اصیل ترین روش پخت کلوچه فومنی

طرز تهیه کلوچه فومن

درمیان انواع کلوچه، کلوچه فومن یکی از پرطرفدارترین سوغاتی های گیلان هست. این روزها توی بازار معمولا برخی مواد اصیل و سنتی رو از داخلش حذف می کنن. بنابراین درصد کمی از کلوچه های بازار دقیقا مواد اصیل و قدیمی رو دارن. شما خودتون هم می تونید توی خونه، نوع سنتی اون رو بپزید. می تونید هم از فر یا از تنور خانگی برای پختش استفاده کنید. در اینجا از تنورهای سنتی و ارزون استفاده شده.

 

 

مواد لازم کلوچه فومنی

  • آرد سفید ۵ لیوان آرد
  • بیکینگ پودر اختیاری
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • روغن آفتابگردان به مقدار لازم
  • کره یا روغن حیوانی
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • آب ۱.۵ لیوان
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم

کلوچه فومنی تنوری اصیل

طرز تهیه کلوچه فومن گیلان

آرد و نمک و آب و شکر رو مخلوط می کنیم. اگه آرد کم اومد دوباره اضافه می کنیم. روغن حیوانی دو قاشق میریزیم و ورز می دیم.

۳ قاشق زعفران که البته به دلخواه هست اضافه می کنیم.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان قاق مشهدی (نان قندی) در تنور

 

حدودا ۱۵ دقیق ورز میدیم تا بافت لطیف داشته باشه و به دست نچسبه.

میتونیم حین ورز دادن اگه نیاز دیدیم، مقداری آب اضافه کنیم.

 

** نکته اینه که بعضی ها تخم مرغ و شیر و بیکینگ پودر اختیاریه و بافت کلوچه رو نرم تر می کنه.

وقتی کامل ورز دادیدم، یک نایلون می کشیم روی اون و پارچه هم میذاریم و اجازه میدیم تا حدودا یک ساعت استراحت کنه.

 

 

بعد از استراحت دادن خمیر، سینی آماده می کنیم و روی اون آرد میپاشیم و خمیر رو به قسمت های کوچک تر تقسیم کرده و گرد میکنیم و میذاریم کنار.

 

اینم حتما بخون:  طرز پخت کیک تنوری در تنور گازی

 

خمیرهای گرد شده رو داخل ظرفی می چینیم تا کمی دیگه استراحت کنه

توی این فاصله، مواد میانی رو آماده می کنیم.

 

۲ روش مواد میانی کلوچه فومنی که بهش دله هم میگن

* روش اول: درست کردن مواد میانی به شکل زیر هست:

  • حدودا ۲ لیوان آرد رو تفت می دیم.

  • مقداری کره یا روغن حیوانی اضافه می کنیم و تفت می دیم

  • حدودا یک لیوان شکر اضافه می کنیم و مخلوط میکنیم

  • گردوی خرد شده اضافه و مخلوط می کنیم

  • حدودا دو قاشق غذاخوری دارچین اضافه و مخلوط می کنیم

وقتی حدودا ۵ دقیقه مخلوط کردیم تا عطرش پخش شد، از روی حرارت برمیداریم تا خنک بشه.

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

* روش دوم: مواد زیر رو در ظرفی می ریزیم:

گردو آسیاب شده اختیاری (بدلیل افزایش قیمت خیلی جاها حذفش کردن ولی کلوچه اصیل گردو داره)

  • شکر هم وزن گردو
  • دارچین دو قاشق غذاخوری
  • جوز هندی اختیاری
  • هل سبز به مقدار لازم
  • کره یا روغن حیوانی

همه مواد نام برده رو هم میزنیم تا خوب مخلوط و یکدست بشن و نیاز نیست روی حرارت قرار بدیم.

۳ قاشق روغن حیوانی هم اضافه می کنیم و ترکیب می کنیم.

یک قاشق آرد هم اضافه می کنیم و ورز می دیم و با دست ورز می دیم تا گرمای دست به داشتن مواد میانی بهتر کمک کنه.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

آماده کردن خمیرهای مغزدار کلوچه فومنی

خمیر یک ساعت استراحت کرده و نرم و لطیف و یکدست هست و به دست نمیچسبه.

 

یک مقدار از خمیر رو برمی داریم ورز می دیم، کف سینی آرد می پاشیم و خمیر رو پهن می کنیم که به دست نچسبه.

حالا خمیر رو پهن می کنیم، مقداری از مواد رو داخلش می ریزیم و اون رو می بندیم تا مواد خارج نشن

حالا اون رو پهن می کنیم و قالب مخصوص رو میزنیم روی اون و فشار می دیم.

 

 

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال (۳ ویدئوی پخت متفاوت!)

 

رومال کلوچه

 قبل از اینکه کلوچه ها رو داخل تنور گازی قرار بدیم، باید رومال بزنیم تا روی کلوچه ها طلایی رنگ و زیبا بشه.

مواد زیر رو مخلوط می کنیم:‌

  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • دانه خرفه برای تزئین

مواد رو با فرچه روی کلوچه می زنیم.

 

مقداری دانه خرفه هم برای تزئین روی کلوچه ها می ریزیم.

حالا موقع پخت کلوچه ها میرسه.

 

اینم حتما بخون:  بهترین روش پخت کیک یزدی

 

پخت کلوچه فومنی با تنور گازی

فر یا تنور رو حدودا ۱۵ دقیقه از قبل روشن کنید تا گرم بشه

قبل از قرار دادن خمیرهای کلوچه، بخصوص اگر داخل مواد بکینگ پودر ریختید، با کارد سوراخ هایی ایجاد کنید.

این کلوچه رو داخل تنور ساج دار پختیم. البته می تونید در سایر تنورها یا فرها هم بپزید.

خمیرها رو به شکل زیر روی ساج تنور که حسابی گرم شده می چینیم.

 

بعد از حدودا یک ربع تا ۲۰ دقیقه، این کلوچه ها کامل پخته و طلایی میشن.

 

 

کلوچه فومنی گیلان

 

امیدواریم از طعم بی نظیر و اصیل اون لذت ببرید. بخصوص اگه این کلوچه رو با چای آتیشی که در دل طبیعت با استفاده از سماور زغالی دم کردید بخورید، بی نهایت لذت بخش هست.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه کیک شکلاتی مجلسی

 

البته دوستان عزیز شما می تونید این کلوچه رو به روش زیر هم درست کنید که داخلش شیر هم استفاده میشه و مواد میانی پخته نمیشه:

 

لاوا مارکت در این مقاله تلاش کرد روش سنتی و اصیل پخت کلوچه فومنی رو به شما عزیزان نشون بده. اگر می خواهید درمورد بهترین ابزار پخت این کلوچه ها راهنمایی دریافت کنید، با شماره های تماس درج شده در صفحه تماس با لاوا ارتباط برقرار کنید.

 

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.