شیرینی نخودچی اصیل و سنتی

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی از اون شیرینی هایی هست که ما رو به یاد جشن نوروز میندازه و با اومدن عید، دلمون میخواد برای پذیرایی حتما اونو کنار شیرینی های دیگه داشته باشیم. درست کردن این شیرینی اصلا کار سختی نیست، اتفاقا اینجا یه روشی براتون گذاشتم که هم توی ایام عید و هم هر موقع که هوس کردین، بتونید بصورت خونگی و حرفه ای این شیرینی خوشمزه رو توی فر یا تنور گازی بپزید.

مواد لازم شیرینی نخودچی

شما می تونید صفر تا صد پخت شیرینی نخودچی رو در ویدئوی زیر هم ببینید:

 

همچنین مراحل و انواع تزئینات بصورت متنی برای شما نوشته شده. این شیرینی رو بپزید و از طعم بی نظیر اون لذت ببرید.

 

مواد لازم شیرینی نخودچی

  • دو لیوان فرانسوی آرد نخودچی
  • دو سوم لیوان پودر قند
  • سه قاشق غذاخوری آرد سفید
  • هشت قاشق غذاخوری پر روغن نیمه جامد
  • یک و نیم قاشق غذاخوری روغن صاف قنادی
  • یک قاشق چایخوری پر پودر هل
  • یک چهارم قاشق چایخوری وانیل
  • کمی زعفران دم کرده برای تزئین

۱۱ نکته مهم در تهیه مواد لازم

با لاوا مارکت همراه باشید تا مهمترین نکات تهیه مواد اولیه رو بهتون بگیم:

  • در مورد اندازه آرد نخودچی اینو در نظر بگیرید که از لیوان فرانسوی دسته دار استفاده کنید. پس یکی از لیوان هارو از آرد نخودچی پر کنید و لیوان بعدی باید سرخالی باشه.

نکات مواد اولیه شیرینی نخودچی

 

  • همینطور باید اول آرد نخودپی رو برای جلوگیری از فشردگی، با قاشق یکم هم بزنید و بعد بصورت قاشق قاشق داخل لیوان بریزید، تا یک اندازه دقیق بدست بیاد.
  • کلا هیچکدوم از مواد جامد مثل آردها و پودر قند رو نباید فشرده تهیه کنید و از ترفندی که برای آرد نخودچی بهتون گفتیم استفاده کنید.
  • به کار بردن روغن قنادی یا کره گیاهی که مارگارین بهش میگن باعث منسجم شدن شیرینی نخودچی شما میشه. اندازه این ماده بر اساس ترازو، ۳۰ گرم هستش.
  • اگه با ترازوی اندازه گیری بخواید میزان آرد نخودچی رو داشته باشید، این دو لیوان میشه حدود ۲۰۰ گرم.

 

  • در مورد پودر قند هم باید اول هم بزنید و کم کم با قاشق تو لیوان بریزید، میزان ترازویی این پودر هم میشه ۱۰۰ گرم.
  • میزان ترازویی در مورد روغن نیمه جامد به اندازه ۶۰ گرم هست.
  • نکته مهم در مورد این روغن اینه که باید از قسمت کاملا سفت روغن جامد برداشته بشه و بعد روی حرارت غیر مستقیم مثلا بخار آب کتری کاملا ذوب و شفاف بشه. حالا هشت قاشق غذاخوری از اونو داخل لیوان بریزید و وقتی خنک شد، به مدت ۷ تا ۸ ساعت داخل یخچال بزارید تا سفت بشه و بعد توی دستور ازش استفاده می کنیم.
  • پیشنهاد میکنم اگه میخواید میزان دقیقی از مواد برای این شیرینی داشته باشید، از ترازوی اندازه گیری استفاده کنید.
  • البته اگه ترازو در دسترس ندارید، لیوانی هم اندازه هارو در بیارید خوبه.
  • همچنین به جای روغن صاف قنادی، میشه از ۳۰ گرم مارگارین که کره گیاهیه استفاده کرد.

شیرینی اصیل نخودچی

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

دستور پخت خمیر شیرینی نخودچی برای عید

  • یک کاسه بزرگ جلو دستتون بزارید و توش میزان آرد نخودچی که داشتید رو بریزید.
  • این نکته طلایی که باید آردو همونجور خالی هم بزنید تا از حالت فشردگی در بیاد رو فراموش نکنید، پس دوباره هم بزنید.
  • حالا دو قاشق غذاخوری از کل آرد نخودچی بردارید و کنار بگذارید.
  • بعد آرد سفیدو اضافه کنید، ترکیب کمی از آرد سفید با آرد نخودچی به شیرینی انسجام خوبی میده.
  • آردها را دو تا سه بار الک کنید.
  • وقتی الک کردید ظرف آردو کنار بزارید.
  • تو ظرف دیگه ای که کاملا خشک و تمیزه، روغن گیاهی و روغن نیمه جامدو اضافه کنید و کمی با قاشق هم بزنید.
  • وقتی پودر قندو از الک رد کردید، به مخلوط هر دو روغن اضافه کنید و دوباره با قاشق هم بزنید.
  • وقتی تا حدی با هم مخلوط شدن قاشقو کنار بزارید و برای یکدست شدن، ادامه مخلوط کردنو با هم زن دستی ادامه بدید.
  • حالا وانیل و پودر هل رو تو این مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
  • ظرف آردها رو بیارید و دوباره اینجا هم اونو طی دو مرتبه الک کنید و به مواد اضافه کرده و هر بار حسابی مخلوط کنید.
  • یکم با لیسک یا قاشق هم بزنید و بعد برای اینکه آرد به خورد مواد بره، با دست و چنگ زدن ادامه کارو برید.
  • اول که دارید با دست هم می زنید، کاملا واضحه که خمیر شیرینی نخودچی حالت انسجام نداره و بصورت پودری هستش.
  • باید اونقدر ورز بدید که مواد بصورت خمیر در بیاد.

روش ورز دادن خمیر شیرینی نخودچی

 

  • خمیرو با دست جمع و به حالت گرد در بیارید. بزاریدش روی سلفون یا پلاستیک فریزر.
  • با قسمت آزاد سلفون، روی خمیرو بپوشونید.
  • با دست کمی پهنش کنید و با وردنه صافش کنید.
  • خمیر تو دمای معمولی آشپزخونه باید حداقل ۴ تا ۵ ساعت استراحت کنه.
  • پیشنهاد میکنیم «نکات طلایی» شیرینی نخودچی در زیر حتما بخونید.

 

فرم دادن خمیر برای پخت در فر یا تنور

  • دقت کنید تنور گازی خانگی رو از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل روشن کنید و روی حرارت ملایم بزارید.
  • برای قالب زدن شیرینی نخودچی برای عید، باید از کاترهای فرمی مثل کاتر به شکل گل، قطره و قلب یا هر چیزی که می پسندید استفاده کنید.
  • حتی اگه کاتر ندارین مشکلی نیست، یک تیکه کوچیک از خمیرو بردارید و به اندازه یک گردوی کوچک تو کف دست گرد کنید.
  • بعد با وردنه خمیری که از قبل آماده کردید رو پهن تر می کنید.
  • باید متناسب با ضخامت کاترتون باشه، یعنی حدودا یک تا یکو نیم سانتیمتر.
  • اگه سطح خمیر ناصافی داشت، یکم روی سطح خمیر با دست به شکل دایره وار بکشید تا صاف بشه.
  • اکه کاترو کنار خمیر قرار بدید، راحت تر می تونید ضخامت شیرینی رو در بیارید.
  • پس حالا با کاتر دونه دونه قالب بزنید.
  • اگه احیانا کاتر به خمیر می چسبه، کافیه قالبتونو داخل آرد کنید و بیرون بیارید. بعد اضافه های آردو با با ضربه های کوچیک به لبه ظرف، بگیرید و بعد قالب بزنید.
  • کف سینی فر که متناسب با اندازه داخل تنور گازی هست، بیارید و کف اونو کاغذ روغنی پهن کنید.
  • شیرینی های کاتر زده رو با فاصله کم کنار هم قرار بدید.
  • روی این شیرینی رو می تونید با زعفران، خلال های پسته یا پودر پسته تزئین کنید.
  • می تونید از زعفران غلیظ دم کرده استفاده کنید و بوسیله خلال دندون، وسط سطح شیرینی یک یا چند نقطه زعفرانی ایجاد کنید.
  • حالا سینی رو داخل فر یا تنور خانگی یا فر بزارید و حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان بدید تا با حرارت پایین پخته بشه.
  • حواستون باشه نباید این شیرینی رنگش خیلی عوض بشه یا کفش تیره بشه، پس به موقع چک کنید.
  • بعد از گذشت زمان گفته شده سینی رو بیرون بیارید و بزارید شیرینی ها کاملا خنک بشن و بعد درون ظرف پذیرایی بچینید.

اینم حتما بخون:  نان بربری خانگی در تنور گازی

 

نکات طلایی پخت شیرینی نخودچی

  • چون ورز دادن خمیر به صورت دستی واقعا زمان بره، بعد از دو دقیقه ورز دادن با دست می تونید دو مرتبه موادتونو از چرخ گوشت رد کنید که عالیه و سریعتر به شکل خمیر یکدست در میاد.

 

  • هر بار میتونید از قسمت نهایی خمیر باقی مانده از طرح ها، دوباره اونو با سلفون یا دست جمع کنید. بعد با وردنه پهن کنید

 

  • پس از پهن کردن خمیر، پلاستیکو از روی اون بردارید و قالب بزنید.

 

  • طرح های جدید بزنید تا از همه خمیراتون استفاده کرده باشید.

 

 

 

 

  • علاوه بر چیزای که واسه تزئین معرفی شد، مواد دیگه ای مثل کنجد یا پودر گل محمدی هم مناسبه و استفاده از هر کدوم سلیقه ای هست.

 

  • وقتی سینی رو از تنور بیرون آورید، اگه بخواید شیرینیها رو بردارید، از هم می پاشن. پس حتما بزارید خنک بشن بعد جابه جاشون کنید.

ابزار پخت شیرینی نخودچی

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

  • بهتون قول میدم اگه دقیقا طبق دستور پیش برید و به تمام نکات و ترفندها توجه کنید، شیرینیتون بسیار باکیفیت و خوشمزه درمیاد.
  • اگه خواستید برای تزئین از خلال پسته استفاده کنید، اونو در وسط خمیر کمی فشار بدید.
  • اگه دلتون می خواد شیرینی نخودچی رو خودتون تو خونه آماده کنید ولی فر ندارید، اصلا عیبی نداره چون تنورهای گازی دقیقا با همین هدف ساخته شدن و دقیقا کار فر رو براتون انجام میدن و در عین حال از قیمت های ارزان تری نسبت به فر برخور دارن.

شیرینی نخودچی مجلسی برای عید

 

  • اینجا نه تنها طرح ها و سایزهای مختلفی از تنور هست بلکه محصولات دیگه ای مثل سماور زغالی و ساج سفری و غیره هم موجود هست.
  • می تونید با تماس به شماره ۰۹۱۴۶۹۹۹۹۳۵ هر سوالی در مورد این محصولات داشتید بپرسید.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.