۲ روش پخت نان سبزیجات

نان سبزیجات

نان سبزیجات یکی از خوردنیهای مقویه که میتونید برای انتخاب سبزیجات داخل اون، کاملا سلیقه ای و بر طبق ذائقه خانواده تصمیم بگیرید. این نون که سبزیها بخشی از مواد داخلش هست، برای افطاری افرادی که روزه میگیرن انرژی خوبی داره. ویدئوی زیر یکی از روش های پیشنهادی رو نشون داده که از ترکیب پنیر صبحونه و جعفری خورد شده در وسط نون استفاده میشه. در ادامه این مقاله لاوا مارکت هم روش ترکیب بعضی از سبزیجات دلخواه با خود خمیر آموزش داده شده.

 

مواد لازم نان سبزیجات (روش اول)

  • دو لیوان فرانسوی دسته دار آرد
  • یک قاشق سوپ خوری پودر خمیر ترش
  • یک عدد پیاز نگینی خورد شده (اختیاری)
  • یک چهارم قاشق چایخوری نمک
  • یک عدد فلفل دلمه ای (سلیقه ای)
  • صد گرم پنیر گودا
  • جعفری خورد شده
  • نصف لیوان دسته دار شیر ولرم
  • یک چهارم قاشق چایخوری شکر
  • یک چهارم لیوان روغن زیتون
  • آب ولرم، معادل ۴۰ درجه
  • کنجد برای تزئین

 

مواد پخت نان سبزیجات

 

نکات مواد اولیه

  • برای پخت این نون باید توی خونه فر یا تنور گازی داشته باشید، همونطور که در مطالب و آموزشهای گذشته توضیح دادیم خرید تنور خانگی خیلی ارزونتر از فر در میاد.
  • پس اگه دوست دارین کلی نون و شیرینیهای خوشمزه تو منزل درست کنید و پولتون به خرید وسایلی مثل فر نمیرسه، میتونید از همین سایت یعنی لاوا مارکت، انواع تنور که گازی هم هستند رو ببینید و محصول دلخواهتونو با قیمتی مناسب خریداری کنید.
  • برای راحتی در اندازه گیری مواد، بعضی از اونها به لیوان معرفی شد. شما میتونید به جای لیوان از پیمانه هم استفاه کنید.
  • پنیر گودارو برای وسط خمیر، به تکه های هم اندازه و کمی بزرگتر از یک حبه قند تقسیم کنید.
  • مایع خمیر فوری باید داخل یک سوم لیوان فرانسوی آب که به دمای چهل درجه رسیده ریخته بشه و نصف شکرو بهش اضافه کنید، بعد هم بزنید و درپوشی روی اون قرار بدید تا یک ربع بمونه.
  • اگه احیانا مایع خمیر فوری که به اصطلاح «پودر خمیر ترش» هم بهش میگن، بعد از زمان گفته شده حباب نزد و پف نکرد بدونید که پودرتون خراب هستش و خاصیت خودشو از دست داده.
  • در واقع حباب زدن و افزایش حجم، نشون دهنده تازگی و سلامت خمیر مایع هستش.
  • سعی کنید شیر سرد استفاده نکنید و وقتی از یخچال در میارید حتما بزارید ولرم بشه و بعد داخل خمیر استفاده کنید.
  • طرز فعال کردن و به عمل اومدن خمیر مایع دقیقا مثل نان صبحانه، نان خرمایی و نان رمضان هستش. میتونید برای تهیه این نون ها به صفحات مربوطه مراجعه کنید.
  • برای درست کردن نان سبزیجات میتونید از سینی های مافین یا حتی قالب های کیک یزدی استفاده کنید، با این قالبها نون قشنگتر در میاد.
  • البته میشه خیلی ساده نونهارو مثل ویدئوی بالا فقط داخل قالب معمولی بزارید.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

طرز تهیه خمیر نون سبزیجات

  • یک کاسه بزرگ دم دستتون داشته باشید و شیر ولرم داخلش بریزید.
  • بعد آردو به تدریج و طی چند مرحله اضافه کنید، بهتره هر بار اونو از الک رد کنید.
  • وقتی بعد از یکی دوبار که آرد اضافه کرده و خوب مخلوط کردین و مایع به شکل ماست شل در اومد، خمیر مایع به عمل اومده رو به مواداضافه کنید و هم بزنید.
  • بعد دوباره بقیه آردو کم کم اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

 

  • وقتی مایع نان سبزیجات شما به شکل یک خمیر شل و چسبناک دراومد، روغن بهش اضافه کنید و همچنان با قاشق هم بزنید.

 

  • بعد فلفل دلمه ای و نصف پیازهای خورد شده رو بهش اضافه کنید.

 

  • وقتی مخلوط کردین دوباره کمی آرد بزنید، در حدی که چسبناکی خمیرو بگیرید.
  • میشه آردو قاشق قاشق اضافه کرد تا یه موقع میزان آرد بیشتر از حد معمول نشه.
  • حالا با دست ادامه کارو انجام بدید، چون خمیر به دست نمیچسبه.

 

  • خوب ورز بدید تا کاملا با آردهای باقیمونده کنار ظرف مخلوط بشه.
  • در این مرحله خمیر نرم و لطیفی بدست اومده که باید روشو با پارچه بپوشونید و بهش استراحت یک ساعته بدید تا حجمش به دوبرابر تبدیل بشه.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال (۳ ویدئوی پخت متفاوت!)

 

طرز پخت نان سبزیجات

  • برای پخت این نون میشه از دو تا وسیله استفاده کرد، یکی فر و دیگری تنور خانگی.
  • به هرکدوم از این وسایل تو خونه دسترسی دارید، بزارید از یک ربع تا بیست دقیقه قبل گرم بشه.
  • وقتی زمان استراحت خمیر تموم شد، چونه های صد تا صدو ده گرمی جدا کنید.
  • اگه خمیر به دست میچسبه، اول دستتونو توی ظرف آرد کنید و بعد چونه های جدا شده رو داخل دست گرد کنید.
  • بعد وسطشو خالی کنید و پنیر گودارو توش قرار بدید و دوباره خمیرو گرد کنید.

 

  • داخل قالبتون روغن اسپری کنید یا بوسیله فرچه قالبتونو آغشته به روغن کنید.
  • چونه هایی که درست کردید، داخل قالب مافین قرار بدید و بعد دوباره روی قالبو با پارچه بپیچونید تا یک ربع استراحت کنه.

 

  • وقتی استراحت دوم تموم شد، پارچه رو از روی قالب بردارید و یک زرده تخم مرغ زده شده رو در وسط خمیر با فرچه بمالید.
  • و در آخر کمی کنجد برای تزئین روش بپاشید.
  • حالا قالبو بزارید داخل تنور یا فر، تا نان سبزیجات پخته بشه.
  • برای فر باید قالب در طبقه وسط باشه و دما روی هشتاد درجه سانتیگراد قرار بگیره.
  • اگر از تنور استفاده میکنید، تنظیم روی شعله متوسط و ملایم کافیه.
  • زمان برای این دو دستگاه مشترکه و حدودا ۴۰ دقیقه طول میکشه تا نون ها کاملا بپزن.
  • بعد از اینکه نونها پخته شدن، قالبو از فر یا تنور خارج کنید و بعد از خنک شدن نوش جان کنید.
  • مناسب ترین ابزار برای پخت این نان ها، تنور مکعبی هست.

 

نکات مهم درمورد پخت این نان

 

  • این نون میتونه یک صبحونه کامل یا عصرونه عالی باشه و حتی برای افطاری در ماه رمضان تهیه بشه.
  • تو ماه رمضون میشه سبزیجات رو حذف کرد و از پوره خرما وسط خمیر استفاده کرد.
  • اگه اعضای خونواده احیانا از طعم پیاز خوششون نمیاد میتونید حذفش کنید.
  • نان سبزیجات میتونه یک میان وعده عالی برای بچه ها در منزل یا تغذیه در مدرسه باشه.
  • علاوه بر این سبزیجالت میشه از هویج بخار پز شده و نگینی خورد شده استفاده کنید.
  • سبزیجاتی مثل قارچ استفاده نکنید چون آب میندازه و بافت خمیرتونو خراب میکنه.
  • توی دستور فقط میشه از روغن مایع استفاده کرد، اگه روغن زیتون ندارید میتونید از روغن هسته انگور، روغن کنجد یا حتی روغن مایع معمولی استفاده کنید.
  • برای تهیه این نون میشه از آرد مخصوص نانوایی، آرد شیرینی پزی یا آرد سفید استفاده کرد.
  • خیلی از مردم طعم پیازچه و جعفری رو توی نان سبزیجات دوست دارن، پس به جای سبزیجاتی که توی دستور معرفی شد میتونید از این دو ماده استفاده کنید.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

 

  • در کنار پیازچه و جعفری، آویشن و شوید خشک هم گزینه های پیشنهادی خوبی هستن.
  • تهیه تنور گازی خونگی به جای فر، خیلی اقتصادی درمیاد پس اگه پول خرید فر رو ندارید میتونید تنور بخرید که دقیقا کار همون فرو براتون اجرا میکنه.

 

روش دوم پخت نان سبزیجات

یکی دیگر از انواع نان در تنور، نان سبزیجات است که مواد لازم برای تهیه آن عبارتند از:
جعفری داریم به اندازه ۵۰ گرم، شوید ترخون گشنیز هم از هر کدام ۵۰ گرم، خمیر مایه به اندازه ۱ قاشق غذاخوری، آرد به اندازه دلخواه، آب به میزان یک فنجان و نصفی، روغن یک قاشق سوپ خوری و نمک هم ۱ قاشق چای خوری.

این نوع نان به شکل های مختلف در سرتاسر کشور تهیه می شود. در برخی مناطق صرفا سبزیجات را در میان خمیر گذاشته و نان را می پزند. برخی نیز سبزیجات و خمیر را مخلوط کرده و طبخ می کنند. هم می توانید از سبزیجات کوهی و هم سبزیجات همیشگی و دلخواه خودتان استفاده کنید.

 

همانطورکه در ویدئوی فوق مشاهده کردید می توانید برای پخت این نوع نان از ساج گازی استفاده کنید.

 

اینم حتما بخون:  ۵ تنور ارزان با ارسال رایگان!

 

حالا باید چطوری درستش کنید؟

  • ابتدا سبزی های مورد نظر را خوب ضدعفونی کرده و بشویید. بعد آنها را ساطوری و ریز خورد کنید. (از سبزی خشک هم می توان استفاده کرد)
  • خمیر مایه ای که تازه و با کیفیت باشد را درون کاسه ای ریخته، تا نصف لیوان نیز آب ولرم روی آن بریزید و در آب حل کنید.
  • حالا ظرف بزرگی را بیاورید و مخلوط خمیر مایع و آب را درون آن ریخته و آرد را که قبلا الک کرده اید، کم کم اضافه کنید و هر بار حسابی ورز بدهید. البته در همین لحظه نیز سبزی های خورد شده را اضافه کرده و در خمیر بوجود آمده ورز دهید.
  • بگذارید تا خمیر ورز داده شده، یک ربع بماند و استراحت کند.
  • بعد از ۱۵ دقیقه می بینید که خمیر ور آمده است.

پخت نان سبزیجات در تنور و ساج گازی

  • در آخر خمیر را به گلوله های مختلف و مساوی تقسیم کنید و هر کدام را بصورت گرد، کمی پهن کرده و به درون تنور اجاق دار از قبل داغ شده منتقل کنید.
  • بعد از پخته شدن، نان سبزیجات خوشمزه را نوش جان کنید.

 

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.