طرز تهیه نان قاق مشهدی (نان قندی) در تنور

نان قندی

در این مقاله از مقالات لاوا، طرز تهیه نان قاق مشهدی رو داریم، اونم با دستوری متفاوت و اسون که روکشی پر از کنجد داره. به این نون، نان قاق مشهدی هم میگن. دستور پخت این نون خیلی راحته و می تونید خودتون در منزل تهیه کنید. اینجا لاوا مارکت براتون یکی از بهترین و کاملترین روش های پخت نون قندی در منزل رو براتون آورده. همچون سایر انواع نان که در مقالات دیگه گفتیم، این نون رو هم می تونید با دونستن نکات مهم در فر یا تنور خانگی به بهترین شکل بپزید و نوش جا کنید.

 

 

مواد لازم نان قاق

این مواد برای تهیه سه عدد نان متوسط قاق کافیه. به نسبت تعداد نونی که می خواید بپزید می تونید مقدار مواد رو کم و زیاد کنید.

  • هفصدو پنجاه گرم آرد
  • هشتاد گرم کره
  • چهار قاشق غذاخوری روغن مایع
  • دویست گرم پودر قند
  • یک پیمانه آب
  • زعفران غلیظ دم کرده به اندازه دلخواه
  • یک قاشق غذاخوری پودر بیکینگ پودر
  • یک قاشق مرباخوری پودر وانیل

 

مواد لازم نان قاق

رومال نون قاق

رومال این نون اختیاریه. اما در مواقعی که ضخامت نون تا نیم سانتی متر هست توصیه می کنیم رومال بزنید خوشمزه تر میشه.

  • یک قاشق غذاخوری شیر
  • یک عدد زرده تخم مرغ

 

نکات مواد اولیه نان قاق مشهدی

  • این مقدار آرد معادل سه پیمانه کاملا پر و نیم پیمانه میشه.
  • اگه میخواید میزان آب رو به میلی لیتر در نظر بگیرین، میشه حدود ۳۰۰ میلی لیتر.
  • آردو قبل از استفاده بهتره چند دفعه الک کنید.
  • توی این دستور تهیه نیازی به اب کردن کره و گرفتن دوغ اب اون نیست و همینکه کره به دمای محیط رسیده باشه و نرم باشه کفایت میکنه.
  • نان قندی مثل نان صبحانه و نان شیرمال نیازی به استفاده از پودر خمیر مایه نداره و همون پودر بیکینگ پودر به تنهایی کافیه.
  • بعضیها به این مواد رومالی که معرفی کردیم کمی زعفران میزنن که البته کاملا اختیاری هست.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

آماده کردن خمیر نون قاق یا قندی

  • مثل ویدئوی آموزشی بالا درون یک کاسه بزرگ کره و روغن بریزید.
  • بعد پودر قند اضافه کرده و با همزن دستی حسابی این سه ماده رو خوب مخلوط کنید.

 

  • بعد از همزدن دقیق میبینید که نه تنها مواد یکدست میشن بلکه رنگ مایع شما روشنتر میشه.
  • حالا به ترتیب بیکینگ پودر و وانیل اضافه کنید و خوب هم بزنید

 

  • در اینجا به مواد داخل ظرف، سه قاشق مرباخوری زعفران اضافه کنید.

 

  • مواد رو کامل هم بزنید تا یکدست بشه.

 

  • همچنان به همزدن مواد ادامه بدید و یک پیمانه آب رو با این ترکیبات خوب قاطی کنید.

 

  • حالا باید آردو کم کم اضافه کنید و هر دفعه با مواد دیگتون خوب مخلوط کنید.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال (۳ ویدئوی پخت متفاوت!)

 

  • توی هر مرحله که اردو به مواد اضافه میکنیم و با همزن دستی مخلوط میکنید، مایع سفتر و حجیم تر میشه.
  • پس وقتی که مواد به مرحله سفتی رسید، همزن دستی رو کنار بزارید و ادامه کارو با دست جلو ببرید.

 

  • دقت کنید که آرد باید به اندازه ای اضافه بشه که خمیر کاملا یکدست در بیاد و دیگه به دست نچسبه.

 

  • خمیر بدست اومده معمولا تا سه تا نون رو جواب میده.

 

  • برای نان قندی احتیاجی به استراحت یک ساعته خمیر نیست و میشه بعد از آماده کردن خمیر سریع به نون فرم مورد نظرتونو بدید و ببریدش برای پخت.
  • حالا خمیرو به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدوم از قستها رو بعد از ورز دادن کوتاه به یک چونه یکدست تبدیل کنید.
  • توی ویدئوی ابتدای مقاله، این مدل درست چونه گیری خمیر به خوبی نمایش داده شده است.

 

آماده سازی خمیر برای قرارگیری در داخل تنور یا فر

  • حالا هر خمیر رو به شکل دلخواه فرم می دیم و پهن می کنیم.

 

  • بعد از پهن کردن خمیر، بهتر ضخامت اون نیم سانتی متر باشه.
  • می تونیم اون رو به شکل مستطیل از چهار طرف برش بزنیم.

 

اینم حتما بخون:  ۲ بهترین روش پخت شیرینی نارگیلی

 

  • روی خمیر رو به شکل های دلخواه با چنگال یا هر ابزار دیگه سوراخ هایی ایجاد می کنیم.
  • برای رومال، یک زرده تخم مرغ به همراه مقدار کمی شیر میکس می کنیم و روی خمیر پخش می کنیم.

 

 

  • درنهایت روی اون کنجد به مقدار دلخواه می پاشیم.

 

  • باقی خمیرها رو به همین شکل آماده می کنیم تا به کمک لوازم نان پزی اونها رو بپزیم.

 

قرار دادن نان قاق در تنور یا فر

  • برای پخت این نون بهتره فر یا تنور رو از یک ربع قبل گرم کنید.
  • وقتی رنگ نون قندی ها طلایی شد از داخل تنور درمیاریم.
  • وقتی سرد شد می تونید نوش جان کنید و در ظروف در بسته در یخچال تا یک هفته استفاده کنید.

 

 

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

نکات کمک کننده در پخت نان قاق کنجدی

  • استفاده از کنجد برای روی این نون اختیاریه و اگه دوست ندارید می تونید استفاده نکنید.
  • اگه نون ضخامت خیلی کمی داره می تونید از رومال و کنجد استفاده نکنید.
  • یکی از نکات مهم اینه که آرد اضافه در مواد، نان قندی شما را بعد از پخت خیلی خشک می کند.

 

خیلی لذت بخشه اگه این نون سنتی رو با چای سنتی دم شده به کمک سماور زغالی نوش جان کنید! البته اگر چنین سماوری ندارید و در مناطقی فاقد گاز هستید می تونید همون بخاری هیزمی سنتی که برای گرمابخشی استفاده می کنید رو بکار ببرید.

 

 

 

اگه سوالی درمورد قیمت تنور گازی و انواع مدل های اون دارید، می تونید با ما تماس بگیرید.

ابزارهای پخت نان قاق مشهدی

برای پخت این نون نیاز به تجهیزات خیلی پیشرفته و فرهای گرون قیمت ندارید. می تونید از انواع تنور گازی استفاده کنید. هم تنور گرد و هم تنور مکعبی برای پخت نون قاق مناسب هستند.

البته بدلیل نازک بودن این نون می تونید از ساج پخت نان هم برای پختش استفاده کنید. اگه سوالات بیشتری درمورد تهیه این نوع ابزار و بهترین ابزار مناسب شرایط خودتون دارید حتما با ما در میون بذارید. ازطریق صفحه تماس با لاوا و شماره های درج شده در اون با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.