سیب زمینی تنوری یک پیش غذای سبک و بسیار خوشمزست که در کمترین زمان ممکن می تونید آماده کنید. این پیش غذای بین المللی در کل دنیا طرفدار داره و دستورهای مختلفی از اون طبخ می شه. توصیه می کنیم بجای غذاهای سرخ کرده و سوخاری، غذاهای تنوری که با فر یا تنور خانگی طبخ می شن رو امتحان کنید.
مواد لازم سیب زمینی تنوری
برای آماده سازی این پیش غذای سبک و خوشمزه مواد زیر رو نیاز داریم:
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ – پودر آویشن نصف قاشق چای خوری – نمک و فلفل سیاه به میزان لازم – فلفل قرمز و پودر پاپریکا به مقدار لازم – پنیر پارمزان ۲ قاشق غذا خوری – روغن زیتون دو قاشق غذا خوری.
البته در برخی دستوارت طبخ این غذا بجای پنیر پارمزان از سس مایونز و ماست استفاده شده و شما هم می تونید جایگزین پارمزان از این دو استفاده کنید.
روش طبخ سیب زمینی تنوری
طبخ این غذا بسیار راحته و کافیه مراحل زیر رو به ترتیب انجام بدید:
- سیب زمینی ها رو پوست بگیرید و اونها رو بسته به سلیقه خودتون به شکل های مختلف خرد کنید.
- پس از خرد کردن، اونها رو با آب سرد بشوییم تا نشاسته های روی سیب زمینی از بین برهو درون آبکش می ریزیم تا آبش کشیده بشه.
- البته می تونیم اگر تکه های سیب زمینی رو درشت برش زدید، اونها رو به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بذارید و بعد آبکش کنید تا یه خرده نرم تر بشن.
- بعد از اینکه آب سیب زمینی ها کشیده شد، داخل یک کاسه، روغن زیتون رو ریخته و سیب زمینی ها رو آغشته به روغن می کنیم.
- ادویه ها رو در ظرفی دیگه کامل مخلوط می کنیم و به کاسه اضافه کرده و بطور کامل سیب زمینی و ادویه ها رو ترکیب می کنیم.
- در مرحله بعدی می تونید جعفری ساتوری شده تازه یا جعفری خشک رو به میزان دلخواه به سیب زمینی بزنید.
فر یا تنور که می تونه حتی تنور گرد قدیمی یا تنور مکعبی باشه رو از قبل به مدت ۱۰ دقیقه گرم می کنیم و سیب زمینی ها رو داخل سینی فر می چینیم.
- سینی رو داخل تنور یا فر قرار داده و به مدت نیم ساعت اجازه می دیم تا بپزه.
- بعد از اطمینان از مغز پخت شدن فر می تونید شعله بالایی اون رو هم روشن کنید تا روی سیب زمینی ها هم طلایی بشه.
- حالا سیب زمینی ها آمادست و می تونید به همراه ترکیب سس و ماست یا پنیر پارمزان نوش جان کنید.
نکات پخت سیب زمینی تنوری
تنور گازی یکی از بهترین لوازم پخت این غذای ساده و پرطرفدار هست اما با درنظر گرفتن نکات زیر، از نتیجه نهایی رضایت بیشتری خواهید داشت:
- هنگام خرد کردن سیب زمینی ها سعی کنید خلال ها خیلی نازک و کوچیک نباشن چون ممکنه بسوزن. یادتون باشه، قرار نیست سیب زمینی ها سرخ و مثل چیپس بشه ! قراره تنوری بشه و معمولا بصورت درشت لذیذتره…
- اینکه پودر جعفری یا هر سبزی دیگه رو بصورت ساتوری تازه یا خشک شده اضافه کنید کاملا به اختیار خودتونه و حتی می تونید از سبزی استفاده نکنید.
- دمای فر رو طوری تنظیم کنید که بیش از حد بالا نباشه که سیب زمینی ها بسوزن.
- بعضی ها از ادویه های بیشتری مثل زردچوبه یا ادویه کاری هم استفاده می کنن که این مورد اختیاری هست. اما ادویه های اصلی همون آویشن و فلفل و پاپریکا هستن.
- می تونید بجای روغن زیتون از روغن مایع دیگه ایکه طعمش رو دوست دارید هم استفاده کنید.
لاوا مارکت سعی می کنه محصولات و اطلاعاتی در اختیار شما قرار بده که بتونید سلامتیتون رو حفظ کنه و در عین حال در زندگی خودتون موفق بشید.