تمیز کردن سماور زغالی

تمیز کردن سماور زغالی

تمیز کردن سماور زغالی به شیوه کاملا اصولی باعث می شود تا از این وسیله کاربردی، استفاده های بیشتری در منزل یا طبیعت داشته باشید. اگر رعایت اصول نگهداری درست از این سماورها را بدانید، عمر دستگاه را بیشتر می کنید و در هر بار استفاده سماور طوری کار می کند که انگار به تازگی آن را خریداری کرده اید. لاوا مارکت در این مطلب نکات کاربردی را در خصوص تمیز نگه داشتن انواع سماورهای زغالی با شما دوستان عزیز به اشتراک می گذارد.

مهمترین مسئله در رابطه با فرسودگی زود هنگام انواع سماورهای زغالی این است که در دفعات مصرف بصورت مداوم آلودگی، گرد و غبار یا لکه های چربی و غیره روی وسیله باقی مانده و به موقع تمیز کاری را انجام ندهید. به همین دلیل است که گاهی برخی از سماورهای قابل حمل و زغالی، بعد از مدتی دچار رنگ رفتگی، لک افتادگی یا حتی بوجود آمدن سوراخ در بدنه خود می شوند. بنابراین پس از استفاده از سماور ذغالی، بهتر است به نظافت و تمیز کردن آن نیز دقت داشته باشید.

تمیز کردن سماور زغالی اصلا کار سخت و پیچیده ای نیست، بلکه نیاز به حوصله و اقدام به موقع در شستشو و رسیدگی صحیح دارد. چون معمولا لکه های چربی بر روی وسیله شما ماندگار می شوند، پس حتما به محض ایجاد چنین لکه هایی سریع آنها را برطرف کنید. نگذارید رطوبت یا گرد و خاک به مدت طولانی روی سماور باقی بماند.
از مزایای انواع سماور زغالی در لاوا مارکت این است که بیشتر قطعات آن از هم جدا می شوند که این خود به تنهایی باعث سهولت در نظافت دقیق دستگاه می شود.

 

اولین مرحله در تمیزکاری سماور زغالی

اگر به تازگی سماور را خریداری کرده اید و لکه ها یا آلودگی آنها قدیمی نیستند، می توانید از یک پارچه مرطوب برای از بین بردن گرد و غبار استفاده کنید. پس برای تمیز کردن سماور استیل زغالی، سماور آلومینیوم زغالی و سماور زغالی گالوانیزه باید ابتدا آنها را با یک اسکاچ ملایم و مایع ظرفشویی معمولی یا حتی صابون شستشو دهید.
تمیز کاری قسمت آتشدان سماور نیز بسیار راحت است، وقتی تمام اجزا را جدا کردید زغال های مصرف شده را تخلیه کرده و مناطق داخلی را با دقت بوسیله دستمال، چندین بار تمیز کرده و سپس شستشو دهید.

 

نحوه تمیز کردن سماور زغالی

 

مراحل بعدی برای نظافت کامل سماور

معمولا وقتی استفاده های مکرر از این سماورها را داریم، ممکن است آلودگی و لکه های مقاوم تری روی آنها بوجود آمده باشد. بنابراین توصیه می شود که از روش های دقیق تری نسبت به پاکیزگی این دستگاهها استفاده کنید. مجموعه ای از روش ها با استفاده از انواع مواد رایج و طبیعی یا حتی برخی مواد شیمیایی در پیرامون زندگی افراد وجود دارد که می توان از آنها برای تمیز کردن سماور زغالی استفاده کرد. نمونه هایی از این مواد و روش ها اینها هستند:

  • روش شماره ۱: مخلوط نمک و لیموترش
  • روش شماره ۲: استفاده از آب لیمو به تنهایی
  • روش شماره ۴: ترکیب سرکه و جوش شیرین
  • روش شماره ۵: مخلوط آبلیمو با سرکه سفید

استفاده از اولین روش

ترکیب لیموترش به همراه نمک در بیشتر مواقع برای تمیز کردن قسمت بیرونی سماور زغالی موثر است. بنابراین یک لیموترش را برش داده و آب درون آن را به بدنه دستگاه آغشته کنید. همچنین می توانید از نمک کمک گرفته و لایه دوم را بوسیله آن بپوشانید. بگذارید کمی این مواد روی بدنه بماند تا جرم ها را شل کرده و بعد آنها را با یک پارچه کاملا خشک و تمیز کنید.
حتی اگر مایل بودید می توانید سماور را با آب نیز شستشو دهید. دقت کنید که بعد از شستن باید حتما وسیله را کاملا خشک کرده تا رطوبتی روی بدنه سماور باقی نماند.

 

اینم حتما بخون:  جرم گیری و رسوب گیری سماور

 

روش دوم با آب لیمو خالی

برای تمیز کردن سماور ذغالی حتی اگر آب لیمو را به تنهایی به کار ببرید، می تواند بسیار کاربردی باشد. ویژگی اسیدی بودن این میوه باعث می شود تا کوچکترین لکه چربی یا دوده ناشی از زغال ها روی سطح باقی نماند و قسمت بیرونی سماور، بخصوص مدل های سماور زغالی استیل برق زیبایی بیفتد.
برای این منظور بوسیله پارچه ملایمی که با آب لیموی تازه آغشته شده است، روی سماور بکشید تا کاملا تمیز شود. در پایان کار اگر رطوبتی باقی ماند آن را با دستمال خشک تمیز کنید.

استفاده از روش سوم

از ترکیب ۱ تا ۲ قاشق جوش شیرین با چند قطره آبلیمو و مقداری نمک استفاده کرده و خمیر بدست آمده را کاملا روی سطح سماور یا مدل های دیگر پخش کنید. حالا نیم ساعت زمان بدهید تا مخلوط تاثیرش را روی چربی یا سایر لکه ها و آلودگی ها بگذارد. بعد از زمان ذکر شده، محصول را کاملا شسته و بعد با پارچه یا حوله ای نرم کاملا خشک کنید.

روش چهارم

ترکیباتی از قبیل جوش شیرین به همراه سرکه یا حتی آب خالی هم می تواند کاملا کارساز بوده و لکه های سیاه سوخته شده و انواع چربی را از بدنه سماور پاک کند.
مانند بقیه روش ها از ترکیب گفته شده یک خمیر درست کنید و با آن سطح محصول را بپوشانید. ۱۰ دقیقه زمان برای استراحت و مکث کفایت می کند، حالا سماور را بوسیله اسکاجی نرم شسته و بعد خوب خشک کنید.

روش پنجم

در این روش از ترکیب آبلیمو با سرکه، بیشتر برای تمیز کردن سماور استفاده می شود. بنابراین از هر یک از این محلول ها به مقدار مساوی با هم ترکیب کرده و دستمالتان را به مایع آغشته کنید. حالا پارچه را به تمام قسمت های مختلف بدنه تا جایی بکشید که از تمیز شدن لکه ها کاملا مطمئن شوید. در آخر سماور را بشویید و بعد با پارچه ای خشک تمام رطوبت بدنه را بگیرید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.