بهترین روش پخت کیک یزدی

کیک یزدی

کیک یزدی که داستان اون برمیگرده به پذیرایی از عزاداران شهر یزد، در قدیم بیشتر در اون منطقه درست میشد. ولی الان دیگه توی همه جای ایران این کیک خوشمزه درست میشه و به فروش میرسه.
شما خودتون میتونید داخل منزل به عنوان گزینه ای برای پذیرایی، این کیک و حتی کاپ کیک دو رنگ رو آماده کنید و داخل ظرف پذیرایی اونهارو در کنار هم بچینید. این شیرینی رو میشه خیلی راحت توی خونه واسه افطار ماه رمضان، صبحونه یا عصرونه آماده کرد و با نوشیدنی هایی مثل شیرکاکائو گرم، چای و یا شربت زعفرونو تخم شربتی میل کرد.

 

 

مواد لازم کیک یزدی

  • سه عدد تخم مرغ
  • دو قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • یک قاشق چایخوری هل ساییده شده
  • صدو هفتادو پنج میلی لیتر روغن مایع
  • دویست گرم شکر
  • صدو بیست گرم ماست
  • سیصد گرم آرد سفید
  • سی میلی لیتر گلاب
  • یک قاشق غذاخوری عسل
  • دونه های کنجد برای تزئین

برشته شدن کیک یزدی

نکات مواد اولیه

  • دو قالب پیشنهادی برای پخت این کیک وجود داره، قالب مافین و قالبهای تکی مخصوص کیک یزدی.
  • میتونید هم کاغذ روغنی ساده تهیه کنید و هم کاغذ روغنیهای رنگی.
  • فر و تنور گازی وسایلی هستند که میشه بوسیله اونها این کیک رو آماده کرد.
  • گنبدی و ترکدار در اومدن این کیک خیلی قشنگترش میکنه، پس طبق دستور و نکات گفته شده عمل کنید تا در نهایت کیک شما اینجوری خوشگل دربیاد.
  • در سایتها و ویدئوهای مختلف دستورات متنوعی وجود داره، ولی این یک دستور اصولی و رایجه. پس با خیال راحت موادو طبق اندازه های معرفی شده آماده کرده و دستور پختو اجرا کنید تا همونی بشه که هم تصویر و هم ویدئوشو براتون گذاشتیم.
  • قبل از استفاده از تخم مرغها، اونها رو از نیم ساعت قبل بیرون از یخچال بزارید تا به دمای معمولی برسن.
  • این نکته در مورد روغن مایع هم ضروریه و اگه روغن مایع شما داخل یخچال بود، باید از قبل بزارید بیرون تا هماهنگ با دمای محیط بشه.
  • از ماست حتما استفاده کنید چون بافت پوکی به این شیرینی میده.
  • برای عطر بیشتر بهتره از دونه های هل تازه استفاده کنید.
  • روغن مایع باعث نرمتر شدنش میشه، پس هر یک از موادو دقیقا در جای خودش طبق مراحل به کار ببرید.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی (۰ تا ۱۰۰ مراحل)

آماده کردن خمیر کیک

با لاوا مارکت همراه باشید تا بهترین روش پخت کیک یزدی رو مرحله به مرحله یاد بگیرید:

  • همیشه اولین حرکت قبل از ریختن مواد برای تهیه کیک یا شیرینی، در نظر گرفتن یک کاسه یا ظرف بزرگ هستش.
  • اول تخم مرغهارو توی ظرف بشکونید و شکرو بهش اضافه کنین.
  • هل رو که از قبل پودر کردین درون مواد بریزید.

 

  • تمامی اینها رو با همزن برقی بمدت پنج دقیقه مخلوط کنید.
  • معمولا بعد از این تایم هم زدن، مایع روشنتر و سفیدتر میشه.

 

  • حالا ماست و روغن مایع باید به مواد درون ظرف اضافه بشن.

 

  • توی مواد لازم گلاب و عسل داشتیم، اینهارو روی موادتون بریزید.
  • دوباره همزنو روشن کنید و به مخلوط کردن مواد ادامه بدید.

 

  • تو این مرحله آردو بهمراه بیکینگ پودر روی مایع بدست اومده الک کنید و باز دوباره همه موادو با هم میکس کنید.

 

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان شیرمال

 

طرز پخت کیک یزدی

  • دقیقا مثل ویدئوی بالا، داخل یک لیوان کیسه پلاستیکی یکبار مصرف قرار بدید و مایع کیک یزدی رو داخلش بریزید.

 

  • اگه تمام مواد داخل کیسه جا نشد، دوباره داخل یک پلاستیک دیگه اینکارو تکرار کنید.

 

  • قالب مافینو جلو دستتون بزارید و تک تک کاغذ روغنی مخصوص اینکارو داخلش بچینید.

 

 

  • وقتی سر کیسه پلاستیکی رو بریدید، دونه دونه داخل کاغذها مایع کیک یزدی بریزید.

 

  • البته نباید مواد از کاغذ لبریز بشه و سر کاغذ مطابق با تصویر باید خالی بمونه.
  • واسه تزئین روی مواد داخل قالب کمی کنجد بپاشید.

 

  • همونطور که توی ویدئو آموزش داده شد، قبل از گذاشتن قالب داخل فر یا تنور خونگی باید یک قاشق کوچیکو داخل روغن مایع کنید و دونه دونه و بصورت ضربدری درون مایع فرو ببرید و در بیارید.

 

 

  • اگر فر دارید از بیست دقیقه قبل روشنش کنید تا کاملا گرم و داغ بشه.
  • وقتی قالبو بردید داخل فر، باید هشت دقیقه اول روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد باشه.

 

اینم حتما بخون:  طرز تهیه نان رمضان تبریز (اصیل+ تمامی نکات)

 

 

  • بعد که زمان ۸ دقیقه ای گذشت دما رو از ۲۰۰ درجه بیارید روی ۱۸۰ درجه، در واقع درجه فرو در اینجا باید کمتر کنید که کیکها نسوزن و کاملا طلائی بشن.
  • اگه فر ندارید و حتی خریدشم براتون مشکله، میتونید تنور خونگی رو از همینجا یعنی «فروشگاه اینترنتی لاوا مارکت» با هزینه ای کمتر بخرید.
  • تنور هم دقیقا عین فر هستش و باید از یک ربع تا بیست دقیقه قبل روشن بشه.
  • وقتی داغ شد حرارت تنور خونگی رو روی درجه ملایم بزارید و بعد از بیست دقیقه کیک هاتون دقیقا مثل پخت داخل فرهای خونگی در میاد.
  • اگه چک کردید و احساس کردید خوب طلایی نشده، زمان بیشتری برای پخت بهش بدید.

ترفندها و نکات طلایی

 

  • گاهی اوقات موادی که درست کردیم، داخل تمام قالبها جا نمیشه و باید یک مرحله دیگه هم قالبو داخل فر بزارید.
  • تا موقعی که قالب اول درون تنور یا فر قرار داده میشه، ممکنه باقیمونده مایع خراب و خشک بشه. پس حتما روی موادو پلاستیک یا سلفون بکشید تا موقعیکه قالب اولو درآوردید، حالت اولیه بقیه مواد از بین نره.
  • برای داخل تنور خونگی میتونید از قالب های تکی کیک یزدی استفاده کنید و به خاطر اینکه قالب ها سایز کوچکتری دارن، دونه دونه و تکی اونهارو روی سینی داخل تنور بچینید.
  • میتونید به جای کنجد، از پودر پسته، خلال پسته یا حتی نصف یک گردو برای زیبا تر شدن کیک یزدیتون استفاده کنید.
  • سعی کنید از ماست غلیظ استفاده کنید.

 

 

اینم حتما بخون:  کاپ کیک دو رنگ مجلسی (ویدئوی مراحل+ تزئین)

 

  • موقع پخت دما یکبار زیاد و دفعه بعدی کم میشه، دلیلش اینه که کیک ها کاملا ترکدار و خوش فرم دربیان و دقیقا عین نمونه های بازاری بشن.
  • توی تنور فقط دما از پایین به کیک ها میرسه که واقعا مناسبه این روش پخت هست، پس در مورد فر هم فقط از دمای پایین استفاده کنید و اصلا نیازی به استفاده از شعله های بالایی فر ندارید.
  • بیکینگ پودر باید کاملا تازه باشه، پس برای پف دار شدن کیک یزدی حتما به تاریخ روی بسته دقت داشته باشید.
  • میتونید برای نتیجه بهتر از ۵ دقیقه قبل قالبتونو داخل تنور بزارید و بعد بیرون بیارید، مایع رو توش بریزید و بعد دوباره منتقل کنید داخل دستگاه.
  • برای خوشرنگ شدن کیک، میشه دو یا سه قطره زعفران دم کشیده غلیظ داخل مواد استفاده کرد. (کاملا سلیقه ای)
  • حتما روغن باید به اندازه و طبق دستور استفاده بشه، چون روغن زیادی باعث میشه که پف کیک بخوابه.
  • قالب مافین یا قالب های تکی، باید از نوع نچسب انتخاب بشن تا احتیاجی به چرب کردن داخل قالبها نباشه.
یوسف اسمری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.