پیتزا تنوری فوری و خوشمزه

یکی از انواع پیتزا که می تونید در منزل درست کنید، پیتزا تنوری هست، اون هم در تنور گازی یا فر! اینجا سریع ترین و بهترین روش پخت رو براتون گذاشتیم. حتما بپزید و از طعمش لذت ببرید.

 

مواد خمیر پیتزا تنوری

برای تهیه خمیر مواد زیر رو استفاده کنید:

  • آرد سفید به میزان لازم
  • شکر دو قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع یک چهارم پیمانه
  • آب ولرم یک لیوان
  • تخم مرغ یک عدد
  • شیر یک لیوان

 

مواد داخل خمیر پیتزا تنوری

  • دو عدد فلفل دلمه ای
  • چهار عدد قارچ
  • چهار قاشق غذاخوری پنیر پیتزا
  • ۵۰۰ گرم فیله مرغ یا نصف لیوان کالباس یا سوسیس خورد شده
  • دو قاشق غذاخوری روغن مایع
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • سه الی چهار قاشق چایخوری سس گوجه
  • پودر آویشن به اندازه دلخواه
  • چند برگ سبزی ریحان درصورت تمایل

 

مواد مورد نیاز برای رومال

  • تقریبا دو قاشق غذاخوری شیر
  • یک عدد زرده تخم مرغ
  • یک قاشق غذاخوری روغن مایع
  • چند قطره زعفران در صورت تمایل

 

مواد پیتزا پنیری

قبل از اینکه توضیحات رو قدم به قدم بخونید، می تونید روش دیگری از پخت این پیتزای خوشمزه رو در ویدئوی زیر ببینید:

 

 

روش تهیه خمیر پیتزا

با لاوا مارکت همراه باشید تا طرز تهیه پیتزای تنوری خوشمزه رو ببینید:

  • برای آماده کردن خمیر پیتزا باید اول درون یک استکان شکر، خمیر مایه و آب ولرم رو بریزید و هم بزنید.
  • باید زمان لازم رو بهش بدید تا به مرحله پف کردن برسه. معمولا بعد از گذشت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت حجمش دو برابر میشه.
  • باید از قبل، آرد رو ۲ تا ۳ بار الک کنید.
  • در ظرفی تمیز و گود، شیر، نمک و تخم مرغ ها رو بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید، می تونید از هم زن برای اینکار استفاده کنید.
  • حالا لیوانی که توش خمیر مایه روبه عمل آوردید رو با این مواد قاطی کنید.
  • در اینجا باید آرد رو در طی سه تا چهار مرتبه به مواد اضافه کرده و حسابی ورز بدید.
  • تا جایی این کار رو ادامه بدید که خمیر یکدست و نرمی داشته باشید و به دستاتون نچسبه.
  • معمولا یک ساعت خمیر رو کنار میزارن و روشو با نایلون یا پلاستیک معمولی می پوشونین. و مانند خمیر نان بربری استراحت میدید.

 

اینم حتما بخون:  بهترین طرز پخت ماهی تنوری

 

روش پخت پیتزای تنوری

  • ابتدا قارچ ها رو با دقت بشورید، می تونید قارچ ها رو کمی درون مخلوط آب و نمک قرار داده و بعد از ۵ دقیقه با آب شستشو بدید.
  • حالا قارچ ها رو به اندازه دلخواه ریز یا درشت خورد کنید.
  • درون ماهی تابه کمی روغن بریزید و قارچ ها رو تفت بدید، برای جلوگیری از سیاه شدن می تونید کمی نمک یا یک قاشق آبلیمو بهش اضافه کنید.
  • وقتی آب موجود تو قارچ در اثر حرارت و گذشت چند دقیقه برطرف شد، میریم سراغ اضافه کردن فلفل دلمه ای، کالباس یا سوسیس خورد شده.
  • اینهارو با هم تفت میدیم و بعد زیر تابه رو خاموش میکینیم تا مواد میانی آماده شده، کاملا خنک بشن.
  • اگر می خواهید بجای کالباس و سوسیس از مرغ یا گوشت استفاده کنید، اونها رو از قبل تفت بدید.
  • خمیری که از قبل آماده کردیم رو میاریم، یک مقدار از پفشو با فشار دادن دستمون روی خمیر و یک ورز کوتاه و سبک می گیریم.
  • خمیرها رو به چند قسمت و اندازه دلخواه از هم جدا کنید و هر کدومو جدا و روی یه سطح آرد پاشیده شده، باز کنید.
  • حالا کمی از سس های گوجه رو باید روی سطح همه خمیرها بمالید و بعد مقداری از مواد رو روی هر یک از اونها پهن کنید.
  • یعنی موادی که وسط خمیر میزاریم رو باید کمی در اطراف پخش کنیم، جوری که کمی با لبه خمیر فاصله داشته باشن.
  • برای بستن خمیر باید از اطراف و قسمت انتهایی، خمیر را به قسمت میانی جمع کرده و بعد با وردنه کمی اونو پهن کنید.
  • بعد پیتزاهایی که به این روش آماده شدن رو یکی یکی داخل تنور بزارید تا پخته بشن.
  • بعضیا دوست دارن این پیتزا رو بصورت داغ، سس روش بریزنو بخورن. بعضیا هم زمان میدن تا کمی از داغی بیفته و خنک بشه، بعد میخورن.
  • کلا این مدل پیتزای طبخ شده در تنور خانگی رو هر جوری که بخورین خیلی خوش طعم و بی نظیره، پیشنهاد می کنیم درستش کنین و مزشو یه بار امتحان کنین.

نکات پیتزا تنوری

 

اینم حتما بخون:  بخاری هیزمی چند کاره?!

 

نکات طلایی پخت پیتزا از نوع تنوری

  • حتما نیازی نیست از کالباس و سوسیس تو مواد استفاده کنید، خیلی ها مرغ تکه ای یا گوشت چرخ کرده رو جایگزین میکنن که سالم تر هست.
  • برای اینکه پیتزاتون خوب مغز پخت و برشته بشه، تنورو از یک ربع قبل روشن کنید و بزارید کاملا داغ بشه.
  • قبل از روشن کردن تنور، کمی با فرچه سطح سینی هارو چرب کنید. البته اونقدری چرب نباشه که بعد از داغ شدن، روغن به اطراف سینی سرایزر شده و بریزه.
  • در مواد لازم اشاره به استفاده از پودر آویشن یا زغفران کردیم، اگه دوست ندارید از اینها استفاده نکنید و یا اگه در دسترستون نیست، می تونید از مواد حذفشون کنید.
  • میزان مواد ذکر شده حدودا ۷ نفرو جواب میده. حالا اگه دوست داشتین می تونین برطبق نفرات، مقدار مواد رو تنظیم کنید.
  • دستوری که خدمتتون توضیح دادیم یکی از متداول ترین و راحت ترین روش ها برای درست کردن پیتزا درون تنور گازی گرد یا تنور مکعبی گازی هستش.

 

سوالات متداول

آیا می تونیم خمیر پیتزا رو خودمون درست کنیم؟

بله قطعا در منزل و خیلی سریع و راحت درست کنید و در ویدئوها قرار دادیم

آیا در تنور گازی هم می تونیم پیتزا بپزیم؟

اتفاقا در تنور گازی پیتزای خوشمزه و تنوری تهیه میشه

مدت زمان حدودی پخت پیتزا تنوری چقدر هست؟

معمولا بین یک ربع الی نیم ساعت و بسته به اینکه روی چه شعله ای تنظیم کردید متغیر هست

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.