پیتزا تنوری تا حالا خوردی؟

یکی از انواع پیتزا که می تونید در منزل درست کنید، پیتزا تنوری هست، اون هم در تنور گازی یا فر! اینجا سریع ترین و بهترین روش پخت رو براتون گذاشتیم. حتما بپزید و از طعمش لذت ببرید.

 

مواد خمیر پیتزا تنوری

برای تهیه خمیر مواد زیر رو استفاده کنید:

  • آرد سفید به میزان لازم
  • شکر دو قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع یک چهارم پیمانه
  • آب ولرم یک لیوان
  • تخم مرغ یک عدد
  • شیر یک لیوان

 

مواد داخل خمیر پیتزا تنوری

  • دو عدد فلفل دلمه ای
  • چهار عدد قارچ
  • چهار قاشق غذاخوری پنیر پیتزا
  • نصف لیوان کالباس یا سوسیس خورد شده
  • دو قاشق غذاخوری روغن مایع
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • سه الی چهار قاشق چایخوری سس گوجه
  • پودر آویشن به اندازه دلخواه
  • چند برگ سبزی ریحان درصورت تمایل

 

مواد مورد نیاز برای رومال

  • تقریبا دو قاشق غذاخوری شیر
  • یک عدد زرده تخم مرغ
  • یک قاشق غذاخوری روغن مایع
  • چند قطره زعفران در صورت تمایل

 

مواد پیتزا پنیری

 

روش تهیه خمیر پیتزا

با لاوا مارکت همراه باشید تا طرز تهیه پیتزای تنوری خوشمزه رو ببینید:

  • برای آماده کردن خمیر پیتزا باید اول درون یک استکان شکر، خمیر مایه و آب ولرم رو بریزید و هم بزنید.
  • باید زمان لازم رو بهش بدید تا به مرحله پف کردن برسه. معمولا بعد از گذشت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت حجمش دو برابر میشه.
  • باید از قبل، آرد رو ۲ تا ۳ بار الک کنید.
  • در ظرفی تمیز و گود، شیر، نمک و تخم مرغ ها رو بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید، می تونید از هم زن برای اینکار استفاده کنید.
  • حالا لیوانی که توش خمیر مایه روبه عمل آوردید رو با این مواد قاطی کنید.
  • در اینجا باید آرد رو در طی سه تا چهار مرتبه به مواد اضافه کرده و حسابی ورز بدید.
  • تا جایی این کار رو ادامه بدید که خمیر یکدست و نرمی داشته باشید و به دستاتون نچسبه.
  • معمولا یک ساعت خمیر رو کنار میزارن و روشو با نایلون یا پلاستیک معمولی می پوشونین. و مانند خمیر نان بربری استراحت میدید.

 

اینم حتما بخون:  بهترین طرز پخت ماهی تنوری

 

روش پخت پیتزای تنوری

  • ابتدا قارچ ها رو با دقت بشورید، می تونید قارچ ها رو کمی درون مخلوط آب و نمک قرار داده و بعد از ۵ دقیقه با آب شستشو بدید.
  • حالا قارچ ها رو به اندازه دلخواه ریز یا درشت خورد کنید.
  • درون ماهی تابه کمی روغن بریزید و قارچ ها رو تفت بدید، برای جلوگیری از سیاه شدن می تونید کمی نمک یا یک قاشق آبلیمو بهش اضافه کنید.
  • وقتی آب موجود تو قارچ در اثر حرارت و گذشت چند دقیقه برطرف شد، میریم سراغ اضافه کردن فلفل دلمه ای، کالباس یا سوسیس خورد شده.
  • اینهارو با هم تفت میدیم و بعد زیر تابه رو خاموش میکینیم تا مواد میانی آماده شده، کاملا خنک بشن.
  • خمیری که از قبل آماده کردیم رو میاریم، یک مقدار از پفشو با فشار دادن دستمون روی خمیر و یک ورز کوتاه و سبک می گیریم.
  • خمیرهارو به چند قسمت و اندازه دلخواه از هم جدا کنید و هر کدومو جدا و روی یه سطح آرد پاشیده شده، باز کنید.
  • حالا کمی از سس های گوجه رو باید روی سطح همه خمیرها بمالید و بعد مقداری از مواد رو روی هر یک از اونها پهن کنید.
  • یعنی موادی که وسط خمیر میزاریم رو باید کمی در اطراف پخش کنیم، جوری که کمی با لبه خمیر فاصله داشته باشن.
  • برای بستن خمیر باید از اطراف و قسمت انتهایی، خمیر را به قسمت میانی جمع کرده و بعد با وردنه کمی اونو پهن کنید.
  • بعد پیتزاهایی که به این روش آماده شدن رو یکی یکی داخل تنور بزارید تا پخته بشن.
  • بعضیا دوست دارن این پیتزا رو بصورت داغ، سس روش بریزنو بخورن. بعضیا هم زمان میدن تا کمی از داغی بیفته و خنک بشه، بعد میخورن.
  • کلا این مدل پیتزا رو هر جوری که بخورین خیلی خوش طعم و بی نظیره، پیشنهاد می کنیم درستش کنین و مزشو یه بار امتحان کنین.

نکات پیتزا تنوری

 

اینم حتما بخون:  بخاری هیزمی چند کاره?!

 

نکات طلایی پخت پیتزا از نوع تنوری

  • حتما نیازی نیست از کالباس و سوسیس تو مواد استفاده کنید، خیلی ها مرغ تکه ای یا گوشت چرخ کرده رو جایگزین میکنن.
  • برای اینکه پیتزاتون خوب مغز پخت و برشته بشه، تنورو از یک ربع قبل روشن کنید و بزارید کاملا داغ بشه.
  • قبل از روشن کردن تنور، کمی با فرچه سطح سینی هارو چرب کنید. البته اونقدری چرب نباشه که بعد از داغ شدن، روغن به اطراف سینی سرایزر شده و بریزه.
  • در مواد لازم اشاره به استفاده از پودر آویشن یا زغفران کردیم، اگه دوست ندارید از اینها استفاده نکنید و یا اگه در دسترستون نیست، می تونید از مواد حذفشون کنید.
  • میزان مواد ذکر شده حدودا ۷ نفرو جواب میده. حالا اگه دوست داشتین می تونین برطبق نفرات، مقدار مواد رو تنظیم کنید.
  • دستوری که خدمتتون توضیح دادیم یکی از متداول ترین و راحت ترین روش ها برای درست کردن پیتزا درون تنور گازی گرد یا تنور مکعبی گازی هستش.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.