پیراشکی گوشت و سبزیجات تنوری

پیراشکی گوشت و سبزیجات

یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار امروزی، پیراشکی گوشت و سبزیجات است. دستور پخت های مختلفی از این نوع پیراشکی در سایت های مختلف درج شده که اینجا یکی از پرطرفدارترین آنها یعنی پیراشکی گوشت تنوری آموزش داده می شود که حاوی سبزیجات سالم نیز هست. البته اگر تنور گازی در دسترس ندارید، می توانید از فر گازی یا مایکرو فر نیز استفاده کنید. با لاوا مارکت همراه باشید تا دستور پخت این غذای پرطرفدار را بیاموزید.

 

مواد لازم پخت پیراشکی گوشت خوشمزه

مواد تهیه پیراشکی گوشت و سبزیجات عبارتند از:

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم،‌ پیاز ۱ عدد، قارچ ۱۰۰ گرم، فلفل دلمه ای ۱ عدد، نمک، فلفل و زردچوبه و گشنیز تازه خرد شده به میزان دلخواه. پنیر پیتزا یا پنیر گودا درصورت تمایل.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی عبارتند از:

البته میتونید خمیر آماده از بیرون تهیه کنید اما اگه میخواید خودتون خونگی درست کنید، این مواد موردنیاز هست: آرد و پیمانه، آب یک سوم پیمانه،‌ ‌۱ عدد تخم مرغ، روغن مایع یک چهارم پیمانه، شکر نصف قاشق چایخوری، نمک نصف قاشق چایخوری، ۲ قاشق مربا خوری پودر خمیر مایه فوری.

 

تهیه مواد میانی پیراشکی گوشت و سبزیجات

مراحل تهیه مواد داخل پیراشکی گوشت بدین شرح است:

  • ابتدا پیاز را بصورت نگینی و ریز خرده کرده و به همراه روغن داخل ماهیتابه تفت می دهیم.
  • پس از تفت دادن و طلایی شدن پیازها، گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کرده و بخوبی تفت می دهیم. این کار را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.

تهیه مواد میانی پیراشکی گوشت و سبزیجات

  • قارچ هایی که بصورت نگینی ریز خرد کرده ایم به همراه فلفل دلمه ای خرد شده در این مرحله به مواد اضافه کرده و درب ماهیتابه را می گذاریم تا مواد آب بیندازد و گوشت ها با آب بپزد.
  • پس از اینکه مواد به روغن رسید، حالا گشنیزهای خرده شده را به مواد اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. خیلی نیاز نیست سبزی حرارت بخورد زیرا بافت لطیفی دارد. بنابراین تابه را از روی حرارت بر میداریم تا خنک شود.

تا اینجا مواد داخلی و خوشمزه پیراشکی گوشت و سبزیجات آماده شد. اگر شما هم اهل خرید خمیر پیراشکی نیستید و ترجیح می دهید در منزل تهیه کنید، طرز تهیه خمیر پیراشکی را در ادامه بخوانید.

اینم حتما بخون:  پیتزا تنوری تا حالا خوردی؟

 

طرز تهیه خمیر پیراشکی

طرز تهیه این خمیر کمی با نان بربری یا انواع نان تنوری متفاوت است. برای تهیه خمیر پیراشکی گوشت و سبزیجات مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا آب را ولرم کنید و با شکر ترکیب نمایید و پودر خمیر مایه فوری را به آنها اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • حدودا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه به عمل بیاید و پف کند. طی این مدت، در ظرفی دیگر، تخم مرغ ها را هم زده تا زرده و سفیده با یکدیگر مخلوط شوند و سپس با اضافه کردن روغن هم می زنیم.
  • بعد از اینکه خمیر مایه به عمل آمد، آن را به مخلوط تخم مرغ و روغن اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس آرد و نمک را الک کنید و کم کم به مایع اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • تا زمانی این کار را ادامه دهید که مخلوط خودش را جمع کند.
  • در این حالت دیگر آرد اضافه نکنید و ممکن است مقداری از آرد اولیه اضافه بیاید. حالا این ترکیب را با دست ورز داده تا به خمیری نرم و لطیف تبدیل شود که به دست نچسبد. اگر دیدید خمیر چسبناک است،‌ کمی آرد اضافه نمایید.
  • داخل یک کاسه کمی آرد بپاشید و خمیر را داخل آن قرار داده و روی آن را با پارچه یا سلفون بپوشانید.

اجازه دهید این خمیر مدت یک الی دو ساعت در محلی نسبتا گرم استراحت کرده تا حجمش دو برابر شده و پف کند. پس از گذشت این مدت زمان، خمیر ما برای پخت پیراشکی آماده است.

 

پخت پیراشکی گوشت و سبزیجات در تنور گازی

خمیر را به قسمت های مختلف تقسیم کرده و روی تخته ای که سطح آن را آرد پاشیده اید بگذارید.

خمیر پیراشکی گوشت و سبزیجات

هر خمیر را با کمک وردنه باز کرده و مقداری از مخلوط موادی که آماده کرده اید وسط آن قرار داده و لبه های خمیر را روی هم بچسبانید.

مراحل آماده سازی خمیر پیراشکی گوشت و سبزیجات 1

البته درصورت تمایل می توانید از پنیر پیتزا یا پنیر گودای رنده شده نیز در وسط پیراشکی ها قرار دهید.

مراحل آماده سازی خمیر پیراشکی گوشت و سبزیجات 2

آماده سازی خمیر پیراشکی گوشت و سبزیجات 3

بدین صورت، پیراشکی ها را آماده کرده و سپس سینی فر را با کاغذ روغن بپوشانید. تمامی پیراشکی ها را به این شکل آماده کنید.

چیدن خمیرهای پیراشکی گوشت و سبزیجات در سینی

می توانید برای رومال پیراشکی ها از زده تخم مرغ، کنجد یا سیاه دانه نیز استفاده کنید.

پس از آماده کردن خمیرهای پیراشکی، آنها را داخل سینی بچینید و سپس سینی را در فر یا تنور اجاق دار قرار دهید.

قرار دادن سینی خمیرهای پیراشکی گوشت و سبزیجات در تنور

معمولا طی ۲۰ الی ۳۰ دقیقه پیراشکی ها آماده می شود.

اینم حتما بخون:  رولت مرغ مجلسی تنوری!

پخت پیراشکی گوشت و سبزیجات در تنور

مراحل پیراشکی گوشت و سبزیجات در تنور

پیراشکی با روغن سرخ کردنی یا تنوری؟

قطعا می دانید کدام یک از اینها سالم تر هستند! پیراشکی گوشت تنوری بسیار سالم تر است و طعم طبیعی تری دارد. زیرا زمان پخت بهتری دارد و کامل مغز پخت می شود. همچنین در روغن غرق نشده و چربیس کمتری دارد. بخصوص برای افرادی که مشکلات چربی خون، دیابت و چاقی دارند، تهیه نوع تنوری آن بسیار بهتر است.

 

 

اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید، نوع تنوری آن را آماده کنید. منظور از تنور، تنورهای قدیمی و گلی نیست! بلکه تنورهای متناسب با زندگی مدرن امروزی نیز تولید شده اند که در دو نوع تنور گازی گرد و تنور گازی مکعبی روانه بازار شده اند. گروه صنعتی لاوا نیز بهترین نوع این تنورها را طراحی و تولید نموده است و می توانید سایزهای مختلف آنها را دیده و درصورت تمایل خریداری نمایید.

یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.