رولت مرغ رو فقط ما ایرانی ها دوست نداریم! بلکه یک غذای مجلسی و بین المللی هست که در مراسم مهم هم دیده میشه. اینجا براتون آموزش رولت مرغ مجلسی بصورت قدم به قدم رو آوردیم که اون رو در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر اون لذت ببرید. این رولت رو می تونیم هم توی فر و هم در تنور گازی تهیه کنید که در انتهای این مقاله بیشتر توضیح می دیم پس همراه ما باشید.
مواد لازم تهیه رولت مرغ
مواد موردنیاز برای تهیه و پخت یک رولت مرغ مجلسی (برای ۳-۴ نفر) به شرح زیر است:
- سینه یا ران مرغ یا ترکیب هر دو، نیم کیلو
- آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ یک عدد
- سیر سه حبه
جعفری ساتوری ۳ قاشق غذاخوری - تخم مرغ یک عدد
- زرشک ۲ قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام (درصورت تمایل) به مقدار لازم
- هویج (درصورت تمایل) ۲ عدد متوسط
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس رولت مرغ عبارتند از:
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- آب جوش ۲ لیوان
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- فلفل، زردچوبه و چوب دارچین لازم به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
مراحل آماده سازی مواد رولت مرغ
ابتدا لازم است گوشت مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید و آن را به کمک چرخ گوشت، چرخ کنید. بهتر است چند مرتبه این کار را انجام دهید. گوشت های چرخ شده را داخل کاسه می ریزیم تا سایر مواد را به مرور به آنها اضافه کنیم.
پیاز و سیر را رنده می کنیم و به همراه به مواد اضافه می کنیم.
سایر ادویه ها از جمله نمک، فلفل، پودر سوخاری و زعفران دم کرده، جعفری ساتوری شده و آرد سوخاری را نیز اضافه می کنیم.
حالا مواد را با دست ورز می دهیم تا کامل یکدست و ترکیب شود.
پس از اینکه مواد را کامل ورز دادید، نوبت به رول کردن آنها می رسد.
روی میز کار خود، یک پلاستیک پهن کنید و به کمک فرچه مخصوص، روغن بصورت یکنواخت روی سطح آن بمالید در حدی که چرب شود.
مواد آماده شده رولت مرغ را روی پلاستیک بریزید و آن را با دست پهن کنید.
برای پهن کردن یکنواخت تر از وردنه استفاده کنید و آن را تا حدی که مایلید پهن کنید.
این کار را تا حدی انجام دهید که مایه ضخامت مناسب داشته باشد و بصورت مستطیل شکل شود.
موادی که میخواهید داخل رولت بریزی را بصورت یکنواخت روی آن بپاشید که می تواند ترکیب دانه های مغزی، هویج بخار پز شده ریز یا حلقه شده و زرشک باشد.
حال به کمک پلاستیک زیرین، این مستطیل را رول می کنیم.
این کار را با دقت انجام دهید و آن را تا انتها به کمک پلاستیک زیرین رول کنید.
می توانید آن را درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند و در این فاصله سس رولت مرغ مجلسی را آماده کنید.
آماده سازی سس رولت مرغ مجلسی
برای تهیه سس رولت مرغ، پیاز رنده شده را تفت دهید و ادویه موردنظر و رب را به آن اضافه کنید. آب جوش را نیز به آن اضافه کرده و چوب دارچین را نیز در آن بیندازید. پس از غلیظ شدن، چوب دارچین را از آن خارج نموده و در ظرفی مناسب بریزید.
حالا رول مرغ آماده شده را در ظرف حاوی سس می گذاریم و از مواد سس روی آن نیز می ریزیم تا به خرد مواد رولت برود.
حالا آن را داخل فر یا تنور اجاق دار می گذاریم تا کاملا مغز پخت شود. زمان پخت معمولا بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است. اما بستگی به شعله های تنور یا دمای فر دارد.
درنهایت رولت مرغ مجلسی ما آماده می شود.
شما برای آماده سازی این غذای خوشمزه می توانید از انواع تنور گازی مکعبی استفاده کنید که توسط لاوا مارکت به فروش می رسد. این محصول نسبت به فرها و ماکروفرها بسیار ارزان تر است اما همان کارایی را برای شما خواهد داشت.