روشن کردن تنور گازی در ۳ سوت

روشن کردن تنور گازی

یکی از لوازمی که در برخی منازل و بسیاری کارگاه های نان یا شیرینی پزی سنتی استفاده می شود، تنور گازی است. این دستگاه در دو نوع استوانه ای و مکعبی تولید می شود. لاوا مارکت سایزها و مدل های مختلف هریک از این دو را برای شما عزیزان به فروش می رساند. در اینجا می خواهیم روشن کردن تنور گازی (هر دو نوع استوانه ای و مکعبی) و طرز راه اندازی و استفاده از آن را ببینیم. البته قسمت های مختلف و قطعات آنها و تنظیم شعله تنور گازی استوانه ای را نیز بررسی می کنیم.

 

روشن کردن تنور گازی

در اینجا روشن کردن تنور استوانه ای و سپس تنور مکعبی را توضیح می دهیم. همانطور که می دانید در سایت ما لوازم پخت و پز راحت و ارزان مانند تنور و بخاری هیزمی به فروش می رسد که هم در منازل و هم طبیعت قابل استفاده است.

با مشاهده ویدئوی زیر، با قطعات تنور گازی گرد و نحوه راه اندازی آن آشنا می شوید که توضیح متنی آن را می توانید در ادامه این ویدئو بخوانید:

 

آشنایی با قطعات تنور گرد گازی

این تنور دارای بدنه ای استوانه ای شکل با قطعات زیر است:

  • دو عدد لوله برای وصل کردن شیر گاز
  • دو شیر گاز که به لوله ها وصل می شوند
  • سه عدد پایه تنور برای نصب چرخ های نگهدارنده تنور
  • ۲ عدد شیلنگ رابط که بین شیرها استفاده می شود
  • ۴ عدد بست که برای محکم کردن شیلنگ روی شیرهای گاز استفاده می شود
  • یک عدد رابط برای اتصال بین شیرهای گاز

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال (۳ ویدئوی پخت متفاوت!)

روشن کردن تنور گازی استوانه ای

برای راه اندازی و آماده سازی و استفاده از تنور گازی استوانه ای به منظور استفاده، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • بدنه تنور را برمی گردانیم و سه پایه را در محل های مشخص شده آنها قرار داده و با چرخاندن آنها را محکم می کنیم.

پایه های تنور گازی برای روشن کردن

  • لوله های مخصوص شیرها را به آنها متصل کرده و در محل های مربوط به شیرها قرار داده و محکم می کنیم. یک شیر برای اجاق بدنه بیرونی و یک شیر برای اجاق داخلی تنور است.

آماده سازی لوله های شیر برای روشن کردن تنور

  • شیلنگ رابط هریک از شیرها را وصل می کنیم و برای محکم کردن هریک از آنها، بست ها را وصل و به کمک رابط، این دو شکل را به هم وصل و محکم می کنیم. برای این کار حتما از پیچ گوشتی کمک بگیرید تا پیچ های بست ها محکم شود.
  • درنهایت، چرخ های نگهدارنده تنور را به پایه ها وصل می کنیم و تنور را برای راه اندازی و روشن کردن، برمی گردانیم و درب را روی آن قرار می دهیم.

آماده سازی تنور برای روشن کردن

 

پس از وصل کردن تنور خانگی به شیر گاز شهری یا کپسول مایع، برای روشن کردن تنور به شکل زیر عمل می کنیم:

  • اول گاز داخلی را باز می گذاریم و سپس با فندک، شعله داخلی را روشن می کنیم.
  • سپس گاز بیرونی را باز می کنیم و سپس با فندک، شعله خارجی را روشن می کنیم.
  • تنظیم شعله تنور گازی استوانه ای براحتی با دو شیر مربوطه انجام می شود.
  • پس از روشن شدن هر دو شعله، صبر می کنیم به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه با شعله ملایم دیواره های تنور کامل داغ شود که وقتی خمیر را روی دیواره های داخلی می چسبانیم، خمیر داخل تنور نیفتد.

از این تنور می توانید برای پخت انواع نان ازجمله نان بربری و همچنین پخت انواع کباب و کیک تنوری استفاده کنید.

 

اینم حتما بخون:  اجزای سماور زغالی چیست؟

 

روشن کردن تنور گازی مکعبی

پیش از روشن کردن تنور مکعبی، بیایید با مکانیزم این تنور آشنا شویم.

 

قطعات و طرز کار تنور مکعبی

  • بدنه این دستگاه از ورق استیل و داخل آن از ورق گالوانیزه ساخته شده است.

راه اندازی تنور گازی مکعبی

  • داخل این تنور، یک صفحه چدنی قرار گرفته که می توانید انواع نان و پتیزا را در آن بپزید. این صفحه به کمک اهرم، به داخل یا خارج تنور حرکت می کند و براحتی قابل جدا شدن هست.

صفحه چدنی تنور گازی برای پخت کیک

  • یک صفحه دیگر یعنی سینی گالوانیزه داخل تنور قرار دارد که می توانید برای پخت کلوچه و کیک و شیرینی از آن استفاده کنید.
  • یک توری فلزی درون این تنور است که روی شعله قرار می گیرد و قالب نیز بر روی آن جای می گیرد.
  • یک کاور فلزی در سمت چپ و بیرون بدنه این تنور مشاهده می شود که براحتی باز و بسته می شود.
  • زیر این کاور لوله های متصل به شعله های بالایی قرار دارد و  زمانی که دستگاه به تعمیر یا تعویض نیاز داشته باشد براحتی می توان آن را  برداشت و دوباره نصب کرد.
  • چهار پایه در زیر این دستگاه تعبیه شده که براحتی می توان آنها را تراز کرد.

 

شعله های روشن شده تنور گازی

 

تنور گازی مکعبی سه شعله است:

  • یک شعله چدنی در قسمت پایین تنور قرار دارد.
  • یک شعله لوله ای که حرارت آن به سمت پایین است و برای برشته کردن روی نان و کیک و غیره تعبیه شده است.
  • یک شعله چدنی بزرگتر که حرارت آن  رو به بالا است و برای گرم کردن سطح بالایی تنور برای پخت نان لواش و تافتون مناسب است.

میزان حرارت هریک از این شعله ها را می توان به کمک ولوم جداگانه ای تنظیم کرد.

 

اینم حتما بخون:  ۵ تنور ارزان با ارسال رایگان!

 

شعله های تنور خانگی مکعبی

از آنجایی که این تنور سه شعله دارد، پس هریک از شعله ها را متناسب با نیاز خود بطور جداگانه می توانید روشن کنید و تنظیم شعله تنور براحتی انجام می شود. البته هر سه شعله بصورت همزمان هم می تواند روشن باشد و محدودیتی از این بابت نداریم. استفاده از این تنور بسیار راحت است.

 

ولوم های روشن کردن تنور گازی مکعبی

 

  • ولوم اولی از سمت چپ، مربوط به شعله چدنی بالا هست را چرخانده و با فندک روشن می کنیم.
  • ولوم وسطی مربوط به شعله چدنی پایین است، براحتی روشن می شود.
  • ولوم سومی نیز مربوط به شعله لوله ای است که حرارت آن رو به پایین است.

با هریک از این ولوم ها و تنظیم حرارت، شعله های قسمت های مختلف روشن می شود. علاوه بر این تنورها که در اینجا معرفی شد، می توانید سایر لوازم نان پزی ازجمله ساج گازی را نیز ببینید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.