طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

طرز تهیه نان رمضان تبریز مخصوص افطار

نان رمضان تبریز بعنوان یکی از انواع نان سنتی، اینقدر خوش عطر و بو و لذیذه که بیشتر تبریزیا دوست دارن این خوردنی خوشمزه رو واسه سفره افطارشون تهیه کنن. حالا بعضیا از بیرون و بازار میخرن، بخصوص توی ماه رمضون تقریبا تموم قنادیای تبریز این نونو میپزن و البته خیلی از مردم هم دستورشو بلدن و توی خونه درستش میکنن.
نان محلی مخصوص این شهر، هم تو افطار خیلی میچسبه و هم برای صبحونه خوبه. پیشنهاد میکنم از دستور زیر استفاده کنید و حتما خودتون توی منزل پختشو امتحان کنید. چون اصلا کار سختی نیست و فقط احتیاج به کمی دقت داره، پس به مراحل و نکات گفته شده توجه کنید.

 

 

مواد اولیه نان رمضان تبریز

  • تقریبا چهارصدو بیست گرم آرد
  • هشتاد گرم شکر
  • پنجاه گرم ماست معمولی
  • دو تا تخم مرغ متوسط
  • ده گرم خمیر مایع فوری
  • نود میلی لیتر یا تقریبا نصف لیوان شیر
  • یک قاشق چایخوری بهبود دهنده
  • پودر زنجبیل و دارچین کاملا اختیاری و به اندازه دلخواه
  • سی گرم کره
  • یک دوم قاشق مرباخوری نمک
  • سی میلی لیتر روغن مایع

مواد مخصوص رومال نان مخصوص ماه رمضان

  • یک قاشق چایخوری عسل
  • یک دونه زرده تخم مرغ
  • دو قاشق مرباخوری روغن مایع
  • نصف قاشق غذاخوری زعفرون دم کرده غلیظ

 

نان تبریز مناسب افطار

نکات مواد اولیه نان مخصوص رمضان تبریز

  • تمام مواد اولیه ای که معرفی کردیم نباید زیادی سرد یا گرم باشن، همشونو بزارید به دمای محیط برسن بعد طبق دستور همه مراحلو انجام بدین.
  • اینجا طرز تهیه نان رمضان بدون بهبود دهنده رو بهتون آموزش می دیم.
  • میزان آرد بصورت تقریبی گفته شده، ولی در اصل این مقدار بستگی به اندازه تخم مرغ داره.
  • یعنی ممکنه تخم مرغها ریز یا درشت باشن که میتونید بر اساس سایز اونها، خودتون میزان آردو زیاد یا کم کنید.
  • تو مقالاتی مثل نان خرمایی، نان صبحانه و … چطور استفاده کردن از انواع خمیر مایع توضیح داده شده، پس فقط اینجا همینقدر اشاره میکنیم که باید با یک قاشق شکر و نصف لیوان شیر ولرم با مقدار خمیر مایعی که تو مواد گفته شده، قاطی بشه و همونطور که درش بسته هست بزارید پنج تا ده دقیقه بمونه.
  • برای اندازه گیری مواد به گرم از ترازو استفاده کنید و احیانا اگه این وسیله رو ندارید، با دیدن ویدئوی گذاشته شده یک اندازه تقریبی برای مواد بدست میارید.
  • این نون حدودا برای شش نفر کافیه، ولی اگه خواستین بیشتر درست کنید میتونین دو دفعه پشت سر هم این نونو بپزید.
  • توی منزل اگه فر دارین که خب مشکلی نیست، ولی متاسفانه خیلی ها گازشون بدون فر هست و مشکل دارن. پیشنهادمون به این عزیزان خرید تنور گازی هست که البته قیمت کمتری در مقایسه با انواع فرها داره.
  • کارایی بهبود دهنده واسه پوک شدن و لطیف کردن بافت نون هستش و همینطور زمان بیات شدن نون رو به تاخیر میندازه.
  • تقریبا تموم فروشگاههای مخصوص فروش لوازم قنادی، این ماده رو دارن.
  • البته اگه تهیه این ماده براتون مشکل بود یا حتی مایل به اضافه کردنش نبودید، هیچ اشکالی نداره و میتونید حذف کنید.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

طرز تهیه خمیر نون رمضان تبریز

  • تو اولین قدم یک ظرف گود انتخاب کنید و تمامی آردو داخلش الک کنید.
  • بعد روی مواد شکر بریزید و در صورتیکه دونه های خمیر مایع شما واقعا ریزه، همینجا به مواد اضافه کنید.
  • اما اگه واقعا نمیدونید اون مایع خمیر فوری که تهیه کردید از نوع درشت هست یا ریز، بهتره با شیر ولرم وشکر خوب بزارید تا بمدت ۱۰ دقیقه به عمل بیاد.
  • مقدار نمکی که لازمه رو بر طبق اندازه ای که تو مواد اولیه گفته شد بریزید و بعد با لیسک تمام مواد خشک داخل کاسه رو با هم مخلوط کنید.
  • تخم مرغ هارو دونه دونه روی مواد بشکنید و بعد شیرو اضافه کنید.
  • اگه تو همون ابتدا بصورت خشک خمیر مایع اضافه نکردین، در اینجا میتونین مایع خمیر فوری که از قبل با شکرو شیر گذاشتین فعال بشه رو اضافه کنید.
  • به ترتیب ماست، کره و روغن مایع رو اضافه کنید.
  • تقریبا مواد داخل ظرف برای تبدیل به خمیر نان رمضان تبریز تکمیل شده، پس با لیسک اینهارو با هم مخلوط کنید.
  • ادامه مخلوط کردن با دست انجام بشه، در نهایت میبینید که خمیر تو این مرحله چسبناک هست.
  • روی سطح صافی مثل سینی کمی آرد بپاشید و خمیرو روی اون حدود ۱۰ دقیقه ورز بدید.
  • در پایان ورز دادن، کاملا متوجه میشید که اصلا دیگه خمیر به دست گیر نمیکنه و نمیچسبه.
  • اگه خمیرتون بعد از ورز دادن همچنان چسبناک بود، یه ذره دیگه آرد بزنید و به ورز دادن ادامه بدید.
  • حالا خمیرو منتقل کنین به ظرفی بزرگ و سلفنونو به عنوان پوشاننده درب ظرف، روش قرار بدید و بزارید یک ساعت در دمای معمولی آشپزخونه بمونه و به حجمی دوبرابر تبدیل بشه.

نحوه پخت نان رمضان تبریز

در ادامه با لاوا مارکت همراه باشید تا روش پخت این نان خوشمزه رو ببینید:

  • بعد از اینکه خمیر زمان استراحتشو گذروند، سلفونو از روی کاسه بردارید و با دست روی خمیر کمی فشار وارد کنید تا هواش گرفته بشه.
  • بعد از اطراف خمیرو جمع کنید و به سطح صاف برگردونید، یک سوم از خمیرو جدا کنید و کنار بزارید.

مراحل تهیه خمیر نان رمضان تبریز

  • قسمت بزرگتر خمیر نون رو با وردنه صاف کنید و به شکل دایره در بیارید.

  • سینی گردی که مخصوص تنور گازی یا فر باشه آماده کنید و داخلش کاغذ روغنی پهن کنید.
  • خمیر دایره ای شکلو به سینی منتقل کنید.

  • قسمت جدا شده خمیرو دقیقا مثل تصویر زیر به قطعات کوچکتر تقسیم کنید، بعد رول کنید و بهش شکل مورد نظرو بدید.

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

  • این اشکال باید طبق تصویر، روی سطح خمیر چیده بشه.

خمیر آماده شده برای استراحت

  • اینجا باید استراحت دومو به خمیر بدید، پس یک پارچه تمیز روی سینی فر بندازید و بزارید یک ساعت بگذره.

  • وقتی خمیر استراحت دومش تموم شد، رومال خمیرو درست کنید.
  • پس زرده تخم مرغ، عسل، روغن و زعفرون رو با هم کاملا قاطی کنید و با چرتکه روی تمامی سطح خمیر بزنید.

  • فر یا تنور خانگی از بیست دقیقه قبل گرم بشه و بعد قالبو داخلش قرار بدید.
  • برای فر باید دما ۱۹۰ درجه سانتیگراد باشه و در مورد تنور خونگی، همینکه روی حرارت ملایم گذاشته بشه نون بخوبی پخته میشه و کیفیتش دقیقا مثل پخت نون داخل فر درمیاد.
  • زمان مورد نظر پخت نان رمضان تبریز در هر دو وسیله کاملا یکسان هست و باید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه رو بگذرونه.
  • حتما موقع پخت به نون سر بزنید و وقتی که سطحش طلایی شد، باید از تنور یا فر خارج کنید.
  • تزئین این نون کاملا سلیقه ایه. میتونید قبل از گذاشتن داخل تنور روی سطح خمیر کنجد بپاشید.
  • البته میشه بدون هیچ چیزی داخل فر گذاشت و بعد از پخته شدن مانند ویدئو، سطح نون رو آغشته به عسل کنید.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه چای آتیشی در طبیعت

 

  • بعد با پودر نارگیل و پودر پسته تزئینش کنید.

در این مقاله سعی کردیم کامل ترین طرز تهیه نان رمضان تبریز رو بهتون آموزش بدیم. امیدواریم از طعم بی نظیر این نان که مخصوص ماه رمضان هست لذت ببرید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.