طرز تهیه شیرینی زبان خونگی به سبک قنادی

شیرینی زبان

شیرینی زبان یکی از محبوب ترین شیرینی های ما ایرانیهاست که توی مجالس مختلف حتما دیدیم و از طعم بی نظیرش لذت بردیم. این شیرینی در اندازه های مختلف طبخ می شه. می تونید اون رو ساده درست کنید یا روی اون رو با پودرهای مختلف دلخواه خودتون تزئین کنید. این شیرینی رو خیلی راحت و در مدت زمان بسیار کوتاهی نسبت به سایر شیرینی ها مثل شیرینی نخودچی و شیرینی نارگیلی می تونید در منزل بپزید. کافیه خمیر آماده هزارلا خریداری کنید و باقی کارها رو در منزل خیلی سریع انجام بدید تا شیرینی های خوشمزه زبان رو در منزل بپزید.

 

مواد لازم شیرینی زبان

  • پودر قند یک قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • عسل ۳ قاشق غذاخوری
  • نیم لیوان آب ولزم برای تهیه شربت
  • خمیر هزارلا یک بسته
  • پودر پستنه و کنجد به میزان لازم برای تزئین

شیرینی زبان به سبک قنادی

نکات مواد اولیه

  • بجای عسل می تونید از شکر و آب استفاده کنید و خودتون شربت رو دسته کنید که در قسمت نکات تهیه شربت بار بطور مفصل براتون توضیح می دیم.
  • استفاده از پودر پسته و کنجد و نارگیل کاملا سلیقه ای و اختیاریه و درانتهای پخت برای تزئین استفاده می کنیم.
  • صرفا اگه پودر کنجد استفاده می کنید بهتره قبل از پخت و قرارگیری شیرینی ها در فر روی سطح خمیرهای شیرینی بپاشید.

مواد لازم شیرینی زبان

اینم حتما بخون:  شیرینی مشهدی یا آلمانی با تمامی نکات

 

شما می تونید خیلی راحت و سریع این شیرینی ها رو در منزل با فر یا تنور طبخ کنید.

 

طرز تهیه خمیرهای شیرینی زبان

  • یک بسته خمیر هزارلا کافیه و می تونید از سوپرمارکت ها تهیه کنید.
  • سطح سینی یا میز را آردپاشی می کنیم.

 

  • خمیر هزارلا رو ۲ لایه روی هم میذاریم و با وردنه باز می کنیم.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه کوکی شکلاتی مجلسی

 

  • البته می تونید بین این دو لایه رو هم شربت بمالید که این اختیاریه. کناره های خمیر رو برش می زنیم

  • با قالب بیضی، خمیر رو قالب میزنیم.

 

  • می تونید به شکل مستطیل هم برش بزنید تا شیرینی های مستطیلی شکل داشته باشید. خمیرهای برش زده رو داخل سینی می چینیم تا بقیه تزئینات و کارها رو انجام بدیم

 

  • روی سطح خمیرهامون به شکلی که در تصویر زیر می بینید، شیار باز می کنیم. مراقب باشید کل سطح خمیر رو کات نکنید و فقط برای قسمت میانی این کارو انجام بدید.

 

 

اینم حتما بخون:  بهترین روش پخت کیک یزدی

 

  • حالا از محلول عسل یا همون شربت بار روی سطح خمیرها با فرچه می مالیم.

 

 

  • بعد از اینکه سطح روی تمام شیرینی ها رو با شربت آغشته کردیم، نوبت رومال زرده تخم مرغ و پودر قند هست که اونها رو با هم ترکیب و یکدست می کنیم

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه کیک شکلاتی مجلسی

 

 

  • حالا روی سطح شیرینی ها رومال می زنیم.

 

  • سینی شیرینی ها رو به مدت ۱۰ دقیقه توی فیزر میذاریم و بعد درمیاریم و دوباره روی سطح اونها رو از شربت بار با فرچه می زنیم.

 

  • حالا نوبت تزئین اونها میرسه که می تونید با سلیقه خودتون از کنجد استفاده کنید. البته می تونید ساده درست کنید و هیچی روی سطح خمیرها نریزید. این به سلیقه و ذائقه شما بستگی داره.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه شیرینی بهشتی قزوین برای عید

 

روش دوم آماده سازی خمیرهای شیرینی زبان

  • می تونستیم ابتدا بینم سطح دو تا خمیر رومال شربت بار بزنیم و همچنین روی سطح خمیرها رومال بزنیم و بعد برش بزنیم تا راحت تر باشیم

 

  • و بعد از اینکه داخل سینی ها چیدیم به این شکل وسط اونها رو برش ایجاد کنیم.

 

  • تا درنهایت این شکلی بشن

 

اینجا به اندازه کافی رومال شربت زدیم و به این شکل دیگه نیاز نیست داخل فریزر، ۱۰ دقیقه استراحت بدیم و می تونیم بعد از پخت دوباره رومال شربت بزنیم. بلکه آمادست برای اینکه داخل تنور خانگی یا فر پخته بشه.

پخت شیرینی زبان در فر یا تنور

حالا خمیرها آماده هستن برای اینکه داخل فر یا تنور گازی بذاریم تا بپزن. خمیرها رو توی فر با دمای ۱۸۰ درجه یا تنور گازی که از قبل (حدودا یک ربع تا ۲۰ دقیقه) گرم کردید بذارید. مدت پخت این شیرینی معمولا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه هست تا خوب پخته و برشته بشه. می تونید بعد از ۱۰ دقیقه، دمای فر رو کمتر کنید تا روی شیرینی ها نسوزه و فرایند پخت آروم تر باشه.

 

اینم حتما بخون:  اصیل ترین روش پخت کلوچه فومنی

 

  • بعد از اینکه از فر بیرون آوردید می تونید روی اونها رو با پودر پسته یا پودر نارگیل تزئین کنید.

 

  • حین پخت چنین صحنه ای می بینید

 

  • تا درنهایت روی شیرینی ها کامل طلایی میشه

 

  • در این حالت اونها رو از تنور یا فر خارج می کنیم.

 

  • و می تونید دوباره رومال شربت بزنید.

 

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه شیرینی کشمشی

 

نکات و روش های تهیه شربت بار برای رومال شیرینی زبان

  • برای تهیه این شربت می تونید ترکیب مساوی از عسل و آب رو ترکیب کنید:

 

 

  • یا اینکه یک پیمانه شکر و یک پیمانه آب رو با هم مخلوط کنید:

 

  • روی حرارت به مدت ده دقیقه بجوشونید تا کامل حل بشه:

 

  • چند قطره لیمو یا جوهر لیمو استفاده کنید تا شکرک نزنه

 

  • وقتی به غلظت عسل رسید یعنی شربت آمادست

 

  • شربت آمادست و اجازه بدید کامل خنک بشه

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

البته می تونید نکات و روش های ۲ ویدئوی زیر رو هم استفاده کنید تا بهترین شیرینی زبان رو بپزید:

 

در ویدئوی زیر هم شیرینی زبان خیلی سریع و راحت آماده میشه:

و  این هم دستوری دیگر از پخت این شیرینی بی نظیر تا با ترفندهای مختلف پخت آن آشنا شوید:

 

انواع تزئین و شکل های شیرینی زبان

  • می تونید تمام شیرینی ها رو مستطیلی برش بزنید

 

  • بعد از رومال کردن می تونید با پودر پسته و نارگیل تزئین کنید

 

 

  • یا به همون شکلی که کنجد پاشیدید و با پودر پسته در انتها ترکیبی به شکل زیر بشه

 

  • حالت ساده و بدون تزئین و رایج هم که این شکلی میشه

 

  • نوش جان کنید و از طعم بی نظیر شیرینی زبان خونگی لذت ببرید

 

ابزار پخت این شیرینی

برای پخت این شیرینی می تونید از تنورهای فروشگاه لاوا مارکت استفاده کنید که نسبت به سایر تنورهای خانگی ارزون تر هستن. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در صفحه تماس با لاوا در ارتباط باشید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.