آشپزی با ساج و استند

آشپزی با استند و ساج سفری

آشپزی با ساج و استند خیلی لذت بخش است و در صورتی که مراحل کار با این وسیله را به درستی یاد بگیرید، آشپزی در طبیعت یا در منزل بسیار خوشایند خواهد بود. به هر حال اگر تنظیم این ساج و استد بر روی آتش متناسب باشد، حرارت موردنظرتان را برای آشپزی بدست می آورید. چون برخی غذاها حالت خوراک دارند و برخی دیگر بیشتر نیاز به سرخ کردن پیدا می کنند.

 

افرادی که در مکان های مختلف تفریحی، طبیعت، کوهستان و غیره از این وسایل استفاده می کنند، نتایج خیلی خوبی از درست کردن انواع مواد غذایی می گیرند. چون واقعا استفاده از این لوازم ما را به یاد آشپزی در منزل و روی گاز می اندازد. آشپزی با ساج سفری در کمپ یا طبیعت و کلا مسافرت، نه تنها بسیار هیجان انگیز و کار راه انداز است بلکه یک غذای مطمئن و گرم نیز در سفر برای خودمان محیا می کنیم. این وسیله همچون سماور زغالی یکی از بهترین ابزارها برای گردش در طبیعت است.

حمل این محصولات در وسیله نقلیه شما بسیار راحت بوده و جای خیلی زیادی نخواهد گرفت. اگر آشپزی در مواقع گردشگری و تفریح را دوست دارید و دلتان یک وسیله فوق العاده کاربردی می خواهد، حتما ساج و استند سفری را تهیه کنید. با خواندن مطلب زیر متوجه می شوید که برای کار کردن با این وسیله باید چه کار کنید. همچنین براحتی انواع خوراک و غذاهای غلیظ را در سفر بپزید.

پخت خوراک روی استند و ساج

اصول آشپزی با ساج و استند

اگر پخت و پز با محصولاتی همچون ساج و استند لاوا مارکت را دوست دارید، باید ابتدا دستورالعمل هایی که برای شروع کار با این وسایل ضروری است را بیاموزید. بخصوص اینکه تازه کارها حتما باید شیوه کنترل حرارت و آتش زیر ساج را بلد باشند. البته نگران نباشید استند یا همان سه پایه های مسافرتی این کار را راحت تر می کنند. برای حفظ و کنترل دما در حین آشپزی با این لوازم، ۲ نکته زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای هر غذایی که قصد پخت آن را دارید، حرارت لازم را رعایت کنید.
  • اگر ساج خیلی به آتش نزدیک باشد، کنترل حرارت از دست شما خارج شده و احتمال سوختن غذا یا حتی آسیب رسیدن به ساج بیشتر می شود.
  • استند در اینجا به کمک شما آمده و با تنظیم درست قلاب های متصل به ساج می توانید حرارت وارده به غذا را کنترل کنید.
  • کار خیلی آسان می شود اگر برای غذاهای وابسته به حرارت بالا، قلابهای متصل به استند پایین تر باشند، تا غذا حرارت بیشتری را دریافت کند.
  • برعکس اگر غذای شما به حرارت کم تری احتیاج دارد، طبیعتا باید فاصله ساج با آتش بیشتر باشد، پس ساج را بوسیله قلاب از آتش دورتر قرار دهید.
  • خوبی این محصولات وزن پایین و جابه جایی بسیار راحت آنها است، حالا چه در آشپزخانه یا حیاط منزل باشد و چه در دل طبیعت یا ویلا و حتی کوهستان بخواهید از آن استفاده کنید.
  • برای استفاده طولانی مدت از این وسایل می توانید قبل از اولین استفاده روغن را به سطح ساج بزنید و بگذارید با حرارت بسیار ملایم نیم ساعت بماند. به این شکل روغن به درون فلز نفوذ کرده و مدت زمان ماندگاری و عمر ساج را بیشتر خواهد کرد.
  • البته بهتر است این کار را زیاد تکرار نکنید و در استفاده های بعدی، آنها را به خوبی شسته و خشک کنید.
اینم حتما بخون:  نکات آشپزی در طبیعت

آشپزی با استند سفری و تهیه سوپ داغ واقعا میچسبه

درون ساج غذاهای مختلف و به عبارتی خوراک های کم آب و غلیظ درست کنید. آماده کردن سوپ درون ساچ در مناطق سردسیر کاملا دلچسب است. می توانید ساچ را بوسیله پایه های استند روی آتش تنظیم کرده و آن را نزدیک به حرارت قرار دهید. کلا هر مدل سوپی که می خواهید تهیه کنید، روی این ساچ و استند سفری امکان پذیر است.
حتی سوپی که از قبل تهیه کرده اید را درون ساچ از قبل گرم شده بریزید و به حرارت نزدیک کنید، تا سریع داغ و آماده میل کردن شود. سوپ ها و غذاهای آبکی خیلی سریع و راحت درون ساج آماده می شوند، فقط دقت کنید که میزان مواد غذایی برای تهیه سوپ مطابق با حجم گودی ساچ باشد، تا احیانا محتویات آن روی آتش یا زغال داغ سرازیر نشود.

پخت انواع خوراک غلیظ بوسیله ساچ سفری

  •  درون ساج، همچون تنور گازی امکان پخت و پز برای تهیه انواع غذاهای غلیظ و کم آب کاملا محیا است. کلا آشپزی با ساج و استند آنقدر راحت است که می توانید بیشتر خوراک ها در آن درست کنید.
  • درون ساج می توانید مرغ، ماهی و حتی گوشت های نازک را سرخ کنید.
  • برای جلوگیری از سوختن گوشت ها، از حرارت کم موقع سرخ کردن استفاده کنید.
  • می توانید برای حفظ حرارت در هنگام سرخ شدن، ساج را به آتش نزدیک تر کرده و شعله متوسط باشد.
  • اگر غذایی را قبلا پختید و می خواهید مجدد آن را گرم و داغ کنید، کافیست فقط ۱۰ دقیقه روی حرارت باشد.
  • همچنین بمنظور گرم کردن غذا یا کنسروهای آماده، نیازی به نزدیک کردن ساج و استند به آتش ندارید.

تهیه خوراک مرغ و سبزیجات روی استند و ساج سفری

همچنان که کباب روی منقل ذغالی یا حتی درون بخاری هیزمی در طبیعت لذت بخش است، طبخ این خوراک خوشمزه با ساچ لذت بخش بوده و در کمترین زمان صورت می گیرد و سریع نیز آماده می شود. پس شما نیاز دارید به:

  • سیب زمینی مکعبی خورد شده ۱ عدد کوچک
  • سینه مرغ خورد شده به میزان دلخواه
  • پیاز نگینی خورد شده ۲ عدد
  • هویج مکعب خورد شده ۲ عدد متوسط (اختیاری)
  • فلفل دلمه ای مکعب خورد شده در رنگ های مختلف ۱ لیوان متوسط
  • قارچ ۴ تا ۵ عدد خورد شده
  • گوجه فرنگی ۲ عدد نگینی خورد شده
  • زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • نمک و پودر سیر نیز به میزان دلخواه
اینم حتما بخون:  طرز تهیه چای آتیشی در طبیعت

خوراک روی ساج سفری

درصورت تمایل، می توانید قیمت تنور گازی و قیمت سماور زغالی را در لینک های درج شده مشاهده نمایید.

طرز تهیه:

  • ابتدا آتش را بوسیله هیزم یا زغال روشن کنید و برای آشپزی با ساج و استند، آن را روی آتش قرار دهید. سپس به مقدار لازم روغن کف ساج بریزید و وقتی داغ شد، سیب زمینی ها را کف روغن ریخته و سرخ کنید.
  • حالا پیازهای خورد شده را به مواد بیفزایید و وقتی کمی نرم شد، هویج را اضافه کنید.
  • بعد مرغ را اضافه و حسابی تف می دهیم تا سرخ شود.
  • در اینجا می توانید بقیه مواد مثل قارچ، فلفل دلمه ای و گوجه را اضافه کرده، در ساج کمپینگ را ببندید و اجازه بدهید تا بپزد.
  • در آخر ادویه ها را به مواد اضافه کنید. بعد خوراک مرغ و سبزیجات شما آماده است، نوش جان کنید.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.