بهترین دستور پخت نان سیر پنیری

طرز تهیه نان سیر پنیری

خیلی مواقع پیش میاد دنبال انواع نان راحت و متنوع و جمع و جور و درعین حال سالم می گردیم که البته بتونیم بعنوان یک وعده غذایی کامل ازش استفاده کنید. نون های متنوع زیادی وجود دارن مثل نان رمضان و نان قاق و نان شیرمال که مقوی و خوشمزه هستند. اما این نون هامعمولا مناسب صبحانه یا عصرانه هستند و بعنوان یک غذای کامل نمی تونید ازش استفاده کنید. اینجا دستور پخت یک نون جدید آوردیم که می تونید بعنوان یک غذای کامل و مقوی بپزشید و نوش جان کنید.

 

مواد اولیه نان

  • آرد ۲۱۰ گرم
  • نمک ۵ گرم
  • شکر ۱۰ گرم
  • پودر سیر ۵ گرم
  • پونه ۳ گرم
  • مخمر ۳ گرم
  • آب ولرم ۱۲۰ میلی لیتر
  • روغن مایع ۵ گرم

 

مواد داخل نان سیر پنیری

  • کره نرم ۴۰ گرم
  • سیر و جعفری ساتوری شده ۳۰ گرم
  • پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
  • ذرت ۴۰ گرم
  • فلفل دلمه ۳۰ گرم
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • پودر سیر به مقدار لازم
  • پودر آویشن و پونه به مقدار لازم
  • طرز پخت نان سیر و پنیر

 

نکات نان سیر و پنیر

اگه سرچ بزنید دستورهای مختلفی برای این نان در سایتهای مختلف منتشر شده که برخی اون رو با نون باگت آماده درست می کنن. برخی مواد هم با هم فرق دارن و مزه های مختلفی می دن. در اینجا ما یکی از کامل ترین و کمیاب ترین و درعین حال خوشمزه ترین دستور پخت نان سیر پنیری رو براتون آوردیم. هم خمیرش رو آموزش می دیم که ترکیبی بی نظیر داره، هم مواد میانی اون رو مرحله به مرحله نشون می دیم. روی نان هم با مواد خوشمزه ای تزئین میشه. دستوری که آوردیم شاید مشابه نان سبزیجات که قبلا بهتون آموزش دادیم باشه، اما با مواد متنوع و مزه های بیشتری هست. امیدواریم حتما بپزید و ازش لذت ببرید.

 

اینم حتما بخون:  نان بربری خانگی در تنور گازی

 

طرز تهیه خمیر نان سیر و پنیر

  • ابتدا آدر، نمک، شکر و پودر سیر رو در ظرفی بریزید.

مواد اولیه نان سیر پنیری

  • سپس با چنگال آنها را مخلوط کنید.
  • سپس پونه و مخمر را نیز اضافه کنید و مخلوط کنید.

  • آب ولرم را هم اضافه کنید و با چنگال بطور کامل هم بزنید.

  • سپس چنگال را تمیز کنید و ورز دادن با دست را شروع کنید.

  • ۱۰ دقیقه ورز دهید.

خمیر نان سیر و پنیر

  • بعد از ورز دادن، روغن مایع اضافه می کنیم.

  • مجددا ۱۰ دقیقه ورز دهید.

 

  • و سپس روی آن را با سلفون می پوشانیم تا به مدت یک ساعت در مکانی گرم استراحت کنید.

  • بعد از استراحت دوباره کمی ورز می دهیم.

 

اینم حتما بخون:  طرز پخت کیک تنوری در تنور گازی

 

پر کردن داخل خمیر نان سیر و پنیر با مواد مقوی

  • حالا خمیر آمادست تا داخلش رو با مواد موردنظر پر کنیم.

  • مقداری آرد روی سینی موردنظر برای پهن کردن خمیر میریزیم تا خمیر را برای پخت آماده کنیم.

  • به اندازه ای پهن می کنیم که داخل قالب گرد ما جا بگیره.

 

 

  • وقتی خمیر رو صاف کردیم تا متناسب با قالب باشه، نوبت پر کردن داخل خمیر هست.

 

  • کره به همراه سیر رنده شده و جعفری خرد شده رو با هم مخلوط می کنیم.

 

  • موادی که مخلوط کردیمو روی کل سطح خمیر پهن می کنیم.

  • حالا پنیر پیتزا روی مواد میریزیم طوری که صرفا روی نصف خمیر ریخته بشه.

 

 

  • مرحله بعدی ذرت روی مواد قبلی می ریزیم.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان فطیر محلی

 

  • سپس فلفل دلمه میریزیم.

 

  • ترکیب فلفل قرمز، پودر سیر، پودر آویشن و پونه می ریزیم.

 

 

  • حالا نوبت آن است که سمت دیگر خمیر را روی مواد گذاشته و کناره ها را ببندیم. برای این کار، انگشتان خود را به مقداری آب آغشته کرده و به گوشه های آن بزنید تا لبه های خمیر به هم بچسبد.

  • لبه های خمیر رو با دست کامل می بندیم تا حین پخت، مواد خارج نشه.

  • حالا خمیر ما آمادست برای پخت.

پخت نان سیر پنیری در تنور گازی

اما قبل از اینکه داخل فر یا تنور گازی بذاریم، میخوایم روی اون رو دوباره با مواد خوشمزه تزئین کنیم.

 

تزئین روی نان سیر پنیری

  • این تزئین هم باعث خوشمزه و جذابیت بیشتر و هم لایه رویی نرم تر می شه. بعد از اینکه دو طرف خمیر بطور کامل بهم چسبید و بسته شد، دوباره می توانید روی نان، از ترکیب کره و سیر و جعفری ساتوری استفاده کنید.

  • و روی آن نیز مجدد فلفل قرمز و پودر سیر و پودر آویشن و پونه بپاشید.

  • سپس خمیر نان سیر پنیری آمادست و می تونید اون رو داخل قالب قرار بدید.

 

اینم حتما بخون:  بهترین روش پخت کیک یزدی

 

  • پس از قرار دادن داخل قالب، برای پخت مغزپخت و جدا کردن تکه های آن پس از پخت، می توانید به کمک یک کارد، روی سطح نان برش های موازی ایجاد کنید و الان این خمیر بطورکامل آمده پخت است.

 

 

  • خمیر نون سیر پنیری نهایی آماده برای پخت به شکل زیر هست:

 

پخت نان سیر پنیری داخل تنور یا فر

فر یا تنور خانگی را از ۱۵ دقیقه قبل گرم کنید و سپس خمیر رو داخل اون قرار بدید. مدت زمان حدودی پخت این نان ۲۰ دقیقه هست. پس از پخت براحتی می تونید برش ها رو از هم جدا کنید و با ماست تازه نوش جان کنید. این نان بعنوان یک غذای کامل و مشابه پیتزا و بلکه سالم تر و کاملا گیاهی هست.

اگه درمورد لوازم نان پزی که می تونید این نوع نون ها رو باهاش بپزید، سوالی دارید می تونید ازطریق اطلاعات تماس درج شده در صفحه تماس با لاوا با ما در ارتباط باشید.

 

نکات انتهایی پخت و تزئین نان

می تونید بسته به ذائقه و سلیقه خودتون برخی مواد رو کم و اضافه کنید. یا حتی ظاهر اون رو به شکل های مختلف دربیارید. البته درمورد پنیر پیتزا هم بعضی ها با پنیر خیلی بیشتر دوست دارن و میخوان مشابه پیتزا، پنیر زیادتر بزنن که موقع خوردن، بیشتر کش بیاد. اینها انتخابی خودتون هست. و بهتره بدونید این یک غذای بین المللی هست و در کشورهای مختلف به شکل های مختلف طبخ میشه. در ادامه با هم برخی مدل های پخت شده از این نان با شکل ها و کم و زیاد کردن مواد اولیه ببینیم:

 

 

 

اینم حتما بخون:  نان کولیره کردستان (طرز تهیه+ نکات ضروری)

 

 

 

 

 

 

البته همونطور که گفتیم، بعضی ها هم این نون رو با نون های آماده درست می کنن که در این حالت مزه های کمتری رو می تونید داشته باشید و نوع قبلی سالم تر و خوشمزه تره. تصویر بعضی از نان های سیر و پنیر که با نان آماده تست یا نان ساندویچی طبخ شدن رو با هم ببینیم:

 

 

 

دیدید که همچون سایر محصولات ازجمله سماور زغالی و بخاری هیزمی به کمک تنورهای سنتی گازسوز تونستیم این نان خوشمزه رو طبخ کنیم.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.