بهترین روش پخت شیرینی نارگیلی

طرز تهیه شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی مثل شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی از اون مدل شیرینی های ترد و پفکی هستش که وقتی توی مهمونیایی مثل عید نوروز یا دورهمی، واسه پذیرایی میارن جلوی چشمتون، خیلی سخته که از عطر و بوی بی نظیرش بگذرید و نخورید. جدا از مهمونی و اعیاد خاص، شاید گاهی هوس کنید و بخواید خودتون این خوردنی خوشزه رو تو خونه آماده کنید. واسه همین اینجا آموزششو میزارم تا خودتون بتونید راحت تجربه پختشو توی خونه بدست بیارید.

 

مواد لازم شیرینی نارگیلی

  • دویست و پنجاه گرم شکر
  • صدو بیستو پنج گرم پودر نارگیل چرب
  • نصف قاشق چایخوری آبلیمو
  • کمی از نصف لیوان بیشتر، سفیده تخم مرغ
  • یک چهارم قاشق چایخوری وانیل
  • هفتادو پنج گرم روغن

مواد اولیه پخت شیرینی نارگیلی

 

نکات مهم مواد اولیه

  • در نظرگرفتن مواد به گرم از طریق ترازو خیلی دقیق تره.
  • ولی اگه ترازو ندارید، لیوان فرانسوی رو مثل تصویر معیار قرار بدید.
  • همونطور که میبینید شکر حدود یک لیوان سر پر، بعلاوه یک ششم برای لیوان دوم هست.
  • سعی کنید موادو بصورت فشرده در لیوان ها قرار ندید که این نکته رو توی مقاله شیرینی نخودچی هم بهش اشاره کردیم.
  • در مورد پودر نارگیل میزانی که گفته شده به گرم هست که اگه با توجه به اندازه گیری با لیوان بخوایم براتون بگیم، میشه حدود یک لیوان فرانسوی سر پر و برای لیوان دوم نارگیل هم از نصف کمی پرتر باشه.
  • سفیده تخم مرغ به گرم درمیاد صدو بیستو پنج گرم که فراموش نکنید برای مصرف باید هم دمای محیط بشه.
  • مقدار روغن که به گرم گفته شد، میشه حدود یک سوم لیوان.
  • بهتره شکر دونه ریز باشه چون کیفیت شیرینی نارگیلی رو بهتر میکنه.
  • اگه فقط به شکر دونه درشت دسترسی داشتید، اونو داخل آسیاب چهار یا پنج ثانیه بزنید تا کمی ریزتر بشه.
  • میتونید پودر هل رو جایگزین پودر وانیل کنید که اختیاری هست.
  • پودر نارگیل نباید معمولی و سفید باشه، پس بهتره از قنادی مدل چربشو تهیه کنید که تقریبا کرم رنگ هستش.

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

نحوه مخلوط کردن مواد

  • اول توی یک کاسه گود، شکر و پودر نارگیل رو بریزید و مخلوط کنید.
  • توجه کنید که در این مرحله باید دو سوم روغنو بریزید و یک سومش هم باید کنار بزارید تا بعدا ازش جدا استفاده کنید.
  • اگه برای روغن اینجوری قاطی می کنید واسه ساده شدن کار، نصف اونو بریزید و نصفشو نگه دارید.
  • برای سفیده تخم مرغ هم به همین شکل پیش برید، یعنی یک سوم یا همون نصفشو نگه دارید و بقیشو به مواد اضافه کنید.
  • در اینجا با استفاده از لیسک مواد شیرینی نارگیلی رو حسابی با هم مخلوط کنید.
  • بعد از مخلوط کردن، معمولا مواد به شکل سفت و غیر منسجم هست.
  • پس باید موادو به اندازه دو بار از چرخ گوشت ردشون کنید تا دونه های شکر به همراه نارگیل منسجم تر، ریزتر و حتی چسبنده تر بشه تا در نتیجه موادی یکدست بدست بیارید.
  • افرادی که چرخ گوشت ندارند، دستگاه غذاساز هم جایگزین ایده آلی هست.
  • یعنی اول بمدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه مواد توی غذاساز قاطی بشه.
  • بعد از اینکه شکر و نارگیل به شکل لیز دراومد، مثل همون اول دو سوم یا همون نصفی که واسه راحتی کار بهش اشاره کردیم رو اضافه و بوسیله لیسک ده ثانیه مخلوط کنید.
  • بعد ببرید و دو دفعه از چرخ گوشت ردش کنید.

شیرینی نارگیلی

روش آماده سازی خمیر

  • یک قابله آماده کنید که کف و دیواره اون ضخامت کافی داشته باشه و بعد موادتونو به داخل اون منتقل کنید.
  • شعله گازتونو روشن کنید و روی کمترین حرارت تنظیم کنید.
  • پس دائم هم بزنید تا موادتون دماش بالا بره و گرم بشه.
  • اول که شروع میکنید به هم زدن مواد روی حرارت، کاملا متوجه میشید که موادتون سفته و دیر هم میخوره.
  • ولی یکم که زمان میگذره شل میشه و خیلی راحت بهم زده میشه، این به دلیل ذوب شدن شکره که موادو شل میکنه.
  • باید در اینجا حواستون باشه که سفیده های داخلش نبنده، پس بصورت یکسره هم بزنید و متوقف نشید.
  • دمای مواد بوسیله انگشت دستتون قابل فهمیدنه، پس برای اینکه بفهمید گرم شده این کارو بکنید.
  • معمولا از زمان گذاشتن قابلمه روی شعله گاز تا گرم شدن اون، حدود پنج تا ده دقیقه طول میکشه.
  • بعد از گذشت زمان لازم، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و شروع کنید به اضافه کردن باقیمونده شکر و پودر نارگیل.
  • حالا سریع هم بزنید چون مواد گرمه و ممکنه سفیده سریع ببنده، در اینجا وانیل و آبلیمو رو هم اضافه کنید و به هم زدنتون ادامه بدید.
  • دوباره قابلمه حاوی موادو دوباره روی گاز بزارید.
  • مایع با اضافه کردن مواد باقیمونده طبیعیه که شل بشه، باید روی حرارت پایین دوباره اینقدر هم بزنید تا شکرهای باقیمونده ای که هنوز آب نشده هم داخلش باز بشه.
  • معمولا بعد از ده دقیقه مواد از حالت شل بودن درمیاد و دیگه آبکی نیست.
  • هر موقع بعد از هم زدن مواد تونستید یکی از انگشتاتونو توش نگه دارید و داغ شدن مواد رو متوجه شدید، اون موقع باید حرارتو خاموش کنید.
  • البته حواستون باشه توی چک کردن انگشتتون نسوزه.
  • حالا باید موادتونو تو ظرف مناسبی بزارید و بهش یک تا یکو نیم ساعت اجازه بدید تا کاملا خنک بشه.

 

اینم حتما بخون:  روش پخت کیک تنوری ساده

 

قالب زدن و گذاشتن داخل فر

  • بعد از اینکه موادو هم زدید و از خنک شدنش مطمئن شدین، اونو داخل یک قیف ساده پلاستیکی بریزید.
  • معمولا وقتی داغی مواد از بین میره و خنک میشه سفت و غلیظ میشه.
  • اگه فر دارید اونو روی صدوهفتادو پنج درجه سانتی گراد بزارید گرم بشه و اگه تنور خونگی در دسترستون هست که چه بهتر کار راحت تره.
  • برای تنور باید یک ربع قبل روشنش کنید که تا قالبتونو پر از شیرینی میکنید گرم بشه.
  • روی سینی که میخواید داخل تنور یا فر بزارید، کاغذ روغنی پهن کنید و اصلا چربش نکنید.
  • میتونید از یک نایلون به عنوان قیف استفاده کنین، موادو داخلش بریزید و بعد تهشو با قیچی بگیرید تا مواد ازش بیرون بیاد.
  • دونه دونه موادو روی سینی بریزید و بعد واسه اینکه شیرینی نارگیلی زیادی گنبدی نشه، انگشتتونو داخل آب یا روغن بزنید و یکم روی خمیر شیرینی رو صاف کنید.

  • برای تزئین از مخلوط خلال و پودر پسته استفاده کنید.

  • حتی برای اینکه روی شیرینی ترک های قشنگ و بیشتری ایجاد بشه، یکم روی اون پودر قند الک کنین.

  • در اینجا باید در حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه سینی رو بزارید توی فر یا تنور گازی.

  • وقتی شیرینی نارگیلی آماده شد، از تنور خارجش کنید و بزارید حسابی خنک بشه.

  • بعد از کاغذ روغنی جداشون کنید و دیگه واسه میل کردن یا پذیرایی از مهمونا آمادست.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

نکات مهم پخت شیرینی نارگیلی

  • موقع آماده کردن خمیر شیرینی نارگیلی و گذاشتن رو حرارت ملایم گاز، مواد نباید بجوشه و به اصطلاح به قل قل بیفته.
  • از یخچال برای خنکی و سردشدن مواد استفاده نکنید، بدلیل اینکه این حرکت باعث خشک شدن خمیر شیرینی میشه.
  • تو سینی فر موادو با فاصله طرح بزنید، چون شیرینی ها بعد از پخته شدن حجمشون اضافه میشه.
  • اگه خونه فر ندارید و هزینه خریدش براتون زیاد درمیاد، میتونید تنور گازی های خونگی رو از لاوا مارکت بخرید.
  • چون واقعا قیمت این تنورها نسبت به فرهای خونگی خیلی کمتره و میتونید همه نوع شیرینی مثل نارگیلی، شیرینی مشهدی یا آلمانی و خیلی از شیرینی ها و نون های سنتی رو باهاش بپزید.

بهترین لوازم پخت این شیرینی

درمورد لوازم مناسب پخت انواع شیرینی، علاوه بر فرهای گازی و برقی گزینه های ارزان تری هم دارید. شاید ارزان ترین و به صرفه ترین آنها تنور خانگی گازسوز باشد که مناسب ترین آنها انواع تنور مکعبی است. این نوع تنور در ۴مدل مختلف طراحی شده که با مراجعه به صفحه مربوطه، مدل ها را خواهید دید. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این محصولات می توانید با شماره های درج شده در صفحه تماس با لاوا یا ازطریق چت آنلاین ارتباط برقرار کنید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.