نان کولیره کردستان (طرز تهیه+ نکات ضروری)

نان کولیره کردستان در تنور

لاوا مارکت این بار آموزش طرز پخت یک نان یا کلوچه محلی بی نظیر را برای شما انتخاب کرده است. نان کولیره یکی از نان های خوشمزه محلی کردستان است که بسیار راحت طبخ شده و می توانید در منزل تهیه کرده و نوش جا کنید. این نان محلی خوشمزه و پرطرفدار شبیه نان های روغنی مناطق مختلف ایران است. اینجا به شما نشان می دهیم نان کولیره در تنور را براحتی و در کمترین زمان ممکن طبخ کنید. در ویدئوی زیر از تنور مکعبی برای طبخ استفاده شده است. اما شما می توانید از سایر لوازم نان پزی هم استفاده نمایید. به این نان کولیره کردستان یا سنندج هم میگن و خیلی پرطرفداره.

 

اینم حتما بخون:  روشن کردن تنور گازی در ۳ سوت

آموزش مواد لازم نان کولیره کردستان

برای پخت نان کولیره دستور پخت های مختلفی وجود دارد و بعضی مواد را می توان به دلخواه حذف کرد اما برخی مواد بعنوان مواد اصلی این نان هستند. اگر شما هم دوستدار پخت انواع نان هستید، بیایید دستور طبخ و مواد لازم را باهم ببینیم:

مواد اصلی پخت کولیره شامل آرد ۳ لیوان، خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری، شکر ۱ لیوان، شیر ولرم ۱ لیوان، روشن یا کره آب شده، ۱ لیوان، زردچوبه نصف قاشق چای خوری و نمک به مقدار کم است. اما بصورت سلیقه ای می توان این مواد را هم استفاده کرد که عبارتند از: وانیل ۱ قاشق چای خوری، زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق غذاخوری، هل آسیاب شده،‌ بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری.

مواد رومال کلوچه کولیره کردستان نیز معمولا از کنجد یا سیاه دانه استفاده می شود همچنین می توان از ترکیب شیر ۱ قاشق غذاخوری و زرده تخم مرغ ۱ عدد استفاده کرد.

 

آماده سازی خمیر نان کولیره تنوری کردستان

پخت این نان مشابه طرز تهیه کلوچه خانگی با تنور گازی بسیار راحت است:

  • برای درست کردن نان کولیره، ابتدا تخم مرغ و وانیر و شکر و هل آسیاب شده را ترکیب کنید و حسابی بهم بزنید تا کامل مخلوط شوند.
  • زعفران دم کرده، زردچوبه و خمیرمایه را به مواد بالا اضافه کرده و هم بزنید.

خمیر نان کولیره کردستان

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال (۳ ویدئوی پخت متفاوت!)

 

  • در ظرفی دیگر، شیر ولرم را با ماست و کره آب شده یا روغن مایع ترکیب کرده و مخلوط کنید. اگر شیر داغ است و در ترکیب بالا از تخم مرغ نیز استفاده کرده اید، منتظر بمانید تا شیر ولرم شود و بعد با مواد ترکیب کنید.
  • آرد را الک کرده و نمک و بیکینگ پودر را به آن بیافزایید. سپس در چند مرحله و آرد را آهسته به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید تا بصورت یکنواخت ترکیب شوند.
  • بعد از اینکه آرد را کم کم اضافه کردید و کاملا با هم ترکیب شدند، خمیر نرم و لطیفی حاصل می شود. این خمیر را بعد از ورز دادن با یک پارچه تمیز یا سلفون پوشانده و به مدت ۲ ساعت در دمای محیط به آن استراحت دهید تا حجمش ۲ برابر شود. تقریبا این کار بین اکثر نان ها ازجمله نان بربری خانگی که قبلا اموزش دادیم مشترک است.
  • پس از گذشت ۲ ساعت و استراحت کافی خمیر، برای گرفتن پف خمیر، کمی آن را ورز دهید. حالا خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده، چانه های مختلف از خمیر بسازید و روی میز مخصوص که آرد پاشی کرده اید قرار دهید.
  • چانه های خمیر را به کمک وردنه به اندازه دلخواه باز کنید و روی نان های کولیره با چنگال یا ابزار دلخواه خود طرح ایجاد کنید.

آماده سازی خمیر کولیره برای پخت در تنور

  • برای رومال خمیر می توانید کنجد یا سیاه دانه روی خمیر بپاشید. علاوه بر این می توانید مخلوط خمیر و زرده تخم مرغ را روی آن پخش کنید.

 

اینم حتما بخون:  ۵ تنور ارزان با ارسال رایگان!

 

 

پخت نان کولیره در تنور

حالا که خمیرهای کولیره آماده شد می توانید آنها را با فاصله در سینی بچینید و در فر یا تنور گازی قرار دهید. مدت پخت این کلوچه ها بسته به ضخامتی که برای هر چانه انتخاب کرده اید، بین ۱۵ الی ۲۰ دقیقه است. البته می توانید برای پخت کولیره کردستان از ساج گازی نیز استفاده کنید. امیدواریم نان یا کلوچه کولیره کردستان را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

اگه برای تهیه تنور خانگی و پخت این نان محلی سوالاتی دارید می تونید از طریق اطلاعات درج شده در صفحه تماس با لاوا مطرح کنید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.