یکی از انواع پیتزا که می تونید در منزل درست کنید، پیتزا تنوری هست، اون هم در تنور گازی یا فر! اینجا سریع ترین و بهترین روش پخت رو براتون گذاشتیم. حتما بپزید و از طعمش لذت ببرید.
مواد خمیر پیتزا تنوری
برای تهیه خمیر مواد زیر رو استفاده کنید:
- آرد سفید به میزان لازم
- شکر دو قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع یک چهارم پیمانه
- آب ولرم یک لیوان
- تخم مرغ یک عدد
- شیر یک لیوان
مواد داخل خمیر پیتزا تنوری
- دو عدد فلفل دلمه ای
- چهار عدد قارچ
- چهار قاشق غذاخوری پنیر پیتزا
- نصف لیوان کالباس یا سوسیس خورد شده
- دو قاشق غذاخوری روغن مایع
- نصف قاشق چایخوری نمک
- سه الی چهار قاشق چایخوری سس گوجه
- پودر آویشن به اندازه دلخواه
- چند برگ سبزی ریحان درصورت تمایل
مواد مورد نیاز برای رومال
- تقریبا دو قاشق غذاخوری شیر
- یک عدد زرده تخم مرغ
- یک قاشق غذاخوری روغن مایع
- چند قطره زعفران در صورت تمایل
روش تهیه خمیر پیتزا
با لاوا مارکت همراه باشید تا طرز تهیه پیتزای تنوری خوشمزه رو ببینید:
- برای آماده کردن خمیر پیتزا باید اول درون یک استکان شکر، خمیر مایه و آب ولرم رو بریزید و هم بزنید.
- باید زمان لازم رو بهش بدید تا به مرحله پف کردن برسه. معمولا بعد از گذشت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت حجمش دو برابر میشه.
- باید از قبل، آرد رو ۲ تا ۳ بار الک کنید.
- در ظرفی تمیز و گود، شیر، نمک و تخم مرغ ها رو بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید، می تونید از هم زن برای اینکار استفاده کنید.
- حالا لیوانی که توش خمیر مایه روبه عمل آوردید رو با این مواد قاطی کنید.
- در اینجا باید آرد رو در طی سه تا چهار مرتبه به مواد اضافه کرده و حسابی ورز بدید.
- تا جایی این کار رو ادامه بدید که خمیر یکدست و نرمی داشته باشید و به دستاتون نچسبه.
- معمولا یک ساعت خمیر رو کنار میزارن و روشو با نایلون یا پلاستیک معمولی می پوشونین. و مانند خمیر نان بربری استراحت میدید.
روش پخت پیتزای تنوری
- ابتدا قارچ ها رو با دقت بشورید، می تونید قارچ ها رو کمی درون مخلوط آب و نمک قرار داده و بعد از ۵ دقیقه با آب شستشو بدید.
- حالا قارچ ها رو به اندازه دلخواه ریز یا درشت خورد کنید.
- درون ماهی تابه کمی روغن بریزید و قارچ ها رو تفت بدید، برای جلوگیری از سیاه شدن می تونید کمی نمک یا یک قاشق آبلیمو بهش اضافه کنید.
- وقتی آب موجود تو قارچ در اثر حرارت و گذشت چند دقیقه برطرف شد، میریم سراغ اضافه کردن فلفل دلمه ای، کالباس یا سوسیس خورد شده.
- اینهارو با هم تفت میدیم و بعد زیر تابه رو خاموش میکینیم تا مواد میانی آماده شده، کاملا خنک بشن.
- خمیری که از قبل آماده کردیم رو میاریم، یک مقدار از پفشو با فشار دادن دستمون روی خمیر و یک ورز کوتاه و سبک می گیریم.
- خمیرهارو به چند قسمت و اندازه دلخواه از هم جدا کنید و هر کدومو جدا و روی یه سطح آرد پاشیده شده، باز کنید.
- حالا کمی از سس های گوجه رو باید روی سطح همه خمیرها بمالید و بعد مقداری از مواد رو روی هر یک از اونها پهن کنید.
- یعنی موادی که وسط خمیر میزاریم رو باید کمی در اطراف پخش کنیم، جوری که کمی با لبه خمیر فاصله داشته باشن.
- برای بستن خمیر باید از اطراف و قسمت انتهایی، خمیر را به قسمت میانی جمع کرده و بعد با وردنه کمی اونو پهن کنید.
- بعد پیتزاهایی که به این روش آماده شدن رو یکی یکی داخل تنور بزارید تا پخته بشن.
- بعضیا دوست دارن این پیتزا رو بصورت داغ، سس روش بریزنو بخورن. بعضیا هم زمان میدن تا کمی از داغی بیفته و خنک بشه، بعد میخورن.
- کلا این مدل پیتزا رو هر جوری که بخورین خیلی خوش طعم و بی نظیره، پیشنهاد می کنیم درستش کنین و مزشو یه بار امتحان کنین.
نکات طلایی پخت پیتزا از نوع تنوری
- حتما نیازی نیست از کالباس و سوسیس تو مواد استفاده کنید، خیلی ها مرغ تکه ای یا گوشت چرخ کرده رو جایگزین میکنن.
- برای اینکه پیتزاتون خوب مغز پخت و برشته بشه، تنورو از یک ربع قبل روشن کنید و بزارید کاملا داغ بشه.
- قبل از روشن کردن تنور، کمی با فرچه سطح سینی هارو چرب کنید. البته اونقدری چرب نباشه که بعد از داغ شدن، روغن به اطراف سینی سرایزر شده و بریزه.
- در مواد لازم اشاره به استفاده از پودر آویشن یا زغفران کردیم، اگه دوست ندارید از اینها استفاده نکنید و یا اگه در دسترستون نیست، می تونید از مواد حذفشون کنید.
- میزان مواد ذکر شده حدودا ۷ نفرو جواب میده. حالا اگه دوست داشتین می تونین برطبق نفرات، مقدار مواد رو تنظیم کنید.
- دستوری که خدمتتون توضیح دادیم یکی از متداول ترین و راحت ترین روش ها برای درست کردن پیتزا درون تنور گازی گرد یا تنور مکعبی گازی هستش.