بهترین روش پخت مرغ تنوری

مرغ تنوری

مرغ تنوری از اون دسته غذاهای وسوسه انگیز و خوشمزه ای هست که می تونید هر وقت هوس خوردنشو کردین، خیلی راحت تو خونه و داخل تنور درستش کنید. دستور پختی که در ادامه این مقاله لاوا مارکت توضیح میدم، یکی از روش های متداول و سریع برای پخت این غذای خوش طعم به حساب میاد.

مواد ضروری و لازم

  • دو عدد ران یا سینه مرغ
  • دو عدد پیاز متوسط
  • یک عدد فلفل دلمه ای
  • یک عدد هویج
  • دو حبه سیر
  • دو تا سه قاشق غذاخوری آب لیموترش
  • یک قاشق غذاخوری سس مایونز
  • پودر پاپریکا و پودر گشنیز به اندازه دلخواه
  • سه قاشق غذاخوری ماست
  • فلفل سیاه، نمک، زردچوبه به میزان دلخواه
  • روغن زیتون یا روغن مایع ساده به اندازه لازم

مواد ضروری و لازم برای مرغ تنوری

 

روش پخت مرغ تنوری

اصالت این غذا در ایجاد طعم بی نظیر تنوری شدنش هست که همچون رولت مرغ بوسیله فر گازی پخت میشه. برای همینه که بهش لقب مرغ تنوری رو دادن، پس طبق مراحل زیر ران یا هر قسمتی از مرغ که دوست داشتین رو آماده کنین و تو سینی تنور بزارید.

  • خوش طعم شدن این غذا کمی زمان میبره، پس صبور باشید و از شب قبل مواد رو آماده کنین.
  • اول از همه یه ظرف بزرگ و تمیز رو جلو دستتون بزارید.
  • موادهای جامد مثل فلفل دلمه ای خورد شده، سیر و پیاز خورد شده و مرغ ها رو بریزید.
  • به این مواد ماست، سس مایونز، آبلیمو و روغن زیتون رو اضافه کنید.

روش پخت مرغ تنوری

 

اینم حتما بخون:  پیتزا تنوری تا حالا خوردی؟

 

  • میریم سراغ ادویه ها و نمک، تخم گشنیز، فلفل، پاپریکا و زردچوبه رو به مواد می زنیم.
  • در اینجا مرغ ها را به تمام مواد آغشته کرده و خوب مخلوط کنید تا همه طعم ها به خورد مرغ برن.
  • حالا روی ظرف رو با در یا سلفون بپوشونین و برای مزه دار شدن، اونها رو داخل یخچال بزارید.
  • اگه شب بزارید و روز بعد استفاده کنین، مرغ حسابی نرم و طعم دار میشه.
  • ولی اگه وقت ندارید، فقط یک ساعت تو یخچال بمونه هم کافیه.
  • بعد از گذشت زمان مورد نیاز، کاسه رو از یخچال بیرون بیارید و مرغ رو جدا کنید.
  • نباید پیازو فلفل دلمه ای بهش چسبیده باشه، فقط خود مرغ به تنهایی لازمه.
  • البته مواد مایع و ادویه ها به مرغ چسبیده باشن اشکالی نداره، اونا موقع پخت باعث لذیذتر شدنش میشن.
  • مرغ ها رو درون ظرفی که از قبل با کره چرب شده بچینید و کنارش هویج های حلقه ای خورد شده رو قرار بدید و داخل تنور بزارید.
  • تنور گازی باید از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل روشن و فضای داخلی اون داغ شده باشه.
  • بعد ظرفتونو به داخل تنور منتقل کنید و بهش زمان لازمو برای پختن مرغ تنوری بدید.

پختن مرغ تنوری

می تونید این غذای خوشمزه رو با برنج یا نان تنوری سرو کنید.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

 

نکات مهم برای پخت این غذا

  • موقع برداشتن مرغ از داخل مواد، بعضیا ران یا سینه رو کامل از مواد جدا میکنن، بعد مواد داخل ظرفو از صافی رد کرده و روی مرغ هایی که داخل ظرف چیده شده، میریزن و میزارن توی تنور.
  • میتونین روی ظرف حاوی مرغ و سس رو با فویل کاملا بپوشونین و داخل تنور بزارید.
  • بعد از گذشت یک ساعت ظرفو از تنور بیرون بیارین، فویل رو بردارین و روی مرغو با فرچه مخصوص، کمی زعفرون با کره بمالید و دوباره یک ساعت زمان بدید تا کامل بپزه.
  • در بین پخت حواستون به غذا باشه و هر چند دقیقه نگاهی بهش بندازید تا یه موقع نسوزه.
  • هر چند که استفاده از هر قسمت مرغ برای این غذا امکان پذیره، ولی به نظرم استفاده از ران مرغ با مواد طعم دهنده توی دستور واقعا لذیذ تر میشه.
  • ممکنه مخلوط ماست و سس مایونز، با مزاج بعضی افراد جور در نیاد. می تونید حذفش کنید و به جاش تو سسی که موقع استراحت به خورد مرغ میره، یک قاشق غذاخوری عسل و کمی سرکه بزنید.
  • عسل باعث نرم و لطیف شدن تمام قسمت های انتخابی مرغ شما شده (سینه مرغ یا ران) و مزه شیرینش تو مواد دیگه محو میشه، پس نگران طعم عسل توی مرغ نباشید.
  • اگه تنور گازی مطابق با گنجایش مورد دلخواهتون بزرگ باشه، موقع پخت هر غذایی مثل همین مرغ تنوری مشکلی نخواهید داشت.
  • ولی بعضی ها هم میخوان یک تنور گازی جمع و جور با اندازه معمولی داشته باشن.
  • همه نوع سایز و طرح در فروشگاه اینترنتی لاوا مارکت موجود هست، می تونین به صفحه فروش محصولات برید و از مدل های متنوع انواع تنور گازی گرد و تنور مکعبی دیدن کنید.
  • واقعا باید اعتراف کرد که این غذا چه در کنار پلو قرار بگیره و چه اونو با نون میل کنید، در هر صورت خیلی لذیذ و اشتها آوره.
  • پس طبق دستور این مرغ لذیذ رو درست کنین و در کنار خانواده نوش جان کنید.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.