طرز تهیه نان فطیر محلی

نان فطیر

تا به حال نان فطیر سنتی خوردی؟ واقعا هر چی از عطر و طعم و لذیذ بودنش بگم بازم کمه! پس حتما تو خونه درستش کنید. طرز پخت این نوع مثل انواع نان سنتی دیگه خیلی راحته. در اصل نون فتیر یا فطیر از سنتی ترین نونهای ایرانه و با روشهای متنوعی، توی شهرهای مختلف درست میشه. مغزهای مختلفی رو میشه وسط این نون گذاشت که اینجا برای مغز اون از آرد، کره، شکر و کمی زردچوبه استفاده کردیم، البته می تونه ساده و بدون مغزش رو درست کنی! لاوا مارکت بهترین روش پخت این نون رو براتون آورده. روش پختش خیلی سادست فقط نیاز به کمی توجه در مدت استراحت خمیر تو مراحل مختلف داره.

 

 

مواد لازم نان فطیر

  • پونصدو شصد گرم آرد
  • یک سوم پیمانه شکر
  • یک دونه تخم مرغ
  • سه چهارم پیمانه شیر ولرم شده
  • یک سوم پیمانه روغن
  • سه چهارم پیمانه ماست
  • در صورت تمایل کمی بیکینگ پودر
  • یک دوم قاشق چایخوری نمک
  • یک قاشق غذاخوری پودر مخمر فوری

مواد لازم نان فطیر

مواد وسط نون

  • پنجاه گرم کره
  • صد گرم آرد
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه

مواد رومال

  • یک قاشق مرباخوری زردچوبه
  • نصف قاشق مرباخوری زعفران (اختیاری)
  • دو قاشق غذاخوری ماست

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال

نکات اولیه

  • مقدار گفته شده واسه آرد، حدودا میشه معادل چهار پیمانه کامل بعلاوه یک دوم پیمانه آرد.
  • اگه ظروف پیمانه ای در منزل ندارید، میشه به جاش از لیوان دسته دار فرانسوی که الان دیگه تو اکثر خونه ها پیدا میشه استفاده کرد.
  • توی این دستور میشه شیر ولرمو حذف کرد و به جای اون از آب ولرم شده استفاده کرد، کاملا سلیقه ایه و حتی میتونید هردو اینها رو بصورت همزمان توی دستور داشته باشید.
  • در مورد روش تهیه پودر مخمر فوری یا همون خمیر مایع، قبلا توی آموزشهایی مثل نان بربری، نان کولیره، نان تنوری و غیره به طور کامل توضیح دادیم، میتونید به این دستورها مراجعه کنید و در مورد نحوه به کار بردن (مایع خمیر) درون نان بیشتر اطلاعات بدست بیارید.
  • دقت کنید که موادی مثل ماست و شیر حتما به دمای محیط رسیده باشند و دمای سرد یخچالو نداشته باشن. پس از نیم ساعت قبل از استفاده، اینهارو از یخچال بیرون بیارید تا ولرم بشن.
  • از هر روغن مایعی میشه استفاده کرد فقط باید روغن حتما مایع باشه و نه جامد، مثلا روغن هسته انگور، روغن زیتون و یا روغن کنجد.
  • توی این نون از هر آردی میشه استفاده کرد، ولی اگه میخواید ارزش غذایی داخلش حفظ بشه از آردهای سبوس دار استفاده کنید.
  • افرادی که احیانا فر تو خونه ندارید توصیه میکنیم تنور گازی واسه خودتون تهیه کنید، چون هم قیمتش مناسبه و هم نتیجه پخت انواع نان، شیرینی و پخت انواع غذاها هیچ فرقی با داخل فر نخواهد داشت.

 

تهیه خمیر نون فطیر

  • ابتدا آرد رو داخل ظرفی بزرگ که قراره خمیر داخلش درست بشه الک کنید.
  • آردو با قاشق کمی از اطراف مرتب کنید، بعد وسط اونو کمی گود کنید.
  • نمک، شکر و پودر مخمر فوری (خمیر مایع) رو بهش اضافه کنید.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

  • به ترتیب روغن مایع و ماست داخل مواد بریزید.
  • بعد تخم مرغو توش بشکنید و شیر بریزید.

 

 

  • وقتی بیکینگ پودرو در آخر ریخیتید توی مواد، سر فلزی خمیرزن همزنتونو بهش وصل کنید.

 

  • اگه همزن ندارید میتونید با دست ورز بدید و البته باید اینقدر ورز داده باشید و میزان آردو به اندازه اضافه بکنید، تا حدی که دیگه به دست نچسبه.

 

  • دقیقا مثل ویدئو، داخل ظرف مخصوص همزن اینقد آرد اضافه کنید که خمیر دیگه به دست گیر نکنه و نچسبه.
  • دقت داشته باشید که باید به اندازه آرد به خمیر بزنید و اگه آرد درون خمیرتون بیش از حد اضافه بشه، نان فطیر با کیفیت در نمیاد.
  • برای همین بعد از اینکه با دستگاه همزن یک مقدار بهم زدید، اونو خاموش کنید و به اندازه یک تا دو دقیقه هم با دست اینکارو انجام بدید.

 

  • ورز دادن آخر باید با اضافه کردن مقدار خیلی کم آرد انجام بشه تا به یک خمیر یکدست، صاف و نچسب تبدیل بشه.
  • حالا خمیرو برای استراحت یک ساعته، داخل یک ظرف بزرگ که درپوش داشته باشه بزارید و روشو با یک حوله تمیز بپوشونید.

 

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

طرز تهیه مواد میانی نان

  • برای درست کردن مواد میانی، ماهی تابه رو روی شعله متوسط بزارید.
  • صد گرم آرد درونش بریزید و حدودا دو تا سه دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید.
  • حالا کره رو بهش اضافه کنید، البته مقدار کره مطابق میل خودتون هست و میتونید مقدارشو بیشتر کنید.
  • خوب هم بزنید و حسابی آردو با کره قاطی کنید.
  • حالا شکر و زردچوبه رو بریزید و همه این موادو روی گاز با هم مخلوط کرده و تفت بدید.
  • در آخر از روی گاز بردارید و کنار بزارید تا خوب خنک بشه.

 

طرز پخت نان فطیر

 

  • این نون هم داخل فر قابل پخته و هم میشه در صورت نبود فر، تنور خانگی رو با قیمتی مناسب خریداری و استفاده کرد.
  • حوله و درپوش ظرفو بردارید و حدود یک دقیقه خمیرو ورز بدید تا حبابهای هوای ایجاد شده داخلش گرفته بشه.
  • اینجا باید خمیرو چونه بزنید، پس به قطعات مساوی تقسیم کنید.
  • روی تمام خمیرو با سلفون یا پلاستیک پوشونده و بعد یک حوله یا دستمال تمیز روش قرار بدید.

 

  • تقریبا نیم ساعت بهش زمان بدید تا دوباره خمیر استراحت کنه.
  • بعد از تمام شدن تایم استراحت، چونه ها رو دونه دونه بردارید.
  • روی سطحی صاف کمی چونه هارو باز کنید، مقداری از مواد میانی رو در وسط اون قرار بدید و مانند ویدئوی بالا خمیرو از اطراف جمع کرده و ببندید.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

  • خمیر تو این حالت دوباره به حالت چونه برمیگرده.
  • وقتی مواد میانی را در وسط چونه ها قرار دادید شروع به باز کردن خمیر کنید، طوریکه مواد وسطش بیرون نزنه.
  • هر دفعه که دارید اینکارو انجام میدید، روی بقیه چونه ها رو بپوشونید تا خشک نشن.
  • از قبل کف سینی دلخواهتونو کاغذ روغنی بزارید.
  • اگه از تنور استفاده میکنید، نیازی به سینی نیست و مستقیما میشه هر کدوم از نونهارو داخل سینی مخصوص خودش گذاشت.
  • البته اگه مایل بودید، میشه از سینی های گرد یا مربع کوچکتر واسه داخل این تنورها استفاده کرد.
  • وقتی خمیرهارو باز کردید و داخل سینی گذاشتین، باید سطح سینی رو با پارچه ای تمیز بپوشونید و واسه ۲۰ دقیقه استراحت سوم رو بهش بدید.
  • تو این فاصله بمدت بیست دقیقه، تنور یا فر رو روشن کرده و بزارید داخلش خوب گرم بشه.
  • بعد از گذشت این تایم پارچه رو بردارید و روی نونهارو چنگال بزنید.

 

  • رومالی که بوسیله ترکیب ماست، زردچوبه و در صورت تمایل زعفرون درست کردید، روی نونها بمالید.

 

  • بعد ببرید داخل تنور (با شعله متوسط) یا فر (با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد)، بعد از بیست دقیقه تا نیم ساعت نان فطیر آماده میشه.

 

بهترین ابزار برای پخت این نون چیه؟

شما می تونید از انواع فر خونگی یا تنور استفاده کنید. حالا تنور برقی یا گازی باشه. اگه قصد خرید تنور دارید و نیازمند راهنمایی های بیشتر هستید، حتما از صفحه تماس با لاوا و شماره های درج شده با ما ارتباط برقرار کنید. بخصوص پشتیبانی چت واتساپ و تماس تلفنی سریع ترین راه برقراری ارتباط با ما هست.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.