شیرینی نان برنجی مجلسی برای عید

شیرینی نان برنجی

شیرینی نان برنجی در اصل متعلق به شهر کرمانشاهه که قدیما تو اون مناطق خیلی درستش میکردن، بخصوص تو ایام عید واسه پذیرایی از مهمونا. بعد از مدتی کم کم این شیرینی محلی و سنتی تو همه شهرهای ایران رایج شد و اکثر افراد واسه عید نوروز، اونو تهیه می کردن. دستور این شیرینی خیلی راحته و هر کی بخواد میتونه راحت توی خونه با وسایلی مثل فر یا تنور گازی درستش کنه.

 

مواد لازم شیرینی نان برنجی

  • ۱۲۵ گرم روغن صاف قنادی
  • یک پیمانه سرخالی پودر قند
  • یک عدد زرده تخم مرغ
  • یک دوم قاشق چایخوری پودر هل
  • یک و سه چهارم پیمانه آرد برنج
  • یک قاشق غذاخوری گلاب
  • یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده
  • پودر پسته واسه تزئین
  • دونه های خرفه واسه تزئین

مواد اولیه شیرینی نان برنجی

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

نکات مهم مواد اولیه

  • برای این شیرینی هم دقیقا مثل شیرینی نخودچی میتونین بجای روغن قنادی، کره رو جایگزین کنید.
  • برای استفاده از کره باید به روش بنماری عمل کنید. یعنی ظرف کره رو روی حرارت سماور یا کتری بزارید تا آب بشه.
  • وقتی کره آب شده خنک شد، اونو بزارید داخل یخچال.
  • وقتی کره دوباره بست، دوقاب روشو ازش جدا کنید و توی دستور ازش استفاده کنید.
  • برای استفاده از پودر قند باید چند بار الک کنید تا کیفیت شیرینیتون بهتر بشه.
  • توجه کنید شکرو جایگزین پودر قند نکنید و حتما برای بالاتر بردن کیفیت از پودر قند تو دستور شیرینی نان برنجی استفاده کنین.
  • میتونین بین مواد اولیه هل رو حذف کنید، ولی پیشنهاد میکنیم اگه طرفدار عطرو بوی فوق العاده نون برنجی هستین حتما هل رو تهیه و به مواد اضافش کنید.
  • برای استفاده هرچه بیشتر از عطر هل، بهتره دونه هل تازه بخرید و همونجا برای این دستور آسیابش کنین.
  • درمورد آرد برنج هم باید مثل پودر قند، چندین بار از الک خیلی ریز ردش کنید و باقیمونده های سفت برنج که داخل الک میمونه رو دور بریزید. اگه الک نکنید و با همون دونه ریزای سفت استفادش کنید، ممکنه زیر دندون بیاد و براتون خوشایند نباشه.
  • آرد برنج مصرفیتون هم بهتره مرغوب، تازه و با کیفیت باشه.
  • دقت کنید زعفران حتما غلیظ و سرد باشه.

نکات شیرینی برنجی

 

همونطور که می بینید مواد اولیه این شیرینی حتی از کیک تنوری هم کمتره اما یه سری ریزه کاری داره که بتونید یک شیرینی مجلسی و عالی بپزید.

 

اینم حتما بخون:  ۲ بهترین روش پخت شیرینی نارگیلی

 

تهیه خمیر شیرینی برنجی

  • در اولین حرکت باید روغن صاف قنادی رو با پودر قند داخل کاسه بریزید.
  • قبل از روشن کردن همزن برقی ابتدا با وسیله ای مثل لیسک یا قاشق، این دو ماده رو قاطی کنید و بعد همزنتونو روشن کنید.

مراحل تهیه شیرینی برنجی

  • این کار کمک میکنه پور قند موقع روشن شدن همزن برقی به اطراف پاشیده نشه.
  • زرده تخم مرغو به مواد اضافه کنید و دوباره همزنو روشن کنید.
  • در اینجا هل رو به مواد اضافه کرده و با همزن برقی مخلوط کنید.
  • وقتی این کارارو انجام دادید و تمام شد، باید همزن برقی رو کنار بزارید و با دست بقیه کارا رو پیش ببرید.

  • آرد برنجو ذره ذره اضافه کنید و حسابی هر دفعه اونو با لیسک خوب هم بزنید.
  • وقتی همه آردها اضافه شد، با نوک انگشت ادامه مخلوط کردنو پیش ببرید.
  • بهتره بونید کار مخلوط کردن و ورز دادن با دست زمانبر هست.

  • پس اگه میخواید یک شیرینی نان برنجی با کیفیت داشته باشین، حتما زمان بزارید و با حوصله تمام نکاتو رعایت کنین.
  • اینجا هم زدن با دست و گرمای دست خیلی خوب رغن و موادای دیگمونو با هم ترکیب میکنه.
  • اگه چرخ گوشت دارید، بعد از ۱۰ دقیقه ورز دادن بادست، از چرخ گوشت استفاده کنید.

چرخ کردن خمیر نان برنجی

  • برای رسیدن به انسجامی ایده آل، بهتره ۵ بار خمیرو از چرخ گوشت رد کنید.
  • اون دسته از دوستانی که چرخ گوشت تو منزل ندارند نگران نباشید.
  • چون میتونین به جای ۵ دقیقه ورز دادن با دست، نیم ساعت تا چهل دقیقه همینطور مداوم با دست ورز دادنو ادامه بدید تا خمیر یکدستی بدست بیارید.
  • بعد خمیر منسجم شدتونو به دو قسمت مساوی داخل دو تا ظرف جدا بزارید که یکیشو باید گلاب اضافه کنید و اون یکی هم زعفرون.
  • بعد هر کدوم از خمیرها رو با مواد خودش هم بزنید.
  • بعد هر کدومو داخل یه پلاستیک فریزر جدا بپیچید و بزارید چهار ساعت تو یخچال بمونه.

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

روش پخت شیرینی نان برنجی

  • خمیرا رو از یخچال بیرون بیارید، در این حالت طبیعی هست که بخاطر روغن داخلش مثل یک تیکه سنگ شده باشه.
  • چون خمیر در اینجا کمی شکننده هست باید دوباره ۱۵ دقیقه ورز بدید.
  • حالا بزارید ۱ تا ۲ ساعت تو دمای معمولی آشپزخونه بمونه تا دوباره خمیر نرم بشه.
  • در این حالت حتما باید خمیرو تو پلاستیک گذاشته باشید، تا خشکیش زودتر برطرف بشه.
  • وقتی این زمانو بهش دادید، کم کم مقدارهای کمی از خمیرو جدا کنید و با کف دست گرد کنید.
  • در اینجا با تموم کارهای حرفه ای که تو اماده سازی خمیر انجام دادین، دیگه مطمئن باشید هیچ ترکی روش ایجاد نمیشه.
  • اگه خمیر به دستتون میچسبه قبلش یه ذره دستتونو با روغن چرب کنید.

مراحل پخت شیرینی برنجی

  • کمی این خمیر گرد شده رو تو کف دست پهن کنید و با لبه چاقو چند شیار رو سطح شیرینی برای قشنگیش بزنید.

  • کف قالبو با کاغذ روغنی پوشونده و دونه دونه شیرینی ها رو داخلش بزارید.
  • نیازی به فاصله دادن آنچنانی بین شیرینی ها نیست چون پف زیاد نمیکنه.
  • برای تزئین روی شیرینی نان برنجی از هر چیزی میشه استفاده کرد ولی رایج ترین هاش همین دونه خرفه یا پودر پسته هستش.

تزئین شیرینی نان برنجی

  • این شیرینی هم تو فر و هم توی تنور خانگی خوب پخته میشه و کیفیتش هم برابر از آب در میاد.
  • این تنور رو می تونید از لاوا مارکت تهیه کنید. دو نوع تنور گرد گازی و تنور مکعبی در مدل ها و سایزهای مختلف در فروشگاه ما به فروش می رسه.
  • اگه از تنور تو خونه استفاده می کنین، بهتره از ۱۰ تا ۱۵ ربع قبل بزارید فضای داخلی اون کاملا گرم بشه.
  • در حالی که شعله تنور روی ملایم قرار گرفته سینی فرتون که هم سایز با تنور هست رو بزارید داخلش.
  • هر ۵ دقیقه در فرو باز کنید و سینی رو بچرخونیدش تا حرارت به همه سیرینی ها به طور یکسان برسه.

  • معمولا بعد از ۱۵ ربع شیرینی برنجی شما آماده میشه ولی باز هم شیرینی ها رو ببینید اگه کف شیرینی کمی رنگ عوض کرده باشه یعنی اینکه آماده شده.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

می تونید نکات پخت شیرینی برنجی در ویدئوی زیر رو هم درنظر داشته باشید:

 

ترفندهای شیرینی برنجی

  • موقع آماده سازی خمیر، وقتی حسابی ورز دادید و از چرخ گوشت استفاده کردین ولی به اون نتیجه ای که میخواستید نرسیدید، میشه کم کم به خمیر روغن صاف قنادی اضافه کرد و هر بار حسابی ورز داد تا خمیر یکدست در بیاد.
  • توجه کنید اگه روغن بیش اندازه اضافه بشه نتیجه کاملا عکسی میده و متاسفانه ممکنه شیرینی ها از هم جدا بشه.
  • پس دقت کنید روغن اضافه ای که دارید وارد خمیر میکنید، از دستتون در نره و خیلی زیاد نشه.
  • برای طرح دادن روی شیرینی، هم میشه با چاقو این کارو کرد و هم میشه از مهرهای چوبی طرح دار که در لوازم قنادی ها موجوده استفاده کرد.
  • برای اینکه سه رنگ از این شیرینی بدست بیارید، می تونید خمیرتونو به جای دو قسمت، به سه قسمت تقسیم کنید و علاوه بر زعفرون و مدل ساده، در ظرف سوم از یک قاشق چایخوری پودر کاکائو استفاده کنید.

  • وقتی شیرینی هارو از فر بیرون آوردین، اصلا بهش دست نزنید چون خورد و پودر میشه.
  • بزارید تقریبا ۲ تا ۳ ساعت توی دمای معمولی کاملا خنک و سفت بشه، اونوقت میتونید میل کنید.
  • تهیه این شیرینی بخصوص اگه تو خونه درستش کنید عالیه و میتونه یکی از گزینه ها بین تمام شیرینی های عید، روی میز پذیرایی از مهمون باشه.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال (۳ ویدئوی پخت متفاوت!)

 

شیرینی نان برنجی برای عید

 

  • نوع دستور این شیرینی شباهت زیادی به دستور شیرینی نخودچی داره.
  • اگه دقیقا طبق دستور و میزان دقیق مواد اولیه پیش برید، بهترین نتیجه رو از پخت شیرینی نان برنجی می گیرید.

 

ابزار مناسب پخت این شیرینی چیست؟

می تونید برای پخت این شیرینی از انواع فر و تنور خونگی استفاده کنید. معمولا تنور گازسوز نتیجه بهترین میده و پخت حرفه ای تری رو مشاهده می کنید. اگه قصد خرید این ابزار رو دارید می تونید از صفحه تماس با ما و شماره های نام برده در اونجا می تونید با ما درتماس باشید و سوالات خودتون رو حتما بپرسید.

 

 

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.