شیرینی مشهدی یا آلمانی با تمامی نکات

شیرینی مشهدی یا آلمانی

یکی از شیرینی های پرطرفدار واسه عید، شیرینی مشهدی یا آلمانی هست که البته به مربایی هم معروفه. تزئینش اینقدر تنوع داره که از هر مواد خوراکی میتونید توش استفاده کنید. این شیرینی که از خوردنی های رایج عید از قدیم تا الان بوده، واقعا خوشمزه و خوش عطره. اینجا لاوا مارکت دستور تهیه دقیق این شیرینی لذیذ مشهدی رو براتون گذاشته تا بتونید تو خونه درستش کنید.

 

مواد لازم شیرینی مشهدی یا آلمانی

  • صد و هفتاد گرم کره بدون دوغاب یا روغن صاف قنادی
  • یک عدد تخم مرغ
  • پنجاه گرم پودر قند یا شکر
  • یک سوم لیوان شیر
  • سیصد گرم آرد سفید یا قنادی
  • یک هشتم قاشق مرباخوری پودر وانیل
  • یک سوم لیوان شربت بار
  • دونه های کنجد، پودر پسته، پودر نارگیل یا سس شکلات و مربا برای تزئین

تزئین شیرینی آلمانی

نکات مواد اولیه شیرینی مربایی

  • برای پودر قند میتونید از شکر هم استفاده کنید. یعنی یا قند رو با دستگاه آسیاب برقی بصورت پودر در بیارین، یا اینکه شکرو تو آسیاب پودر کنید.
  • گاهی بعد از اینکه شکرو پودر کردید ممکنه بهم چسبیده و دونه درشت بشه. برای رفع این حالت می تونید شکرهای پودر شده رو یک تا دوبار از الک رد کنید تا مشکلش رفع بشه.

تزئین شیرینی مشهدی

  • بدون دوغاب کردن کره، توی مقاله شیرینی برنجی و شیرینی نخودچی به طور کامل توضیح داده شده. اگه خواستید از کره استفاده کنید، حتما به این مقاله ها سر بزنید.
  • بعضیا پودر وانیل یا همون وانیل شکری رو تو خونه ندارن. ممکنه وانیل مایع داشته باشید که در اینصورت مقدارش میشه یک قاشق مرباخوری.
  • وسط شیرینی مشهدی یا آلمانی رو میتونید از مربا استفاده کنید که البته رایج تره و جزو اصلی ترین مواد در دستور اولیه خودش به حساب میاد، یا اینکه شکلات ذوب شده رو وسط قرار بدید.

تزئین شیرینی مربایی

 

اینم حتما بخون:  بهترین روش پخت شیرینی نارگیلی

 

مراحل آماده سازی خمیر شیرینی

  • اول باید کره یا روغنو به هراه همدیگه داخل کاسه مخصوص همزن برقی بریزید و روشن کنید.

مراحل آماده سازی شیرینی مربایی

  • باید این مخلوط اینقدر بهم بخوره تا بشکل کرم دربیاد. زمان لازم تو همزن های مختلف متفاوت هست ولی در کل معمولا بعد از ۳ تا ۴ دقیقه به این نتیجه میرسید.
  • بعد مواد دیگه ای که دارید رو یکی یکی به این خمیر اضافه کنید، پس اول وانیل بریزید.

  • بعد عسل یا شربت بار رو بریزید. باید قبلش عسل کمی روی بخار کتری یا مایکروویو داغ بشه، این برای این هستش که وقتی دارید اونو به مایع شیرینی اضافه میکنید راحت تر این کارو انجام بدین.
  • حالا تخم مرغو توی خمیر بشکنید و بعدش نوبت اضافه کردن شیر هست.
  • اگه لازم بود دوباره دیواره ظرف زیر همزن رو از مواد پخش شده تمیز کنید.
  • حالا همزنتونو روشن کنید و همگی این موادو به اندازه ۴۰ ثانیه و حداکثر ۱ دقیقه مخلوط کنید.
  • اینجا نیازی نیست مثل بعضی از شیرینی ها آرد کم کم اضافه بشه، بلکه باید آردو یکجا بریزید داخل مواد.
  • باید اینقدری آرد رو همراه با مواد دیگه هم بزنید که فقط ۱۵ ثانیه طول بکشه و هم زدنتون اصلا به دقیقه نکشه.
  • چون فقط میخوایم نتیجه کار یک خمیر چسبناک باشه تا یک خمیر سفت، وقتی زیادی هم بخوره معمولا سفت میشه و شیرین مربایی خوبی از آب در نمیاد.

  • دقت کنید اگه خمیر نهایی زیادی چسبناک بود، به هیچ وجه بهش آرد نزنید.
  • تو همین حالت خمیرو داخل نایلون یا کیسه فریزر بزارید و ببریدش داخل یخچال، تا واسه دو تا سه ساعت استراحت کنه.

  • داخل یخچال گذاشتن باعث میشه که خمیر علاوه بر اینکه سفت تر میشه، استراحت کنه و فرصتی باشه تا طعم تمام مواد به خورد هم بره.

  • این کار باعث میشه وقتی خواستید با وردنه صافش کنید، کار براتون راحت تر باشه.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

روش پخت شیرینی مشهدی

  • اولین کار اینه که تنور گازی رو بمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل روشن کنید تا سطح داخلیش داغ بشه.
  • خمیرو از داخل یخچال بیرون بیارید، میبینید که خوب سفت شده.

  • از داخل پلاستیک خارجش کنید، اینجا به دو ورق کاغذ روغنی احتیاج دارید.
  • خمیر رو وسط این دو تا کاغذ روغنی قرار بدید و سعی کنید با وردنه خمیر بصورت یکدست باز بشه.

  • اولش این کار بدلیل سرد بودن و سفت بودن خمیر سخته، ولی بعد از مدتی با حرکت های رفت و برگشت وردنه کار آسونتر میشه.
  • اگه گاهی خمیر از کناره ها زیادی ترک خورد و باز شد اصلا ایرادی نداره، با دست درستش کنید و به کارتون ادامه بدید.
  • حتی میتونید خمیرو بهمراه کاغذ روغنی برگردونید و از اونطرف هم با وردنه صافش کنید.
  • ضخامت مورد نیاز برای خمیر شیرینی مشهدی یا آلمانی تقریبا ۲ میلی متر هست، چون نباید کلفت باشه.
  • از هر کاتر فلزی گردی که دوست داشته باشید میتونید استفاده کنید و سطح خمیر رو قالب بزنید و فرم دلخواهتونو بدست بیارید.
  • حتی میتونید از کاتر مخصوص دونات که وسطش یه دایره مخصوص داره استفاده کنید.
  • میتونید برای گذاشتن تمام خمیرهای قالب شده، از یک کاردک فلزی شیرینی پزی کمک بگیرید.
  • خمیرا رو با کاتر گرد ریز وسطشونو در بیارید، البته این کار رو برای خمیرا یکی در میون انجام بدید.

  • خمیر زیرین شیرینی نباید وسطش سوراخ بشه، ولی خمیر رویی باید وسطش سوراخ دربیاد.
  • در این حالت اگه دیدی رو سطح خمیرهای قالب زده شده برق میزنه یا زیادی خمیرا شل شدن میتونید دوباره همونجوری باقالب بزارید ۱۰ دقیقه تو یخچال و بعد بزاریدش توی فر.

  • وقتی همه خمیرو قالب زدین، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بزارید توی تنور و حرارت تنور هم باید متوسط باشه.

  • بهتره تو اواسط پخت، سینی فرو بچرخونید تا همه شیرینی ها بصورت یکنواخت بپزن.
  • یه ذره پشت شیرینی طلایی بشه کافیه، نباید زیادی به رنگ طلایی دربیاد.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

تزئین و مربایی کردن وسط شیرینی مربایی

  • مربایی که دوست دارید داخل قیف پلاستیکی بریزید، اینجا از مربا آلبالو استفاده میشه.

  • پودر پسته، کنجد و شکلات لازم دارید که اگه شکلات آب شده سفت بود، کمی با روغن مایع رقیق کنید.

  • از عسل گرم شده هم برای چسبیدن پودر کنجد یا پسته به سطح رویی شیرینی استفاده میشه.
  • پس برای تزئین این مدلی، قسمت رویی رو داخل شکلات کنید بعد بزارید توی قالبی دیگه که با کاغذ روغنی پوشونده شده و قالبو چند بار آروم به زمین بزنید تا شکلاتا بصورت صاف و یکنواخت روی سطع شیرینی قرار بگیرن.
  • میتونین کمی شکلات سفید آب شده ولرم رو داخل کیسه دیگه ای بریزید و نصفی از سطح کاکائوی رو طرح بندازید.
  • بعد بزارید داخل یخچال که شکلات های روش سفت بشه.
  • برای روکش کنجدی و پودر پسته، ابتدا چرتکه رو داخل عسل گرم شده بزنید و روی سطح شیرینی رویی بکشید و بعد داخل کنجد یا هر پودر دیگه ای که دارید ببرید.

  • برای روکش پسته ای هم به همین روش عمل کنید.

ترفندهای این شیرینی

  • وقتی میخواید روغن و پودر شکرو با هم مخلوط کنید، باید گاهی همزنو خاموش کنید و بوسیله قاشق یا لیسک مواد پخش شده به اطراف ظرفو به بقیه مواد کف ظرف برگردونید تا خمیر یکدست بدست بیاد.

  • نکته در مورد شیر و تخم مرغ اینه که هر دو نباید خیلی سرد یا داغ باشه و باید به دمای محیط رسیده باشن.
  • نکته اگه همزن برقی ندارین و با همزن دستی موادو با هم مخلوط میکنید، باید اونقدی مخلوط کنید که مواد کاملا یکدست بشه، طبیعیه که زمان بیشتری بوسیله دست صرف میشه.

 

اینم حتما بخون:  کولیره کردستان (طرز تهیه+ نکات ضروری)

 

  • نکته مهم اینه که همیشه وقتی خمیری رو برای بیسکوییت یا شیرینی میخواید بزارید تو یخچال واسه استراحت، وقتی گذاشتید داخل نایلون تپه ای نباشه و با لیسک سطح خمیر و کناره ها اونو مرتب و صاف کنید.

شیرینی مشهدی آلمانی

 

  • اگه احساس کردید موقع قالب زدن و برداشتن خمیر از روی کاغذ روغنی بصورت خیلی شل دراومده یا به کاغذ روغنی میچسبه میتونید بمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بزارید تو یخچال تا ببنده، بعد بیاریدش بیرون و یکی یکی منتقلش کنید داخل قالب اصلی.
  • اگه حرارت زیاد باشه شیرینی ها مغز پخت نمیشن و زیرشونم زیادی طلایی میشه.

ابزار مناسب پخت این شیرینی چیست؟

می تونید برای پخت این شیرینی از انواع فر و تنور خونگی استفاده کنید. معمولا تنور گازسوز نتیجه بهترین میده و پخت حرفه ای تری رو مشاهده می کنید. اگه قصد خرید این ابزار رو دارید می تونید از صفحه تماس با ما و شماره های نام برده در اونجا می تونید با ما درتماس باشید و سوالات خودتون رو حتما بپرسید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.