طرز تهیه شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی از اون دسته شیرینی های لذیذ در کنار چایی هست که هممون باهاش خاطره هایی توی عید نوروز یا مهمونیای مختلف داریم. حتی تو بعضی مناطق اونو در پذیرایی مراسم عزاداری هم استفاده میکنن. اگه تو درست کردن این خوردنی خوشمزه، یک سبک درست و اصولی رو پیش ببرید، میبینید که چقدر میشه آسون این کارو تو خونه انجام داد. اینجا دستورشو گذاشتیم، حتی به ساده ترین شکل و بدون استفاده از همزن میشه این شیرینی رو دقیقا مثل قنادی ها درآورد.

طرز تهیه شیرینی کشمشی

مواد لازم شیرینی کشمشی

  • دویست و پنجاه گرم آرد قنادی یا سفید معمولی
  • دویست و بیست گرم پودر قند
  • صد گرم کشمش پلویی
  • دو عدد تخم مرغ
  • هشت گرم وانیل شکری
  • صدو پنجاه گرم کره یا روغن صاف قنادی

مواد لازم شیرینی کشمشی

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

نکات کلیدی مواد اولیه

  • مثل شیرینی نخودچی، شیرینی مشهدی و شیرینی نان برنجی که آموزششو قبلا براتون گذاشتیم، باید آرد و پودر قند یا پودر شکرو بصورت جداگانه از الک سه مرتبه رد کنید.
  • میزان وانیل رو اگه بخوایم آسونتر براتون بگیم، میشه معادل یک قاشق مرباخوری.
  • توجه داشته باشید، کره یخ یا سرد نباشه و اجازه بدید به دمای محیط برسه.
  • صد گرم کشمش معادل نصف لیوان فرانسوی دسته دار میشه.
  • روغن صاف قنادی رو تمام لوازم قنادیا دارن، میتونین به جای کره اونو تهیه کنید.
  • مثل شیرینی نارگیلی یا همه شیرینی های دیگه، بسته به تعداد شیرینی که میخواید داشته باشید اندازه موادو مطابق با همدیگه دوبرابر و حتی بیشتر کنید.

نکات مواد اولیه شیرینی کشمشی

طرز تهیه خمیر شیرینی

لاوا مارکت یکی از بهترین دستورهای پخت شیرینی کشمشی رو براتون توضیح می ده:

  • اول از همه باید کره رو داخل یک ظرف گود که قراره تموم موادتون توش قرار بگیره بریزید.
  • دو یا سه دقیقه کره رو با همزن دستی حسابی بزنید تا کرم رنگ، روان و یکدست بشه.
  • اینجا وقتی خواستید پودر قندو اضافه کنید، بصورت چشمی اونو طی سه بار به کره اضافه کنید و هر بار به مدت پنج دقیقه اینقدر هم بزنید که کرم رنگ بودنش واضح باشه و این دو ماده حسابی مخلوط و به خورد هم برن.
  • هر بار که دارید این کارو ادامه میدین، دقت کنین تا هر از گاهی با لیسک مواد پخش شده دور ظرفو کامل جمع کنین تا با مواد دیگتون خوب مخلوط بشه و اطراف ظرف جدا نمونن.
  • وقتی از مخلوط این دو ماده با هم کاملا مطمئن شدید و موادتون به رنگ کرم مایل به سفید در اومد، یکی از تخم مرغ هارو اضافه کنین و پنج دقیقه زمان برای مخلوط کردنش بزارید.
  • حالا تو این مرحله میرسیم به وانیل و تخم مرغ بعدی، پس اونارو هم اضافه کنید و باز هم دوباره بمدت پنج دقیقه اونقدر بزنید که یک مایع کاملا لطیف و نرم داشته باشین.
  • آردی که قبلا سه بار الک شده رو در اینجا طی سه مرتبه اضافه کنید و هر بار دوباره با استفاده از رد کردن از الک، اونهارو به مواد اضافه کنید.
  • اینجا دیگه همزن دستی رو بزارید کنار و با لیسک کار کنید.
  • اینجوری هم گوله های ایجاد شده آرد خوب باز میشن و هم تمام مواد بصورت برابر با هم مخلوط میشن.
  • در آخر مواد از شلی دراومده و یکم سفت شده که باید سفتیش همینجوری باشه.
  • در آخرین مرحله کشمش پلویی رو اضافه کنید و به شکل دورانی با بقیه مواد مخلوط کنید.

مراحل پخت شیرینی کشمشی

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

نحوه پخت شیرینی کشمشی

  • در اولین قدم، فر یا تنور گازی رو از ۱۵ یا ۲۰ دقیقه قبل روشن کنید.
  • اگه از فر استفاده میکنین که هیچی، هر سایز سینی میتونین توش بزارید.
  • ولی در صورتیکه دارین از تنور خونگی استفاده میکنین، حواستون باشه که به سایز داخلی تنور بخوره و داخلش جا بشه.
  • حالا سینی مورد نظرو با کاغذ روغنی بپوشونین.
  • از قاشق و چنگال استفاده کنید و به اندازه یک گردو، موادو با رعایت فاصله دونه دونه توی سینی بزارید.
  • اگه قیف پلاستیکی یکبار مصرف تو خونه دارید، میتونین موادو داخلش بریزید و سرقیفو با قیچی جدا کنید.
  • بعد به کمک قیف موادو داخل سینی با فاصله بچینید.
  • در حالیکه حرارت ملایمه، سینی رو به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل تنور بزارید.
  • سینی تنور برای راحتی بیشتر گرد باشه بهتره.
  • اگه فر دارید باید روی صدو هفتاد درجه تنظیم شده باشه.
  • حواستون باشه شیرینی ها نسوزن و هر موقع که دورشون طلایی شد پختشون کامل شده.

شیرینی برشته شده کشمشی

  • شیرینی کشمشی خوشمزه آماده شد، در مناسبت هاتون ازش استفاده کنید و در کنار نوشیدنی های گرمی مثل چای از خوردنش لذت ببرید.

شیرینی مغزپخت کشمشی

اینم حتما بخون:  طرز پخت کیک تنوری در تنور گازی

نکات طلایی این شیرینی

  • واسه اینکه هر بار که آردو به مواد اضافه میکنید گوله گوله نشه موقع مخلوط کردن، آردهای چسبیده به دیواره رو بخوبی به سمت مواد داخلی ظرف بکشید و با دقت هم بزنید.
  • وقتی مشغول اضافه کردن آرد هستید، از همزن استفاده نکنید. چون خمیر شیرینی کشمشی سفت تر از اندازه طبیعیه خودش میشه.

شیرینی کشمشی مخصوص عید

  • گاهی دیده میشه برای جلوگیری از ته نشین شدن کشمش، یکم اونو با آرد بصورت جدا مخلوط میکنن و بعد به مواد اضافه میکنن. ولی اگه دقیقا طبق این دستوری که خدمتتون ارائه شد پیش برید نیازی به این کار نیست.
  • سعی کنید آردو در یک جهت هم بزنید تا با مواد دیگه خوب قاطی بشه.
  • در بالا به تنور خانگی اشاره شد، بدلیل اینه که خیلیا ممکنه تو خونه فر نداشته باشن و بخوان تنورهای مدرن خونگی رو با مناسبترین هزینه برای پخت شیرینی هاشون استفاده کنن. این وسیله سنتی مثل سماور زغالی و منقل ذغالی که همچنان استفاده میشه، پرطرفداره!

شیرینی کشمشی مخصوص عید

  • بعضی از خانم ها بصورت دلخواه یکم گردوی خورد شده به این مواد اضافه میکنن که کاملا اختیاری هست.
  • وقتی شیرینی های کشمشی خنک شدن، میتونین از کاغذ روغنی جدا کنین. اگه داغ داغ اینکا رو بکنید جدا شدنشون سخته و معمولا به کاغذ روغنی میچسپن.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.