کلوچه مغزدار تنوری به این خوشمزگی خوردی؟

کلوچه مغزدار یا نان مغزدار

در میان همه شیرینی های متداول ایرانی، کلوچه مغزدار یا نان های شیرین دارای مغز، همیشه طرفداران پروپا قرص خودش را داشته و یکی از خوشمزه ترین گزینه های انتخابی در کنار چای به حساب می آید. این نوع کلوچه ها به خاطر وجود انواع مغزها بخصوصی مثل گردو که متداول ترین آنها به شمار می آید، دارای خواص بسیار زیادی برای بدن افراد و بخصوص کودکان است. کلوچه های مغزدار به خاطر طعم خوشمزه و عطر دلنشینی که دارد، در سراسر نقاط ایران بصورت خانگی و به کمک لوازم نان پزی تهیه می شود که هر یک از دستور تهیه بخصوصی استفاده می کنند.

ولی در نهایت اکثر مواد اولیه داخل این نان یا کلوچه تقریبا یکسان بوده و فقط شاید مغزهایی که در آن ریخته می شود، کمی سلیقه ای انتخاب شود. مثلا برخی در کنار گردو از بادام خورد شده، کنجد، خرما، پودر دارچین یا حتی نارگیل هم استفاده می کنند. ولی می توان گفت که رایج ترین دستور نان مغزدار که آسان نیز تهیه شود، شامل همان گردوی خرد شده در وسط خمیر کلوچه است و در کنار خوشمزگی، بسیار راحت و آسان نیز آماده می شود. در اینجا طرز تهیه یک کلوچه یا نان مغزدار خوشمزه در تنور گازی را به طور کامل شرح می دهیم، پس حتما درست کنید و از خوردن آن به عنوان یک میان وعده یا صبحانه ای لذیذ در کنار اعضای خانواده خود لذت ببرید.

کلوچه مغزدار را چطوری درست کنیم؟

دوستان لازم است بگوییم این نان شیرین که به کلوچه نیز معروف است، در ابعاد و مدل های مختلف در منزل آماده می شود. البته هم از فر می توانید استفاده کنید و هم از انواع تنور گازی مانند تنور گازی گرد یا تنور گازی مکعبی. نمونه ای از پخت این کلوچه سنتی در تنور را در ویدئوی زیر ببینید:

&

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال (۳ ویدئوی پخت متفاوت!)

 

موادی که برای تهیه کلوچه لازم دارید را طبق اندازه های زیر تهیه کنید:

مواد لازم برای خمیر کلوچه: آرد به اندازه ۳ پیمانه، شیر یک دوم پیمانه، تخم مرغ ۲ عدد، روغن یک دوم پیمانه، شکر به اندازه ۲ قاشق غذاخوری، مایه خمیر به میزان ۱ قاشق غذاخوری، در صورت تمایل زعفران و وانیل به میزان دلخواه

مواد لازم برای قسمت میانی: مقداری کره آب شده (۳ قاشق غذاخوری)، گردوی خورد شده به مقدار دلخواه، دارچین در صورت تمایل به اندازه ۱ قاشق غذاخوری

نکته: اندازه و میزان مواد ذکر شده در بالا تقریبا برای ۵ تا ۶ نفر کفایت می کند. اما اگر می خواهید کلوچه های بیشتری درست کنید، باید مقادیر بالا را به نسبت تعدادی که قصد دارید تهیه کنید، بیشتر یا دوبرابر کنید. پیشنهاد می کنیم اگر در منزل فر ندارید از تنورهای لاوا مارکت دیدن کرده و یکی از آنها را برای خود سفارش دهید. برای اطلاعات بیشتر در مورد خرید و سفارش تنور با ما تماس بگیرید.

مراحل تهیه خمیر نان مغزدار

  • ابتدا درون یک کاسه بزرگ و گود خمیر را سه مرتبه الک کنید.
  • در ظرفی دیگر خمیر مایه، شکر و شیر نیمه گرم شده را ریخته و هم بزنید. سپس درپوش مناسبی روی ظرف قرار داده و بگذارید تا ۵ دقیقه بماند.
  • بعد از گذشت زمان ذکر شده آن را به کاسه آرد اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
  • در صورت تمایل اینجا می توانید کمی زعفران دم کرده نیز بیفزایید که این کاملا اختیاری است. (خمیر کلوچه مغزدار تهیه شده در ویدئو، بدون زعفران تهیه شده است)
  • بعد دو عدد تخم مرغ را به خمیر بیفزایید.
  • این کاملا سلیقه ای است که وانیل اضافه کنید، پس اگر عطر وانیل را می پسندید به میزان دلخواه وانیل را نیز اضافه کنید.
  • روغن هم بریزید و بعد تمام مواد را حسابی با هم مخلوط کرده، ورز دهید.
  • اگر خیسی خمیر زیاد بود می توانید مقداری آرد اضافه نیز به مواد خمیرتان اضافه کنید.
  • خمیر بدست آمده نباید به دست بچسبد و باید هنگام ورز دادن بدون اینکه به دست بچسبد، کاملا راحت ورز داده شود.
  • ورز دادن را معمولا ۱۰ دقیقه انجام می دهند.
  • وقتی یک خمیر یکدست و صاف را بعد از ورز دادن بدست آوردید، روی ظرفتان را با یک پلاستیک یا سلفون بپوشانید و یک پارچه نیز روی آن قرار داده و بگذارید خمیر ۱ ساعت استراحت کند. مانند سایر خمیرها ازجمله نان بربری.

نان مغزدار

 

اینم حتما بخون:  ۵ تنور ارزان با ارسال رایگان!

 

کلوچه های مغز دار را درون تنور گازی استیل بپزید

  • خمیری را که از قبل برای کلوچه مغزدار آماده کردیم را روی سینی و تخته مخصوص به گلوله های مساوی تقسیم می کنید.
  • برای مواد میانی کمی کره در ظرفی کوچک بگذارید تا آب شود، سپس در ظرفی دیگر نیز گردوهای خورد شده را می ریزیم. اگر عطر دارچین با ذائقه شما هماهنگ است می تواید گردوهای آسیاب یا خورد شده را با آن مخلوط کنید.
  • سپس هر یک از گلوله های خمیری را طبق ویدئو، با دست به اندازه دلخواه باز کنید که در همین حین می توانید از کره هم کمک بگیرید.
  • یعنی مقدار کمی از کره را می توانید هم داخل سطح خمیر پخش کرده و هم بیرون آن بمالید. (اندازه کره بصورت دلخواه است، بنابراین اگر دوست ندارید می توانید خیلی کمتر استفاده کنید)
  • وقتی خمیرها را با وردنه یا با دست باز کردید، مقداری از مخلوط گردو با دارچین را وسط خمیر گذاشته و مانند ویدئو خمیر را از اطراف روی مواد میانی جمع کنید.
  • حالا کار پخت کلوچه مغزدار یا همان نان شیرین مغزدار شما تقریبا تمام است و می توانید آن را داخل تنور گازی خانگی قرار دهید.
  • البته اگر سایز نان مغزدارهای آماده شده مورد دلخواهتون نبود می توانید وقتی خمیرها را داخل تنور گذاشتید، یکم آنها را با انگشتان دست پهن تر کنید.
  • در آخر نیز زمان لازم را به کلوچه ها بدهید تا کاملا پخته شوند. می توانید با چک کردن مداوم از طبخ کامل آنها مطمئن شوید.

گروه تخصصی لاوا مارکت در راستای تامین نیازهای مختلف مشتریان محترم، گام های بسیار بلندی را در تولید محصولات خود برداشته است. از جمله این محصولات کاربردی می توان به تنور گازی استیل، ساچ و غیره اشاره کرد. بنابراین بسته به نیاز خود می توانید از صفحه محصولات لاوا دیدن کرده و مطابق با نیازتان، تنور مورد نظر خود را انتخاب کنید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.