روشن کردن منقل بدون دردسر!

روشن کردن منقل

یکی از راه های عالی برای بدست آوردن آرامش و دوری از زندگی روزمره و شلوغ شهری، رفتن به دامان طبیعت بخصوص در فصول بهار و تابستان است. این لذت وقتی بیشتر می شود که در جمع دوستان و خانواده، غذایی خوشمزه روی زغال بپزید آن هم با منقل ذغالی! اما استفاده از منقل فوت و فن هایی دارد که اینجا می خواهیم مفصل توضیح دهیم. البته اینجا نکات مهمی درمورد روشن کردن منقل برایتان می گوییم.

روشن کردن منقل ذغالی

روشن کردن منقل کباب برای بسیاری افراد کار راحتی نیست. در اینجا به شما می گوییم چگونه براحتی و بطور صحیح و ایمن یک منقل کباب روشن و برپا کنید. البته می توانید از کباب پز نیز استفاده کنید و کباب خوش طعم در زمان کمتر تهیه کنید. اما شاید طعم کباب روی زغال را بسیاری افراد بیشتر دوست داشته باشند.

سوخت های مناسب روشن سازی منقل

با استفاده از هریک از سوخت ها و روش های زیر می توانید منقل کباب را روشن کنید:

  • مشعل: این گزینه ای محبوب و راحت برای روشن سازی منقل است. همچنین بوی خارجی منتشر نمی کند و هیزم ها بسرعت می سوزند. تنها عیب این روش پرهزینه تر بودن آن است.
  • ژل و مایع مخصوص: این محصولات آتش سوزی ژل و مایع مخصوص را می توانید از فروشگاه ها تهیه کنید که به شکل ژل یا مایع هستند. نکته اینجاست که بسیاری افراد در استفاده از این مایعات اشتباه می کنند و تصورشان این است که مایع روی چوب ریخته و یک کبریت روی آن بریزند. این کار اشتباه است. زیرا صرفا یک جرقه و چند شعله کوچک می بینید.

مایع یا ژل روشن کردن منقل

مایع را به شکل یکنواخت روی کل سطح سوخت بریزید تا مدتی باقی بماند و مواد قابل احتراق خیس بخورد. سپس ذغال باید در قسمت های مختلف به آتش کشیده شود. اگر صدای پامپ نشنیدید، سوخت بطورکامل جذب ذغال نشده است.

  • روزنامه: می توانید به روش های قدیمی و به کمک روزنامه ذغال را روشن کنید. بدین منظور به تعدادی روزنامه و بطری نیاز خواهید داشت. کاغذهای روزنامه را دور بطری و لبه آن بپیچید بطوریکه بعدا بطری را بیرون بیاورید و فقط روزنامه ها بسوزند.

روشن کردن منقل با روزنامه

این روزنامه ها در پایین یا مرکز منقل قرار گرفته و سوخت چوب اطراف آن قرار بگیرد. سپس بطری شیشه را برداشته و روزنامه ها را آتش بزنید.

  • هیزم خشک: یکی از راحت ترین روش ها برای ایجاد آتش منقل استفاده از چوب های ریز خشک است. این چوب های خشک می بایست در گوشه منقل و بالای سوخت قرار گیرد. وقتی چوب ها به میزان کافی داغ هستند روی آنها مواد قابل اشتعال بریزید. برای سریعتر انجام دادن این کار می بایست از نوعی فن استفاده کنید. این کار به افزایش جریان هوا کمک می کند و هیزم ها سریعتر شعله ور می شوند.
اینم حتما بخون:  تست دودکش انواع بخاری (هیزمی، نفتی و گازی)

مراحل برپایی و روشن کردن منقل

در اینجا لاوا مارکت مراحل روشن سازی منقل را برایتان شرح می دهد. ذغال روشن شده و کیفیت آن، تاثیر مستقیمی بر طعم نهایی کباب شما خواهد داشت. به منظور روشن کردن منقل این مراحل را انجام دهید:

  • ذغال ها را داخل منقل بریزید. بهتر است از ذغال های کمتر از ۵ سانتی متر استفاده کنید. قطعات بزرگترممکن است شعله ور شوند بنابراین از قطعات ذغال کمتر از اندازه گفته شده درآورید.
  • برای شروع آتش سوزی باید از یکی از روش های گفته شده در قسمت قبلی استفاده کنید. بدین منظور حتما احتیاط های لازم را انجام دهید.

مراحل برپایی و روشن کردن منقل

  • ذغال ها را به کمک انبر بصورت انبوه جمع کرده و به کمک فن باد بزنید. خاکستر باید روی ذغال ظاهر شود.
  • اگر پس از مدتی ذغال ها خاموش می شود به معنای این نیست که ذغال ها آماده کباب کردن هستند. ذغال باید روشن بماند.
  • با ایجاد شدن دوباره آتش وی ذغال ها، باید آنها را کمی خرد کنیم. زیرا اندازه کوچکتر ذغال ها کمک می کند گرمای قوی تری داشته باشیم.

پس از انتخاب سوخت مناسب می توانید روشن کردن منقل را انجام دهید:

  • استفاده از قرص سوخت جامد: درصورتی که ذغال را بدون استفاده از هیچ نوع مواد کمکی
  • گرم کردن ذغال:

انتخاب زغال مناسب برای کباب

ذغال چوب رایج ترین سوخت مورداستفاده برای منقل کباب است. از مزایای این سوخت این است که گرمای شدید و یکنواختی به ما می دهد و مواد مضر از خود ساطع نمی کند. شما می توانید براحتی ذغال را از سوپر مارکت ها تهیه کنید.

انتخاب زغال مناسب برای کباب

در کنار اینکه باید از ذغال مرغوب استفاده کنید می بایست از منقل مناسب نیز استفاده کنید. در راهنمای خرید منقل نکات مهمی را در این زمینه بیان کرده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما مطالعه کنید.
ویژگی های زغال مناسب روشن سازی منقل عبارتند از:

  • ساختار متراکمی و سختی دارد و وقتی آن را فشرده می کنید در دستان شما خرد نمی شود.
  • ذغال با کیفیت بالا باید رنگ سیاه و تیره داشته باشد و نباید خاکستری رنگ باشد.
  • کاملا خشک باشد و کوچکترین نفوذ رطوبت در آن مشاهد نشود.
  • اندازه قطعات ذغال بیش از ۵ سانتی متر نباشد. قطعات بزرگتر باید خرد شوند.
  • بسته بندی ذغالی که خریداری می کنید باید اطلاعات کاملی درمورد تولیدکننده داشته باشد.

نکات پایانی

با دیدن آموزش های مختلف در زمینه روشن سازی منقل می توانید نکاتی را بیاموزید اما بدست آوردن تجربه در این زمینه خیلی مهم است. این فرایند معمولا در جمع های دوستانه و خانوادگی انجام می شود. اگر دستورالعمل های ذکر شده بدرستی انجام شود، می توانید عزیزان خود را با یک کباب خوش طعم و بی نظیر خوشحال کنید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.