسوب می شود. مثلا می خواهید برای ناهار یا شام نان خانگی داشته باشید، ایده بسیار جالبی است. چون مواد اولیه آن را خودتان از بهترین مواد داخل منزل تهیه خواهید کرد و طعم آن نسبت به نان های بیرون حتی خوشزه تر نیز می شود. در این مقاله از مقالات لاوا مارکت طرز پخت یکی از این نان های بی نظیر یعنی نان بربری خانگی در تنور که در میان اکثر خانواده های ایرانی محبوب است را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. این نوع نان براحتی در تنور گازی قابل پخت است. پس اگر دسترسی به فر ندارید می توانید برای پخت نان بربری از این وسایل ارزان استفاده کرده و یک نان با کیفیت برای خود و عزیزانتان آماده کنید.

 

پخت نان بربری در تنور گازی

نان بربری یکی از نان های پرطرفدار و محبوب ایرانی است که در اختیار داشتن دستور تهیه درست، حتی اگر خارج از ایران که باشید که باشید می توانید آن را بپزید. به شما پیشنهاد می کنیم حتما از این دستور تهیه استفاده کنید و خودتان نان بربری را درست کنید. البته می توانید مقاله انواع نان در تنور و ساج را نیز مطالعه کنید زیرا ۳ نان محبوب نیز در آنجا توضح داده شده است.
برویم به سراغ مواد اولیه و ببینیم که چه موادی برای این نان بربری خوشمزه مورد نیاز است:

مواد لازم پخت نان بربری در تنور

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال

 

  • آرد به اندازه ۵۰۰ گرم که از هر نوع آردی می توانید استفاده کنید. نیازی به تهیه آردهای گران قیمتی مثل آرد قنادی و غیره ندارید و می توانید از یک آرد ساده و در دسترس نیز استفاده کنید.
  • روغن مایع به اندازه ۲ قاشق غذاخوری لازم دارید. این هم کاملا سلیق ای هست که چه نوع روغنی باشد. بعضی ها روغن حیوانی دوست دارن بزنند و بعضی دیگر نیز همین روغن های معمولی آشپزی را می زنند. البته می توانید روغن زیتون، کنجد هم استفاده کنید. (کاملا اختیاری هست)
  • نمک به میزان یک قاشق چایخوری
  • پورد مخمر یا همان خمیر مایه به اندازه ۱.۵ قاشق چایخوری
  • شکر به اندازه یک قاشق چایجوری
  • کنجد سیاه یا سفید برای تزئین به میزان دلخواه

مواد لازم برای رومال نان بربری:

  • ۲ قاشق آرد
  • آب به میزان لازم

 

مراحل آماده سازی خمیر نان بربری

طبق مواد اولیه ای که در بالا ذکر کردیم می توانید برای درست کردن یک نان حرفه ای و با کیفیت در منزل اقدام کنید و وقتی بپزید می بینید که چقدر لذیذ و خوشمزه می شود. کلا اگر دقت کنید متوجه می شوید که یاد گرفتن پخت نان در خانه با تنور گازی، تا چه اندازه در زندگی افراد می تواند کار راه انداز و کاربردی باشد.

انجام مقدمات لازم برای پخت نان بربری:

  • ابتدا در نصف استکان، آب ولرم و یک و نیم قاشق چایخوری پورد خمیر مایه را مخلوط کنید. یک ظرف روی استکان بزارید و زمان بدهید تا کاملا این دو در هم حل شوند و مقدار آن دو برابر شود.
  • این میزان خمیر مایه و آب به ازای ۵۰۰ گرم آرد در نظر گرفته می شود.
  • بهتر است از آب جوش و آب سرد برای خمیر مایه استفاده نکنید، زیرا زمان بیشتری برای بالا آمدن و پف کردن خمیر مایه می برد. پس استفاده از آب ولرم بهترین گزینه است.
  • معمولا بعد از ۱۰ دقیقه تا یک ربع، خمیر مایه پف کرده و تا بالای استکان می آید.
  • برای رومال نان بربری، به اندازه ۲ قاشق چایخوری آرد کف قابلمه ای کوچک بریزید و به میزانی آب سرد بریزید که بعد از هم زدن، مایع رقیق باشد.
  • آن را روی حرارت گاز بگذارید تا فقط یک قول بزند و خیلی کم غلیظ شود.

نان بربری خوشمزه در منزل

اینم حتما بخون:  روش پخت نان صبحانه

 

مراحل پخت نان بربری خونگی در تنور

برای این مدل آموزش پخت نان در تنور، طبق دستور زیر انجام دهید:

  • هر ظرف گودی که در نظر دارید را بیاورید و درون آن آرد را بریزید.
  • بعد ۱ قاشق چایخوری سر پر نمک ریخته، سپس ۱ قاشق سر خالی هم شکر بریزید.
  • باید به اندازه ای که گفته شد، روغن زیتون به این مواد بزنید.
  • در انتها نیز مخلوط خمیر مایع و آب را به مواد اضافه کنید. بهتر است از قاشق کمک بگیرید تا تمام مواد را از لیوان خارج کنید.
  • باید کم کم آب را به محتویات کاسه اضافه کنید و هر بار خوب هم بزنید. هم با قاشق و هم با دست می توانید این کار را انجام بدهید.
  • اندازه ای آب بریزید که مواد با هم قاطی بشود و یک خمیر بدست بیاید، البته باید مقداری آرد هم کنار دستتان باشد و دوباره آرد بزنید.
  • تا جایی آب و آرد بزنید که مواد به دستتان نچسبد و با ورز دادن یک گوله خمیر یکدست به شما بدهد.
  • معمولا این فرآیند ۵ دقیقه طول می کشد.
  • حالا با یک پارچه و یا نایلون روی ظرف را می پوشانیم و اجازه میدهیم تا نیم ساعت خمیر استراحت کند.

آماده سازی خمیر نان بربری

  • بعد از زمان گفته شده، خمیر حجمش دوبرابر می شود و به اصطلاح چونه نان آماده می شود.
  • کمی آرد را روی سینی بپاشید و خمیر نان بربری را بوسیله وردنه به شکل گرد در آورید.
  • حالا آن را به سینی مخصوص تنور منتقل کنید.
  • بعد روی نان را با انگشتان دست ضربه می زنیم تا شیار بیفتد.
  • حالا رومال را با فرچه روی تمام سطح نان بزنید، تا نان بربری برشته و براقی بعد از پخت داشته باشید.
  • کنجد ها را روی سطح نان بریزید.
  • حالا در تنور را بسته و بگذارید بپزد.
  • دائم نان ها را چک کنید، تا به موقع آنها را از تنور خارج کنید.

نان بربری تهیه شده در تنور گازی

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

فر یا تنور؟ چه تنوری برای پخت نان بربری بخرم؟

این نوع نان را می توانید هم در فرهای خانگی بپزید. همچنین اگر فر در دسترس ندارید و مایلید از ابزاری ارزان تر استفاده کنید می توانید تنور گازی استوانه ای را مشاهده کنید. البته تنور مکعبی نیز گزینه مناسبی است اما بدلیل امکانات جانبی بیشتر، قیمتی اندک بالاتر دارد. تمام آنچه که در فر پخت می شود، در این انواع تنور هم طبخ می شود و کمبودی در آنها وجود ندارد.
ارزان تر بودن این دستگاه ها دلیل بر نقص یا بی کیفیت بودن آنها نیست. کار با این محصولات بسیار راحت است. ازآنجایی که لاوا بعنوان تولیدکننده این محصولات، آنها را بصورت مستقیم برای مشتریان ارسال می کند قیمت نهایی برای مشتری به صرفه است. تمامی محصولات بدون واسطه به دست مشتریان عزیز در سرتاسر ایران می رسد. هرگونه سوالی درمورد تنورهای لاوا دارید می توانید ازطریق شماره های درج شده در صفحه تماس با ما مطرح کرده و مشاوره دریافت کنید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.