روش پخت نان صبحانه

با توجه به مدل سبک زندگی های امروزی و وجود انواع مواد نگهدارنده و .. توی انواع نون های صنعتی، خانومای خونه دار دلشون میخواد نان صبحانه و خیلی از خوردنی هایی که شکل فانتزی دارن رو خودشون توی منزل آماده کنن. سعی کنید با دقت قدم به قدم دستور زیرو انجام بدید تا در نهایت نونی شکیل و خوش عطر و برای صبحونه داخل فر یا حتی لوازم نان پزی مثل تنور گازی بپزید.

مواد اولیه نان صبحانه

  • پنجاه گرم شکر
  • سیصد گرم آرد
  • هفت گرم مایع خمیر خشک و فوری
  • یک عدد تخم مرغ
  • نصف قاشق مرباخوری نمک
  • صد میلی لیتر شیر ولرم
  • دو قاشق سوپ خوری روغن زیتون یا روغن مایع معمولی
  • یک زرده تخم مرغ جهت رومال نون

نکات مهم مواد لازم

  • همونطور که توی دستور تهیه نان خرمایی توضیح دادیم، اگه مایع خمیرتون ریز باشه میتونین اونو مستقیم داخل مواد بریزید و خودش کم کم به عمل بیاد.
  • اگه میخواید این نون رو به بهترین شکل بپزید، بهتره آردتون از نوع آردهای مخصوص نان های حجیم و فانتزی باشه.
  • آردهای شیرینی پزی برای پخت این مدل نون یکم ضعیفه و بعده پخت معمولا ماندگاری کمتری دارن.
  • پس اگه خواستین با آرد شیرینی پزی این نونو بپزین، بهتره همون روز یا نهایتا تا یک روز بعد اونو استفاده کنید.
  • مقدار مایع خمیر به بیانی آسونتر، میشه تقریبا یک قاشق غذاخوری.
  • ولی اگه خمیر مایع از نوع درشت باشه، حتما باید با یک مایع مثل آب جوش ولرم شده یا شیر ولرم فعالش کنید و بعد داخل خمیر نان صبحانه به کار ببرید.
  • توی دستور به جای شیر، از آب ولرم هم میشه استفاده کرد.
  • ولی هوشمندانه ترین راه برای کسانی که مطمئن نیستن خمیر مایعشون ریزه یا درشت، اینه که از ۱۰ دقیقه قبل با آب و شیر ولرم بعلاوه شکر، بزارن تا فعال بشه و بعد به مواد دیگشون اضافه و ترکیب کنن.

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

آماده کردن خمیر نون صبحونه

  • اول آردو با خمیر مایعی که مطمئن هستین از نوع ریزه، توی ظرف جادارو بزرگی بریزید و با قاشق این دو ماده رو با هم مخلوط کنید.

 

  • باز هم یادآوری میکنیم اگه مطمئن نیستین که خمیر مایع شما از چه مدلی هست، بهتره برای آماده کردنش اول جدا با آب و شکر بزارید چند دقیقه ای بمونه.
  • وسط آردتونو بصورت یک حفره باز کنید.
  • بعدش وقتی تخم مرغو شکستین، یکم با قاشق بزنید و بعد داخل حفره وسط آردتون بریزید.
  • نمک و روغن به مواد اضافه کنید و بعد سراغ شیر جوشیده ای که ولرم شده برید، حالا اونو ذره ذره داخل مواد بریزید و هر دفعه با همزن دستی همه موادو با هم مخلوط کنین.
  • ادامه کارو با دست انجام بدید و هر دفعه که شیر اضافه میکنین، خوب ورز بدید تا جایی که خمیر به دست نچسبه و اندازه نرمالی پیدا کنه.
  • به زمان استراحت کردن خمیر میرسیم. پس محفظه ای رو برای استراحت خمیر تعیین کنید که قابلیت تبدیل شدن خمیر، به حجمی دو برابرو داشته باشه.

 

  • البته اول سطح داخلی ظرفو چرب کنید، بعد وقتی خمیرو داخلش گذاشتید در ظرفو ببندید و به مدت یک ساعت بزارید تو قسمت گرم آشپزخونه مثلا در نزدیکی گاز یا داخل کابینت ها بمونه.
  • بعد از اینکه این تایم واسه استراحت گذشت، خمیرو یکم ورز بدید تا هوای ایجاد شده داخلش، تا حدی گرفته بشه.
  • روی سطحی صاف مقداری آرد بپاشید، و بعد خمیرو روی اون سطح با وردنه صاف کنید.
  • قطر خمیر توی این حالت که سعی کنید اونو به شکل مستطیل باز کنید، باید برسه به نیم تا یک سانت.
  • برای دقیق درآوردن خمیر به شکل مستطیل، میتونید با چاقو اطراف خمیرو ببرید تا یکم شبیه مستطیل دربیاد.
  • حالا کره آب شده باید با فرچه روی سطح خمیر زده بشه.
  • فر یا تنور گازیتونو از ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قبل روشن کنید تا کاملا گرم و داغ شده باشه.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان قاق مشهدی یا نان قندی

 

پخت نان صبحانه داخل تنور

  • سینی فر کوچکی رو انتخابی کنید و تهشو با کاغذ روغنی بپوشونید، البته اگه کاغذ روغنی ندارید میتونید فقط کمی روغن رو سطح سینی بمالید.
  • خمیرو حالا به شکل یک رول در بیارید، درز رول طبق تصویر باید به سمت زیر باشه.

 

  • اگه احیانا روی رول آرد اضافه میبینید بهتره اونو با دست کنار بزنید تا روی کار تمیز باشه.
  • با چاقو رولو به تکه های کوچیک به اندازه ۵/۲ سانت برش بدید و دوتا دوتا با هم، یا حتی سه تا کناره هم مثل تصویر تنظیم کنید.

 

  • نیازی نیست این تکه هارو به هم بچسبونید، همین که توی فاصله ای نزدیک بهم قرار داشته باشه موقع استراحت حجمش بیشتر میشه و بهم میچسبه.

 

  • رول برش خورده که داخل سینی میزارید، کمی فشار بدید و مطابق با تصویر درزهارو به سمت همدیگه قرار بدید.
  • در این حالت باید روشو با پارچه ای سبک بپوشونید و ۳۰ دقیقه هم برای استراحتش در نظر بگیرید.

 

  • بعد از تمام شدن وقت استراحت، میبینید که خمیرها بهم متصل شدن و چسبیدن و باید روی خمیرها رومال بزنید.
  • رومال میتونه بتنهایی یک زرده تخم مرغ زده شده باشه یا از ترکیب یک قاشق چایخوری سر پر ماست و یک زرده با شیر استفاده بشه.

 

  • بعضیا از ترکیب خامه با زرده هم استفاده میکنن، ترکیب یک قاشق پودر قند با زرده هم خوب میشه.
  • اگه تو تنور خانگی نون هارو میپزید که بیست تا سی دقیقه واسه پختش کفایت میکنه.
  • ولی اگه از فر استفاده میکنین باید درجه اون روی ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار داشته باشه و همون زمانی که واسه تنور خونگی گفتیم رو بگذرونه.

 

اینم حتما بخون:  نان بربری خانگی در تنور گازی

 

نکات طرز تهیه پخت نون صبحانه

در ادامه این مقاله لاوا مارکت، نکات مهمی رو بهتون میگیم که در کیفیت نهایی نان صبحانه تاثیر داره:

  • اگه مقدار اضافه کردن شیر از دستتون در رفت و زیادی اضافه کردین، با اضافه کردن آرد اونهم به مقدار لازم، خمیرتونو استاندارد در بیارید.
  • برای ورز دادن وقتی با دست خمیرو از قسمت پایین ظرف به سمت روی مواد میارید، هم خوب ورز داده میشه و هم خمیر زودتر به حالت یک بافت نرمی که به دست نمیچسبه میرسه.
  • اگه وسط کار ورز دادن احساس کردید یکم خمیر به دست میچسبه، دستتونو تو آرد بزنید و بعد دوباره تو خمیر ببرید و ورز بدید.
  • توجه داشته باشید وقتی خمیرو حسابی با دست ورز میدید، حتما ۱۰ دقیقه یا کمی بیشتر برای اینکار زمان بزارید تا خمیر یکدستتر، نرم تر و صاف تر در بیاد.
  • این نون احتیاج داره به آردی که گلوتن بالایی داشته باشه، به همین منظور از آرد مخصوص نان فانتزی استفاده میشه.
  • روی کره ای که به سطح خمیر زدید، میتونین بر طبق سلیقتون مقداری شکر هم بپاشید.
  • میشه گفت بهترین و کاملترین رومال، ترکیب زرده با یک قاشق چایخوری شیر و یک قاشق چایخوری شکر، با کمی زعفرون هستش.
  • بعبارتی شیر باعث براقیت نون، زعفرون برای خوشرنگ شدن و شکر هم سطح نونهارو کاراملی در میاره.
  • بعد از رومال کردن، پاشیدن کنجد یا حتی دونه های شکر کاملا اختیاری هست.

 

  • توی این دستور یک شکل پیشنهادی برای نان صبحانه بهتون ارائه دادیم، در صورت تمایل از هر قالب یا فرم مورد دلخواه خودتون برای این خمیر مجاز هستید که استفاده کنید.

 

  • نباید خمیر نهایی زیادی سفت یا شل باشه، پس میزان آرد یا شیرو خوب تنظیم کنید و به تموم نکته هایی که موقع انجام کار گفتیم دقت داشته باشید.
  • همچنین به ورز دادن خمیر دقت کنید و حتما تایم های استراحت صحیح خمیر در جایی نسبتا گرم رو رعایت کنید.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.