طرز تهیه شیرینی بهشتی برای عید

شیرینی بهشتی

شیرینی بهشتی که فوق العاده ترد و شیرین هست، یکی دیگه از شیرینی های خوشمزه واسه عیده. این خوردنی ترد که البته یکی از سوغاتی های شهر قزوین هم هست، دستور تهیه راحتی داره. با در اختیار داشتن روش پخت دقیق، میتونید هر موقع دلتون خواست داخل تنور خانگی یا فر درستش کنید.

 

مواد لازم پخت شیرینی بهشتی

  • سیصد گرم آرد سفید یا قنادی
  • صدو پنجاه گرم پودر قند
  • پنجاه گرم روغن مایع
  • صدو پنجاه گرم روغن صاف قنادی
  • نصف قاشق مرباخوری وانیل
  • زعفران دم کرده و غلیظ به میزان لازم
  • یک قاشق چایخوری پودر هل
  • یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو

اینم حتما بخون:  بهترین روش پخت شیرینی نارگیلی

 

نکات مهم مواد اولیه

  • همونطور که برای شیرینی های مختلفی مثل نخودچی، شیرینی برنجی و شیرینی مشهدی (آلمانی) توضیح دادیم، به جای روغن قنادی که وسایل قنادیا دارن، میشه کره توی مواد گذاشت. یعنی اول تو حرارت غیر مستقیم با بخار، به روش بنماری ذوبش کنید، خنک که شد بزاریدش یخچال و دوغابی که مثل یک لایه سفید روی اون بست بگیرید و بعد داخل مواد شیرینیتون اضافه کنید.
  • به جای پودر قند میتونین شکرو آسیاب کنید و از الک رد کنید، بعد بریزید توی مواد.

  • برای اینکه از عطر بی نظیر پودر هل بیشتر استفاده کنید و تازه تر هم به نظر بیاد، میتونید دونه های اونو همونجا واسه شیرینی آسیاب کنید و توی دستور ازش استفاده کنین.
  • البته بعضیا با وجود خوش عطر بودن هل، ممکنه به این ماده حساسیت داشته باشن و دلشون نخواد توی دستور استفاده کنن که اصلا اشکالی نداره و میتونن اونو حذف کنن.
  • بسته به تعداد شیرینیهایی که میخواید داشته باشید، میتونید میزان موادو کمتر یا بیشتر کنین. معمولا این تعداد بعد از چندین مرتبه درست کردن دستتون میاد.
  • در نظر گرفتن مواد به گرم خیلی کاربردی تر از اندازه گیری با لیوان هست و باعث میشه اندازه ها کامل تر در نظر گرفته بشه.
  • اگه آرد سفید یا قنادی استفاده میکنید، همین اندازه روغن کفایت میکنه. ولی اگه آردتون از نوع سبوس دار هستش، میتونین حدود دو قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید تا مواد مخلوط شده زیادی سفت نشه.
  • بهتره آرد و پودر شکرو قبل از استفاده سه مرتبه الک کنید.
  • روغن مایع انتخابی از نوع روغن زیتون بدون بو هم میتونه باشه، بنابراین بستگی به ذائقه و سلیقه شما داره.

مواد اولیه شیرینی بهشتی

مراحل آماده کردن خمیر

لاوا مارکت تلاش نموده یکی از بهترین دستورهای پخت شیرینی بهشتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

  • داخل کاسه مخصوص همزن یا هر ظرف گود دیگه ای که دارید، روغن قنادی یا کره بریزید.

 

  • یه ذره با لیسک این دو ماده رو با هم مخلوط کنید.
  • اگه قبلش روغن صاف قنادی توی پودر شکر یکم قاطی نشه، موقع روشن شدن همزن به اطراف ظرف میپاشه.
  • حالا بهتره از دور تند همزن استفاده کنید و این دو ماده رو حسابی با هم بزنید تا به شکل پوک و کرم رنگ دربیاد.
  • نوبت اضافه کردن روغن مایع هست، پس اونو بریزید توی مواد و به همزدن ادامه بدید.
  • در بین کار یادتون نره گاهی دور ظرفو از مواد پخش شده دور گیری کنید تا همه چی بصورت یکسان و همزمان با هم مخلوط بشن.
  • پودر وانیل و هل رو اضافه کنید و با همزن برقی دوباره موادو مخلوط کنید. در واقع اینجا آخرین مرحله استفاده کردن از همزن برقی هست و بعد از اتمام این مرحله باید بقیه کارو با لیسک شیرینی پزی ادامه بدید.
  • حالا باید آردو طی سه بار به مواد اضافه کنید و هر دفعه با لیسک خیلی خوب هم بزنید تا همه مواد حسابی به خورد هم برن.
  • در نهایت موادی کاملا نرم و لطیف بدست میارید.
  • در اینجا سه ظرف تمیز آماده کنید و همه موادتونو به سه قسمت تقسیم و درون کاسه ها بریزید.

شیرینی بهشتی دررنگ های مختلف

 

  • یکیش که باید ساده باشه. دومی رو زعفران دم کشیده خنک شده و خیلی غلیظ بزنید، خوب مخلوط کنید
  • در ظرف سوم، پودر کاکائو موجود در مواد لازم رو الک کنید و مخلوطش کنید.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

پختن شیرینی بهشتی

  • فر یا تنور گازی رو از بیست دقیقه قبل از استفاده روشن کنید و اونو روی حرارت ملایم تنظیم کنید.
  • هر کدوم از مواد درون کاسه ها رو داخل قیف پلاستیکی مجزایی بریزید.

 

  • برای اینکه راحت این کارو انجام بدید، قیفو بزارید داخل یک لیوان و شروع کنید به ریختن مواد.
  • سه تا قیف داریم که یکی دارای مواد ساده، دومی دارای مواد زعفرانی و سومی شیرینی بهشتی کاکائویی هستش.

 

  • سر هر کدوم از قیف هارو با قیچی ببرید و ماسوره مخصوص رو بهش وصل کنید.

 

  • کف سینی فرو بوسیله فرچه، کمی با روغن چرب کنید و بعد به اندازه کف سینی کاغذ روغنی رو برش بدید و درونش پهن کنید.
  • قبل از اینکه داخل سینی، خمیر فرم گرفته بریزید، اول قیفتونو هوا گیری کنید، یعنی یه مقدار خیلی کم از موادو بیارید بیرون و بگیرید.
  • حالا شروع کنید دونه دونه و با کمی فاصله از هم، رنگ های مختلف رو قیف زدن داخل سینی فر.

 

  • واسه تزئین روی خمیرهای فرم گرفته شیرینی بهشتی، میتونید از پودر پسته یا خرفه برای شیرینی زعفرونی و ساده و دانه خشخاش واسه مدل کاکائویی استفاده کنید.

روش پخت شیرینی بهشتی

 

  • حالا این سینی باید بمدت ۱۵ دقیقه بره داخل تنور گازی یا فر که پخته بشه.
  • میتونید از وسایل فلزی خیلی نازک برای برداشتن شیرینیها کمک بگیرید و توی هر ظرف دلخواه واسه پذیرایی از مهمون بچینید یا واسه یک عصرانه دلپذیر بهمراه چای میل کنید.

شیرینی بهشتی مناسب عید

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

نکات نهایی

  • طبق تصویر ما اینجا مدلی که در قزوین رایجه، برای فرم دادن شیرینی های بهشتی آموزش دادیم.

 

  • سینی رو مطابق با درون تنور آماده کنید، بهتره با اندازه داخل تنور خونگی شما متناسب باشه.
  • حتی میتونید شیرینی بهشتی رنگ چهارمی هم داشته باشین، برای این کار از رنگ خوراکی صورتی استفاده کنید. بنابراین باید از همون اول موادو به چهار قسمت درون کاسه ها تقسیم کنید تا یکیش برای این رنگ در نظر گرفته بشه.
  • نزارید اصلا شیرینی طلایی بشه، وقتی چک کردید و یه ذره احساس کردید رنگ شیرینی ها میخواد تغییر کنه، اونها رو از داخل تنور بیرون بیارید.

 

  • وقتی شیرینی ها داغ هستن، نباید سعی به جدا کردنشون از روی کاغذ روغنی کنید.

 

  • پس زمان لازمو بهش بدید و بزارید خوب خنک بشن، بعد شیرینی هارو یکی یکی و آروم از داخل سینی بردارید.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.